Iarna la Napoli: un city break de relaxare #topprovizoriu #Revelion cu amânare

Italia Napoli

Vacanta Napoli iarna 9

De ce la Napoli? Păi este mai cald decât la noi. Nu cald tropical, dar este suportabil. Am ajuns în Napoli la sfârșit de ianuarie: 29 ianuarie cu 3 Februarie și nu am fost singură, ci în cea mai bună companie cu buna mea prietenă Ramona, cu care mă înțeleg perfect în vacanțe și pot spune că Napoli este o destinație ideală pentru o ieșire între fete, o gură de aer proaspăt. Napoli a fost revelionul nostru anul acela și locul care mi-a confirmat cât de important este să te potrivești cu tovarășul de drum – am râs toată vacanța și am îndrăgit și orașul.

Unde mergem iarna în city break? Oriunde este posibil. Orice loc are ceva frumos, trebuie însă să ne asumăm că iarna nu este ca vara, așa că poate nu mergeți chiar în orașul visurilor voastre prima oară iarna, dacă vreți să stați mult afară și nu prea rezistați la frig. Dar Napoli, deși nu cred că este visul nimăni, este în schimb un oraș plin de surprize, plăcut și nu numai vara.

Cum ne-a venit ideea: știți cât de scump este Revelionul în oraș! Am zis că decât să dăm atâția bani pe o seară în care ne sufocăm de fum, mai bine petrecem acasă și ne luăm bilete undeva, să ne simțim și bine. Și prețul pe cazare plus avion a fost mai puțin decât am fi dat pe Revelion – mă refer la un loc frumos, plus taxi dacă avem noroc să găsim, plus ținută, tot tacâmul. Am stat într-o clădire centrală, mi-a plăcut, dar aveam un pat atât de mic de aproape ne țineam în brațe. Inutil să spun că nu ne-a deranjat. Trebuie să recunosc că Revelionul în București este un mare stres pentru mine. Cel puțin până acum.

De ce Napoli în ianuarie/februarie?

Are de toate pentru a vă simți bine
Nu este extrem de aglomerat
Poți sta la terasă
Nu este nici cel mai romantic oraș – așa că poți merge cu o prietenă
Este ideal pentru shopping – am scris un articol separat pe această temă.
Pizza!

Vacanta Napoli iarna 6

Vacanta Napoli iarna 20

Vacanta Napoli iarna 21

Vacanta Napoli iarna 14

Vacanta Napoli iarna 19

Vacanta Napoli iarna 11

Cel mai mare oraș din Italia de sud, al treilea din Italia. Am bătut străzile și magazinele de dimineața până seara și după schimbat ținuta și noaptea, deși nu acesta era scopul nostru. Scopul nostru era de fapt să avem o vacanță împreună. Am găsit un bilet, cazare și gata. Dorim să facem o tradiție din asta, o dată pe an. La un moment dat.

Adică eu mă dau rotundă că țin la oboseală dar Ramona era însărcinată în 4 luni când am mers la Napoli. Norocul nostru că soțul a fost de acord să plecăm. Și am avut momente în care eu eram obosită! A zis și Ramona, că dacă nu facem asta acum, o să avem de așteptat. Ea a fost chiar în momentul acela când poți călători, după ce treci de 3 luni, am înțeles că multe graviduțe au o mare energie în acest timp.

Povesteam în postarea Partenerul ideal de călătorie că îmi place să călătoresc cu Ramona pentru că dacă una are o idee, cealaltă o îmbrățișează imediat și indiferent ce se întâmplă pe drum (nu avem mereu numai idei bune) nu știu cum dar râdem de ne prăpădim, facem haz de necaz și uitându-mă în urmă, lucrurile acestea mă bucură cel mai mult.

Că vorbim de idei proaste: să căutăm un mare mall cu Auchan (ce ne trebuia?) și am ajuns pe autostradă, noaptea, după într-un tren ciudat, cu multe bagaje, că în centru comercial găsești multe lucruri tentante, cărat… de ce?

Vacanta Napoli iarna 3

Vacanta Napoli iarna 4

Amintiri

Eu devenisem atașată de o jachetă de blană artificială leopard care a fost efectiv lipită de mine iarna respectivă, dar la Napoli a fost bine că nu mi-a fost frig cu ea. Chiar așa, oare pe unde o fi?

Am vizitat multe obiective…. nu prea, mai mult magazine.

Ramona și-a luat 4 perechi de pantofi, sandale cu toc înalt de la Zara. Nu le-a purtat deloc, erau la un preț excelent și chiar de curând a renunțat la ele, a făcut o altă prietenă foarte fericită. Era foarte convingătoare când povestea despre ce noroc că a găsit respectiva ofertă și cât de mult o să le folosească, cât îi trebuie, etc…..

Și când mă gândesc că am făcut mari artificii să plecăm cu toate bagajele (eu am ascuns o geantă de mână) că aveam două mari plus geanta. În sfârșit, peripeții, acum m-am mai potolit, dar reducerile la Napoli chiar sunt mari, cu greu te poți abține, am scris un articol despre shopping în Napoli, la sfârșit de sezon.
Numai că este periculos la portofel, eu rămăsesem fără bani, cheltuisem tot.

Vacanta Napoli iarna 22

Vacanta Napoli iarna 12

Vacanta Napoli iarna 10

Ne-am făcut aceleași poze – EVIDENT – nu toată lumea face asta?

Vacanta Napoli iarna

Vacanta Napoli iarna 1

Vacanta Napoli iarna 32

Vacanta Napoli iarna 31

Vai ce a fost în capul meu cu freza asta? Pe de altă parte, uitându-mă la poze îmi dau seama că trebuie să slăbesc.

Era o atmosferă studențească, deoarece în zona hotelului era un campus universitar, îmi amintesc cu drag de cafelele de dimineață și freshul de portocale de la barul de jos, unde erau numai studenți. Era așa un început de zi perfect, cu exuberanță, veselie, râsete – nu era sesiune cred.

Am fi avut tot timpul din lume să vedem toate obiectivele turistice – și nu am făcut-o. De ce? În general îmi place să vizitez palate, galerii de artă. Dar…. am fost cu Ramona, să petrecem timp împreună și a fost mai frumos decât orice. Și fiecare zi trecea atât de repede! Nu am văzut nicio catedrală, este chiar neobișnuit pentru mine. Așa că trebuie să mai trec pe aici pentru a face un top 10 atracții turistice, deoarece nu am văzut – spre rușinea mea – nici jumătate în 5 zile!

Desigur, într-un top provizoriu, aș include:

Am mâncat cea mai bună pizza din Neapole.
Am bătut fiecare străduță mai mare și mai mică, chiar și autostrada.
Am avut timp să observ oamenii, fiind în în extra sezon erau numai italieni, asta mi-a plăcut, chiar și turiștii tot italieni erau majoritatea.
Unde altundeva decât în Italia poți vedea un cuplu de 70 de ani, foarte iubitori, el extrem de grijuliu, îmbrăcați de top și ea cu geantă de 2000 de euro la metrou?
Am ieșit prin cluburi, la terase – seara toată lumea ieșea în oraș, cluburi.
Am mers cu fonicolare, chiar de câteva ori.
Am văzut și câteva zone cu gunoaie, dar nu exagerat, însă nu ne-am concentrat asupra lor, erau mai pe la periferii. Centrul este uriaș și frumos!
Ne-am pierdut pe toate străzile posibile… și ne-am regăsit.
Am văzut și câteva atracții iuhuu: Castelul Oului, Palatul Regal.
Și cam atât. Dar magazinele, le știm pe de rost.

Vacanta Napoli iarna 29

Vacanta Napoli iarna 30

Vacanta Napoli iarna 33

Vacanta Napoli iarna 34

Vacanta Napoli iarna 35

Vacanta Napoli iarna 36

Vacanta Napoli iarna 37

Vacanta Napoli iarna 2

Vacanta Napoli iarna 5

Vacanta Napoli iarna 7

Vacanta Napoli iarna 8

Vacanta Napoli iarna 13

Vacanta Napoli iarna 17

Vacanta Napoli iarna 18

Vacanta Napoli iarna 23

Vacanta Napoli iarna 24

Vacanta Napoli iarna 25

Vacanta Napoli iarna 26

Vacanta Napoli iarna 28

Și ne-am plimbat mult prin centrul vechi istoric din Napoli, care a fost înscris în anul 1995 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO – unul dintre ele mai mari centre urbane de pe listă.

Așa că luați o bucată bună prietenă, sau două și go 4 it! Revelionul călătorului poate fi un city-break de poveste, de care cu siguranță vă veți aminti cu drag întotdeauna.

Vacanta Napoli iarna 27

5 thoughts on “Iarna la Napoli: un city break de relaxare #topprovizoriu #Revelion cu amânare

  1. Ah, Napoli 🙂 cat de mult mi-a placut acolo, pe stradutele inguste, cu rufe la uscat. Mm, si am mancat o pizza excelenta in Napoli. Are un farmec aparte orasul. Eu nu am fost la cumparaturi acolo, mai mult am vizitat obiectivele, mi-a placut mult in port si vederea asupra vulcanului Vezuviu vazuta din citadela.
    http://photocory.com/2014/03/28/napoli-italy/
    Voi cand ati fost, mai erau gunoaie asa multe? Cand am vizitat eu, era o adevarata problema cu colectarea gunoaielor de pe strazi, care zaceau in maldare imense.

    1. Nu mai erau gunoaie, nu multe. Shoppingul este super pentru ca nefiind un oras cu oameni atat de bogati reducerile sunt foarte mari si gasesti lucruri frumoase! Eu trebuie sa ma intorc pentru obiective insa :D. Si desigur sa il vad si la caldura, dar mi-a placut. Erau multe strazi, bulevarde in renovare, asa ca…. sen imbunatateste orasul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *