Cum am fost arse la crab în Singapore #prețuri umflate

Asia Singapore

singapore 965

După o zi de colindat prin Singapore, seara îmi dau întâlnire cu buna prietenă Ira în oraș, pentru a petrece câteva ore singure și a bârfi în voie. Zis și făcut, Singapore este un oraș în care te poți orienta foarte ușor, așa că am ajuns la stația MRT Clarke Quai fără nicio problemă, în timpul alocat pentru asta.

De acolo am ajuns la Jumbo Riverside, situat într-una dintre cele mai animate zone din Singapore seara. Nu am găsit loc, fără rezervare este imposibil, trebuia să așteptăm câteva ore, iar Ira a dorit neapărat să mă ducă într-un un loc frumos. Eu nu prea înțelegeam ce se întâmplă, de ce mergem la restaurant deoarece știam că ieșisem să vorbim un pic.

Dar Ira dorea să îmi facă o surpriză: să mă ducă să mănânc crab aici, deoarece este foarte apreciat și bun, așa că am ajuns la restaurantul chinezesc din clădirea de lângă Jumbo, respectiv CHEN FU JI.

Am luat un crab, destul de mare și foarte proaspăt, orez prăjit cu fructe de mare, salată înăbușită, ciuperci Shiitake- care sunt demențiale și bere Tiger rece ca gheața. Pe umezeala și căldura de acolo chiar merge pentru hidratate seara, după tonele de apă plată băute în timpul zilei.

singapore 959

singapore 962

singapore 961

singapore 968

20140912_211202

Bun, foarte bun, nimic de spus, vine nota: 260 de dolari din Sinagapore, adică 200 și un pic de dolari americani.

CE? Crabul nostru a fost mare dar nu de 2 kg aproape

Se pare că la restaurantele chinezești se întâmplă des ca albii să fie jecmăniți se pune mult acolo unde prețul este la gramaj și gramajul la sfârșit după ei, ne-a cam dublat de fapt prețul la crab. Ira stă de câțiva ani în Singapore așa că este familiară cu unele lucruri. Nu este prima oară când i s-a întâmplat și îmi pare atât de rău că a vrut să nu mă ducă la food court ci la un restaurant frumos și măcar de am fi găsit loc la Jumbo!

A fost usturător și nu numai suma cât și faptul în sine. Dacă ar fi fost vorba despre un restaurant cu stele Michelin sau o masă cu vin (foarte scump acolo) se justifica, dar nu a fost cazul. Genul acesta de restaurant nu are acele prețuri. Se pare că oricum în Singapore dacă reclami un comerciant că nu este corect acesta poate pierde licența și toți clienții, sper că le bate obrazul, ar trebui să mai meargă acolo și să facă o reclamație. Mă oftic că poate să nu îmi strice mie seara nu a făcut atunci. Întâmplări.

Dar cum este tot răul spre bine…. din observațiile proprii, mereu se pierd bani: ori se strică lucruri, ori amenzi mari, ori o boală ceva și pe lângă bani mai sunt și alte neplăceri, așa că mai bine se face pierderea prin lucruri de acest fel decât ceva care contează cu adevărat.

Sunt sigură că în câțiva ani o să râdem de experiența crab, dar deocamdată nu, am ținut să scriu această pățanie care m-a făcut să mă simt ca acasă, adică pe litoralul românesc, unde în unele locuri o pulpă de pui poate cântări și 500 de grame, la mii de mile depărtare ( sau cât or fi), tocmai în Singapore. Așa că mergeți la Jumbo cu rezervare și luați un crab chilli. Dacă mai ajung în Singapore asta o să fac 🙂

bon

0 thoughts on “Cum am fost arse la crab în Singapore #prețuri umflate

    1. A platit Ira prin card, nu stiu ce se intampla :(((( bine spus, iei numai lucruri cu pret fix, sa fii sigur, nimic la gramaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.