Cum ne îmbrăcăm în aeroport?

Sfaturi de călătorie Tinute de calatorie Utile

Mirela Aeroport Extravita (3)

Circula o legendă cum că îmbrăcând o ținută elegantă în călătoriile cu avionul poți obține un upgrade la business class, dar acest lucru ține mai degrabă de trecut, acum sunt alte lucruri care îți pot aduce acest mult-dorit upgrade. Însă ținuta pe care alegem să o purtăm cu siguranță ne influențează major confortul călătoriei și starea de spirit. Și desigur modul cum ne privesc ceilalți, sau cum suntem tratați. Voi aveți o anume preferință legată de ținutele pe care le purtați în aeroport? Mărturisesc că am de gând să experimentez, acum că m-am lămurit cum stau lucrurile.

Legenda ținută=upgrade la business class? Nu chiar

De curând am citit un articol în care Carolina Herrera a dat mai multe sfaturi, încurajând oamenii să se îmbrace elegant pentru a primi un upgrade, dar pledoaria a fost percepută mai mult ca pe o reclamă ascunsă, iar citind comentariile oamenilor, precum și recomandările de la Skyscanner, se pare că upgrade-ul este foarte rar legat în ultimii ani de aspect, ci mai mult de: faptul că zbori foarte des cu respectiva linie aeriană, cardurile de membru/colectare mile, ora la care te prezinți: foarte devreme sau mai târziu. Sau amabilitatea, faptul că ești supra-ponderal, sau stai lângă cineva care îți ocupă o parte din scaun, etc. Sau poate ești politician, un star cunoscut sau… doar ai noroc. Dar idea este că multe companii trimit opțiunea de upgrade pe telefon, cu puțin timp înainte de zbor, chiar cu plata unei mici taxe.

Dispoziție vs utilitate

O ținută frumoasă cu siguranță te face să te simți altfel, mai ales dacă nu este vorba să zbori într-o insulă de vacanță, ci într-o destinație citadină.

În ceea ce mă privește m-am adaptat de obicei la ce aveam de făcut la destinație, după dispoziție sau chiar după bagaj – când mergi cu puțin totul trebuie să se potrivească cu mai multe piese, inclusiv ținuta de avion.

Sfaturi universal valabile

Sau cele evidente: să ai ceva mai închis la culoare, să nu spun antijeg, să te gândești la aspectul practic (nu prea multe curele, etc, pentru controlul de securitate), să ai ceva călduros, pentru a nu muri de frig/sau cald dacă ai ceva prea gros, deci straturi.

Desigur, trebuie să avem în vedere confortul: adică haine în care să ne simțim comod să fie realizate din materiale naturale, încălțăminte adecvată. Plus ceva mai gros, să ne acoperim dacă este prea răcoare -asta mai ales în avion, în timpul călătoriei.

Cât de practic? Luggage jackets practic?

Majoritatea arată cam ”moartea pasiunii” dar nu pot nega utilitatea lor, dacă doriți să evitați cumpărarea de bagaj suplimentar.

Dar pe lângă asta? Cum stăm cu dispoziția? Uneori este bine să uităm (aproape) toate regulile și să ne bucurăm de călătorie, la fel ca de vacanță. Și să ne simțim bine, în acel moment.

Eram plină de curele, ținte, etc, dar mă mișc foarte repede la control și  m-am simțit bine (aveam 2 jachete, așa am avut inspirație pentru Bologna)

Când am purtat acceastă ținută în aeroport, toții ochii erau pe mine, lumea zâmbea, adică este greu de crezut că poți purta așa ceva, dar până la urmă de ce nu? Curaj am

Îmi place să călătoresc ”light” cu valiza mea spinner Roncato de la valigeria.ro și desigur să mă opresc prin Duty Free, de curând petrecând o parte din zi la Art&Craft, unde am încercat mai multe ținute și am studiat bine oferta, am scris aici ce recomand.

Strălucitor, rock sau chiar sporty spice

Dacă vrei să te simți ca un star, îmbracă-te ca atare. Cu siguranță cel mai frumos am fost întâmpinată atunci când ținuta mea a fost nu business, ci smart-casual, eventual cu un element mai șui. Sau șui de-a dreptul, dar la modul îngrijit, nu prăfuit.

Uneori, o ținută ”je m’en fishe” este cea mai potrivită, iar oamenii te tratează cu foarte multă bunăvoință, mă refer la personalul din aeroporturi sau avion. Jinduiesc după stilul ghetto sport al Rihannei.

Dar dacă doriți să vă simțiți de milioane, încerați o ținută care nu se înadrează în comoditate – utilitate, postez mai jos o galerie pentru a avea modele de inspirație, de la stauri internaționale: de la casual, la casual-șic, la glamour de-a dreptul. Îmi plac aproape toate și am ajuns la concluzia că în aeroport, precum în viața de zi cu zi, trebuie să ne îmbrăcăm cu acele lucruri în care ne simțim cel mai bine, iar uneori confortul nu are nimic de-a face cu asta.

Știați că:

Vedetele se schimbă aproape imediat ce ajung în avion? Desigur, nimeni nu ține tocurile cui amețitoare pe durata unui zbor. Plus că pe destinațiile lungi primești papuci de unică folosință și alte lucruri care îți fac un zbor mai plăcut. Despre rutina în avion în alt articol, doream să atrag atenția că tocuri în aeroport nu înseamnă tocuri în avion.

O mențiune specială pentru englezoaicele aflate în Hen’s party: încep fiesta de când ies pe ușă de acasă, așa că le poți vedea foarte vesele, purtând banderole, coronițe, tricouri personalizate, sau alte extravaganțe. Sunt mereu ca o gură de aer proaspăt – în aeroport, desigur.

Vedetele absolute în aeroport: stewardesele, desigur, mereu impecabile. Iar noile uniforme Eithad sunt de vis.

Inspirație:

Manechinele poartă în general jeans, ghete și un tricou mulat, mai puțin Miranda Kerr, poate doar foarte rar, ea este una dintre cele mai elegante apariții, mereu fără cusur, la fel ca și Victoria Beckham – ambele sunt cunoscute că imediat ce ajung în avion se schimbă, asta au în valizele de mână, ținute lejere, cremele și altele necesare rutinei din avion.
Fergie și Kate Moss sunt mereu super cool într-un mod foarte personal, unic, Cara Delvine și Rihanna mereu Bad Girls, Jessica Alba mereu corect, Amal Clooney elegantă, etc.
Kendall Jenner îmi place, cel mai tare ținuta gri complet, cu pelerină, este singura din clanul Kardashian care mereu în călătorii are o imagine modernă, uneori frapantă, dar elegantă în timp ce Selena Gomez este întotdeauna altfel, dar evident foarte dichisită, mai ales de când se învârte în cercul Taylor Swift. Parcă fetele sunt în competiție între ele, sau cu restul lumii pentru a demonstra că sunt cea mai tare gașcă. Îmi place enorm ținuta cu pulover alb/pantaloni de piele a Selenei Gomez și tot ce poartă Rihanna aici.

Și tot așa. Care este ținuta voastră favorită?

3 thoughts on “Cum ne îmbrăcăm în aeroport?

  1. Se poate calatori prin lounge areas selecte si chiar la business class in pantaloni militari si cizme impermeabile (de santier) de cauciuc, cu noroiul ultimei expeditii inca prezent… 🙂 Calatoria cu avionul este o actiune utilitara la fel de banala ca o calatorie cu trenul sau cu autobuzul. Nu ne-a tratat nimeni mai rau, sau altfel decat pe ceilalti pasageri, nici la lounge area, nici la business class, pe nici un meridian. Altfel, atata vreme cat mirosi curat si ramai manierat, fiecare este liber sa se imbrace la drum cum i se potriveste… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.