vulcanul ijen 18

Un fruct magic pentru toți dragonii: Pitaya fructul dragonului

Alimentație Asia Mâncare în jurul globului Sanatoase

Știați că Pitaya fructul dragonului înflorește noaptea? Floarea care ne aduce acest fruct minunat. Și că este un fruct de cactus?

Fructul dragonului este un fruct magic, care aduce nenumărate beneficii pentru sănătate și cum natura ne aduce tot ce avem nevoie despre acest fruct se mai știe că este un protector natural al pielii împotriva razelor ultraviolete dar că protejează și natura, deoarece plantele noaptea absorb dioxid de carbon și eliberează oxigen, purificând aerul. Se spune că este foarte benefic și pentru diabetici, fiind bogat în fibre și sărac în zahăr, dar tot trebuie consultat medicul, pentru fiecare caz în parte.

Un fruct magic pentru toți dragonii: Pitaya fructul dragonului
Pitaya fructul dragonului

Și arată și incredibil de bine! Dacă un fruct este cu adevărat frumos acesta este fructul dragonului.

M-am îndrăgostit de fruct numai după nume și după frumusețea lui, dar nici gustul nu m-a dezamăgit. Nu toate fructele sunt dulci, de fapt niciunul nu este foarte dulce, dar este sățios, hidratează organismul foarte bine și dă energie.

Cu adevărat am făcut cunoștință cu Pitaya în Hong Kong, era iulie, cald, umezeală mare în atmosferă, a fost o revelație. M-am simțit bine imediat, fiind răcoritor pentru organism, remontează instant așa că l-am consumat constant pe perioada șederii în Asia.

Deși nu este pe placul tuturor fructul dragonului are adepții lui, atât în ceea ce privește gustul cât și uimitoarele beneficii pe care le aduce sănătății.

Despre fructul dragonului: proprietăți și beneficii:

– Un fruct foarte popular pe glob, provenit din Asia (Taiwan, Vietnam, Tailanda, Filipine și Indonezia) și în America Centrală și de Sud.

– Este de trei feluri: roșu în exterior și alb în interior, roșu în exterior și roșu-vișiniu în interior și galben în experior și alb în interior.

– Cântărește de la 150 la 600 de grame un singur fruct, deși sunt și de 1 kg dar rar.

– Bogată sursă de antioxidanți, care precum se știe ajută la reducerea numărului radicalilor liberi din corpul nostru.

– Foarte bun pentru curele de slăbire, cu foarte puține calorii și bogat în fibre.

– Îmbunătățește metabolismul.

Țineți la frigider: cel mai bine este să fie consumat rece, așa este cel mai gustos.

Foarte bogat în vitamina C, B1, B2 și B3 și minerale: claciu, fosfor, fier, potasiu
Conține proteine, fibre și niacină și conține 80% apă.

– Semințele conțin grăsimi nesaturate și astfel luptă împotriva colesterolului ”rău”.

Măștile faciale din acest fructul dragonului lasă pielea incredibil de strălucitoare și de suplă. Se poate face un mix cu iaurt, sau miere, etc, dar am folosit și simplu și am fost extrem de mulțumită mai ales că în Asia nu prea am avut creme sau unelte la dispoziție să mă îngrijesc cum trebuie.

Este un balsam pentru piele, mai ales după expunerea la soare, hidrateazăși hrănește foarte bine pielea, reface tenul. Am citit și auzit că este recomandat să fie folosit chiar înainte de expunerea la soare: sucul fructului folosit ca mască protejează împotriva razelor UV, un remediu natural, o să încerc și o să văd dacă funcționează, deși ar trebui, natura ne furnizează tot ce avem nevoie, în orice loc. Data viitoare!

Cum se consumă fructul dragonului?

– Cel mai bine ne bucurăm de proprietățile lui dacă este consumat crud!
– Se poate servi în multiple feluri, cel mai simplu fiind acela de a tăia fructul în două și a mânca miezul cu lingurița.
– Se poate decoji și felia în orice fel vă duce imaginaniția.
– Smoothie cu diferite alte fructe, dar la cât de rar – și scump – este la noi nu se merită să nu îi simțim gustul de-a întregul, așa că mai bine în salata de fructe.

În HK la supermarket cu 1 euro cumpăram 3 fructe măricele, la 300 g, sau 2 mai mari, în Malaezia cam la el, cel mai ieftin am cumărat în Thailanda, de unde le-am cumpărat și cele mai gustoase pe care le-am încercat.

La ferma de dragoni 🙂

Am avut plăcerea de a vizita o fermă de fructul dragonului datorită gazdei noastre din Banyuwangi ( Insula Java, Indonezia) Chasy, o profesoară de engleză care conduce casa de oaspeți Cevilla bed & breackfast. Ne-a dus aici, ne-a povestit despre cum crește acest fruct, despre cum este să ai o mică fermă și ne-a oferit și nuci de cocos gratuit, abia culese din copaci; s-a urcat cineva după ele. Vizita este unul dintre lucrurile mărunte care le face pentru vizitatorii ei și care fac șederea la ea atât de plăcută.

Pitaya fructul dragonului
Pitaya fructul dragonului

Pitaya fructul dragonului 2

Pitaya fructul dragonului 4

Așa că vă recomand cu căldură să nu ocoliți acest fruct în călătoriile voastre, cât despre cele care se găsesc la supermarket la noi nu știu ce să spun sunt foarte foarte scumpe și clar un fruct adus de la așa mare depărtare nu are același gust ca cel cumpărat la sursă dar merită încercat.

Pitaya fructul dragonului 6
Mor dupa Pitaya fructul dragonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.