Cu Ryanair la Bologna: cum a fost

Bologna ryanair
Extravita Ryanair 1
Cu biletul de imbarcare

Am zburat pentru prima oară cu Ryanair, după mult timp. Am ajuns la Bologna, luasem biletul în luna aprilie, când deschiseseră destinația, îl luasem într-o doară și uitasem de el, în sensul în care nu pusesem datele în calendar, dar am primit mailul că este vremea să fac check-in-ul, așa că m-am hotărât să plec.

Ideea este că studiasem despre Bologna între timp (datorită concursului pe care l-am făcut cu Ryanair) și 4 zile mi se păreau prea puține să văd zona, să mă bucur de tot ce este acolo. Așa și este: în timp ce pentru obiectivele turistice majore 1 zi ajunge, poți merge 1 zi și la Ravenna, 1 la Ferrara sau Modena, pentru a te bucura de tot acolo, nu este suficient. Dar la câte promoții sunt acum nu este o problemă să revin. Se poate merge cu autobuzul și în Florența direct de la aeroport, așa că opțiuni sunt multe, dacă ne punem creativitatea la încercare.

Ryanair 1

Zbor Ryanair 4

Bagajele – marea mea problemă

Ce vedeți în imaginile de mai jos reprezintă bagajele mele de mână, cu ele am călătorit, revin cu prezentarea listei de călătorie, lucrul bun a fost că nimeni nu mi-a cântărit/măsurat, sau măcar aruncat o privire asupra bagajelor, nici la dus și nici la întors. Știam de la voi, cei care ați călătorit recent; după lansarea programului Mereu mai bun – că perioada în care era mare strictețe s-a dus, trebuie însă, vă recomand călduros, să respectați dimensiunile, în mare, dar 1 cm, 2, o greutate mai mare nu se bagă în seamă: adică dacă vreau să îmi pun în bagaj ganterele mele, au câte 3 kg, cele pe are le folosesc aproape zilnic? M-am gândit dar nu aveam timp de ele.
1 bagaj de mână de până la 10 kg cu dimensiunea maximă de 55cm x 40cm x 20cm și 1 bagaj mic de până la 35 x 20 x 20 cm – bagaj gratuit, de cabină.

Extravita Bagaj Ravenna
Am ajuns si in Ravenna: este ușor cand calatoresti ”light”

Anul acesta am mai zburat cu Lufthansa, Tarom, Aegean – toate au opțiunea light: adică o reducere mare prin alegerea opțiunii de a călători cu bagajul de mână, am povestit aici despre avantajele de a călători cu bagaj de mână. Și mai ales, să ai un troller spinner, să îl poți manipula ușor, de aceea mi-am înlocuit trollerul roșu cu de cabină de la Roncato. Puteți câștiga și voi un troller superb de la Roncato dacă participați la concurs, detalii aici.  

Chek-in

Online, am venit cu biletul printat. Erau câțiva și cu el pe mobil, din aplicație și a funcționat.

Îmbarcare/Boarding

Îmbarcarea: rapidă, am mers cu autobuze, nu ne-am plimbat pe pistă. Atât în București cât și în Bologna.
Decolare – aterizare la timp.

Zbor Ryanair 6

Extravita Ryanair 2

Zbor:

Frumos, lin la dus au fost câteva ușoare turbulențe, dar fără emoții, catering la bord – contra cost, se mai puteau lua produse fără taxe, era și reducere la prețul de duty-free, dacă vă interesează să vă refaceți stocurile de cosmetice cât zburați.
Mi-a lipsit revista de bord, înainte aveau o revistă pe care o parcurgeam cu mare interes, nu știu dacă nu se mai tipărește – acum au un blog foarte simpatic – sau nu era pe ruta Bologna.

Din aeroport în oraș, transfer

Taxi: aproximativ 18-19 euro
Aerobus: direct în Stația Centrală din Bologna, 6 euro.
Aeroportul este la aproximativ 7 km de oraș.
Puteți să luați desigur de aici un autocar către alte orașe: Florența, Ascoli Piceno, Ferrara, Modena, etc.
Puteți să închiriați mașină.

PS: Tot nu am luat o machetă de avion, desigur pentru că o să mai zbor cu ei, acum că sunt atâtea posibilități.

Zbor Ryanair 5

0 thoughts on “Cu Ryanair la Bologna: cum a fost

  1. eu am zburat cu Rayanair Bergamo-Tenerife iar personalul a cam lasat de dorit. Insotitorii de bord au fost amabili, dar tipele care verificau biletul si actele inainte de a urca in avion erau cele mai incete si flegmatice persoane. Plus, vorbeau doar spanioala, desi peste 90% erau italieni care nu intelegeau o boaba din ce spuneau ele.

    1. Da, nu este foarte placut cand nu avem parte de un zambet, face atat de mult. Cu personalul, desi cei de la Ryanair nu as spune ca se remarcca prin atitudine pozitiva (in Asia de S-E, sunt cei mai placuti angajati, cei mai indatoritori) sunt normali, adica la fel ca la toate celelalte linii din Europa am ajuns la concluzia ca depinde de zona, de cum sunt oamenii intr-o zona: in unele tari sunt super , in altele…. si mai conteaza si cum ii prinzi, dupa ce tura, am avut surprize neplacute la companii de linie. Cat despre italieni, nici ei nu vorbesc altceva in sud de exemplu si pana te servesc… mori trebuie sa ai rabdare, sunt binevoitori dar in ritmul lor, fac treaba bine si lent, dar daca te grabesti…. insa tot imi sunt simpatici. Si eu ma gandesc la Tenerife, o sa fiu cu bagare de seama sa vad cum se comporta in general pe acolo in aeroport, chiar este de studiat, multumesc.

  2. Inca nu am zburat cu Ryanair, insa am fost in Bologna, Ferrara, Florenta si este de vis! Florentei mi-am promis ca ii aloc inca o vacanta pentru ca atunci nu am reusit sa vad nici macar jumatate. Poate atunci voi zbura cu Ryanair. 🙂

    1. 🙂 da, Italia este superba, important este sa ajungem acolo. In Tosana recomand si Siena si Lucca si superbul sat San Gimignano, acesta din urma devenit foarte turistic, dar asta nu i-a stricat farmecul, sau unicitatea.
      Siena este cel mai fermecator burg medieval

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *