Hoteluri la care visez: Cheong Fatt Tze Mansion, perfecțiunea Feng-Shui

Asia Călătorii Gânduri Hoteluri Insula Penang Malaysia Visuri

pulau penang 199

Mi-a plăcut atât de tare muzeul/hotelul/restaurantul, casa istorică a moștenirii perankan Cheong Fatt Tze încât m-am gândit de multe ori cum ar fi să stau acolo, având deja și o cameră favorită, Han. Am vizitat casa în timpul șederii din Penang și nu știam extrem de multe despre clădire înainte, dar este genul acela de loc care îți spune să mai stai, unde simți nevoia să zăbovești. Liniște, calm, totul perfect curat, strălucitor.

Faimoasa casă albastră construităde Cheong Fatt Tze supranumit Rockefeller-ul Estului este situată în centrul vechi al orașului George Town, Penang, și este un loc unde dacă aș sta mai mult prin zonă mi-ar place să trec din când în când, pentru a mă încărca cu energie pozitivă.

Pe lângă vizitarea propriu-zisă, aici se poate lua masa (și au lucruri bune-bune), se pot face diferite evenimente și de asemenea se poate sta peste noapte (sau mai multe nopți).

Sunt doar 18 camere, în 4 stiluri diferite, iar prețurile pornesc de la aproximativ 600 de lei pe seară cameră dublă cu mic dejun, dar sunt și diferite pachete. Nu este ieftin dar este mult mai accesibil decât m-aș fi așteptat.

pulau penang 179

pulau penang 182

pulau penang 183

pulau penang 194

pulau penang 215
Cheong Fatt Tze mansion, Pulau Penang, Malaysia

pulau penang 209

 Cheong Fatt Tze Mansion – scurtă privire

Cheong Fatt Tze deținea multe proprietăți în Indonezia, Singapore, Hong Kong și China, dar casa din Penang situată pe strada Leith este cea mai elaborată și nu este obișnuit să găsim o astfel de casă în afara Chinei.
A fost construită începând cu anul 1880 pentru cea de-a 7-a soție, favorită și a fost realizată de maeștri aduși din China în șapte ani de zile.
Începând cu anul 1900, pe lângă a fi reședința celei de-a 7-a soții, a devenit baza pentru desfășurarea activităților și chiar a găzduit consulatul Chinez.
După moartea lui Cheong Fatt Tze casa a căzut în uitare o perioadă deși a rămas în posesia familiei.
După moartea ultimului fiu a fost scoasă la vânzare, fiind cumpărată și restaurată de un grup de investitori din Penang. S-au folosit materialele originale. A fost finalizată în 1995.

Cheong Fatt Tze Mansion a câștigat marele Premiu 2000 Most Excellent Award Unesco Asia-Pacific pentru Conservarea Moștenirii Culturale și totodată declarată una dintre 10 cele mai extraordinare case de către lonely Planet în 2011.

pulau penang 204

pulau penang 202

pulau penang 201

Camera Han:

standard_Han_Bedroom_resized
Cheong Fatt Tze Mansion, Han, poza preluata de pe http://www.thebluemansion.com.my/
standard_Han_bathtub
Han, poza preluata de pe http://www.thebluemansion.com.my/
standard_Han
Han, poza preluata de pe http://www.thebluemansion.com.my/

Feng Shui

Casa este o operă de artă în sine, simplă, cu nimic prea mult, nimic prea puțin, dar are o armonie studiată.

Pentru noroc, sunt proverbe înscrise pe ușile dintoată clădirea, dar și lucrări decorative cu zei și cu povești din mitologie

Toată structura clădirii este realizată perfect urmărind principiile feng shui, este o minune geometrică și numerologică.
A fost denumită: Perfecțiune feng-shui de către mulți maeștri din domeniu

Cheong Fatt Tze a angajat se spune un mare maestru geomant care să calculeze timpul optim în care să fie construită clădirea, care sunt cele mai bune materiale și fluxul apei, al vântului, bineînțeles cele mai favorabile pentru semnul său zodiacal.
Cea mai bună poziție a unei case, conform principiilor Feng Shui este situarea de pe spatele dragonului, adică să privească marea, realizat, să aibă dealuri în spate pentru protecție, casa are, să fie pe o înclinare, un pic în pantă, lucru care inițial nu era, dar după ce s-au adăugat scări de granit în spatele casei și alte artificii, partea din spate a casei este mai înaltă decât fața, pentru a îndeplini și acest deziderat. Complicat, nu-i așa?
Simetria clasică: inima clădirii este în curtea centrală, Chi-ul central, de aici pornește totul.
Elementele metal, chertestea, apă, foc și pământ sunt prezente, totul perfect pentru a aduce prosperitate, sănătate și noroc.
Diferite figurine din fier și aur îngropat în anumite colțuri asigură fluxul unei bogății și bunăstări continue.

Mă fascinează fenomenul feng-shui și în general ordinea, alinierea perfectă pe care o presupune, disciplina și mă bucur de fiecare dată când învăț câte ceva nou.

Pe curând!

 

 

2 thoughts on “Hoteluri la care visez: Cheong Fatt Tze Mansion, perfecțiunea Feng-Shui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *