Ryanair a dat în judecată platforma eDreams pe motiv că le înșeală clienții

Recomandări ryanair Sfaturi de călătorie

edreams

Știți că am zburat, zbor și voi mai zbura cu Ryanair, desigur, mai ales având în vedere câte rute noi introduc peste tot în Europa și nu numai – am fost în două circuite cu până la 6 zboruri în 2 săptămâni și mai am idei, despre care voi vorbi la timpul lor. Tocmai de aceea, am și responsabilitatea de a vă vorbi despre pericolele atașate zborurilor cu această companie, cum sunt cele rezervate prin eDreams, platformă prin care mulți consumatori, inclusiv români, nu au primit ce au plătit, asta conform unui comunicat al companiei, prin care informează că eDreams folosește subdomenii precum Ryanair Cheap Flights, sau www.ryanair.edreams.com pentru a le da consumatorilor impresia că achiziționează bilete direct de la companie. 

Problemele pasagerilor, semnalate de Ryanair:

– Reclame cu bilete promovate la prețuri inexistente în sistemul Ryanair
– Bagaje de cală plătite dar nu și înregistrate în sistemul Ryanair
– Date incomplete ale pasagerilor
– Servicii suplimentare cumpărate și la fel neînregistrate – toate acestea evident nu vor fi și prestate de către Ryanair.

De ce Ryanair:

Pentru că este compania nr. 1 în Europa după numărul de aeronave, ca și companie singulară, numai Grupul Lufthansa are mai multe aeronave, Grupul Lufthansa adunând peste 16 companii: Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines, Edelweiss Air, Germanwings, Eurowings, TUI AG, etc… Și plus că au 9,6 milioane de clienți / lunar (la nivelul lunii Octombrie a.c.). Wikipedia
Deci evident că o companie mare și cu milioane de clienți/lunar este o țintă predilectă pentru diferite tentative.

Nu insist prea mult, am dorit doar să vă dau această informație, deoarece am primit un comunicat de presă în care este anunțat demersul legal prin care Ryanair vrea să stopeze acțiunile acestei companii, în defavoarea atât a clienților cât și a Ryanair, care se confruntă cu un prejudiciu de imagine și de credibilitate din cauza problemelor datorate achiziționării prin eDreams – conform companiei.

Am verificat și ce au scris alții despre subiect, precum Telegraph UK, care a cerut un punct de vedere eDreams, care au declarat că așteaptă rezultatele investigației și că este o încercare Ryanair de a-i împiedica să vândă bilete la prețuri foarte mici.
Nu știu ce să spun: de ce numai împotriva lor este această acțiune și de ce în Germania pe această problemă Ryanair a avut câștig de cauză?
Plus că și EasyJet, un alt mare operator aerian low cost din Europa, s-a plâns în mai multe rânduri în legătură cu același eDream Website, cum punctează și The Guardian în analiza acestui subiect.
Sunt cam multe întrebări fără răspuns.

Părerea mea, după ce am citit comunicatul Ryanair plus mai multe știri și poziții referitoare la această problemă? Aș fi conștientă că dacă vreodată voi rezerva și plăti – atrasă de prețuri foarte scăzute sau mai știu eu ce – un bilet de avion prin platforma eDreams, îmi asum și riscul că pot avea anumite probleme, pe care – dacă vor exista – nu trebuie să le imput companiei Ryanair, deoarece ei public le-au semnalat. Mi le-aș asuma, la fel cum fac cu alte lucruri care uneori sună prea bine.

Și am ținut să vă informez, având o responsabilitate pentru că popularizez compania și desigur biletele uneori la prețuri foarte mici, dar mereu postez și condițiile, plus linkurile directe către sursa de unde sunt valabile. Nu vreau să încurajez ceva și ulterior să aveți vreun prejudiciu nefiind informați corespunzător.

Și dacă se întâmplă vreo belea, să încercăm să privim partea plină a paharului, până la urmă avem și mici pierderi în viață, mai bine câteva servicii, ceva bani, decât altele cu adevărat importante. Eu așa mă consolez când iau câte o țeapă, până la urmă ce nu te omoară te face mai puternic. Tot răul spre bine.

eDreams plătește multă reclamă pe cuvinte căutate, am fost amuzată să văd la această postare când am dat preview la articol, reclamă pentru eDreams cu Ryanair în wordpress ads – programul wordpress similar google ads, pe care cu mândrie l-am încorporat de curând, este ca o validare pentru bloggerii de pe wordpress.com, revin cu review după ceva timp dacă nu mă supăr pe ei între timp.

Dar nu este doar reclama pe online, ci și Social Media. Ghiciți ce am văzut prima oară când am deschis FB, după ce am postat acest articol?

edreams fb

6 thoughts on “Ryanair a dat în judecată platforma eDreams pe motiv că le înșeală clienții

 1. Este adevarat, am patit si noi cu eDreams. Am platit pentru 2 persoane bagaje de cala pe care nu le-au adaugat si de asemenea am platit si asigurarile de sanatate pe care nu ni le-au trimis. Nu as mai plasa o comanda la ei in veci!

  1. Da, este mult mai ușor și simplu să faci cont pe Ryanair, nu plătești nici comisioane suplimentare și sunt și alte facilități. De curând, Ryanair a retras licența Momondo pentru că nu respectau termenii agreați (și vindeau prin cheapo air și alții). Și aceștia tot vând bilete Ryanair 🙂 De șapte ani îmi iau bilete direct de la ei de pe site și mereu a fost perfect totul (mă refer la faptul că au livrat ce au promis, atât) http://corporate.ryanair.com/news/news/161123-ryanair-ends-licence-agreement-with-momondo/?market=en

 2. Bună, Mirela,
  Aș dori să clarific câteva aspecte menționate de tine:

  1. Noi nu „vindem bilete prin agenții”, momondo este un motor de căutare independent care compară prețurile acestora și nu putem accepta ca cineva să ne împiedice să nu mai afișăm cel mai ieftin rezultat
  2. Afișăm în continuare link către site-ul oficial Ryanair în fiecare rezultat, pentru ca vizitatorii să poată verifica și acolo. Ex: http://prntscr.com/eau94y

  Mulțumesc,
  Mircea

 3. Edreams sunt niste escroci…am cumparat 4 bilete tur retur in Cipru afisandu~mi un pret final de 3700 ron dupa ce am acceptat plata m~am trezit cu 4900 ron…am anulat totul la 10 ore de la rezervare care era pt data de 5 sept. si au avut grija sa ma taxeze cu 2000 ron pt nimic!!! Au un singur nr de tel international la care nu raspunde nimeni iar compania Blue Air au spus ca au incasat 3700 ron restul fiind la Edreams sub forma de asigurari si alte prosti ascunse. Repet inainte de a efectua plata pretul final era de 3700 ron dupa un singur click de confirmare pretul era de 4900 ron. Nu este posibil asa ceva!!

  1. Da, eDreams fac tot felul de probleme, de aceea Ryanair i-a dat in judecata si le-a interzis sa vanda bilete prin platforma, din pacate ati patic cu Blue Air. Sfatul meu este ca mereu, dar mereu sa cumparati biletul direct de la compnaiile aeriene, sau de la agentii romanesti, nu prin intermediari cu sediul pe nu stiu unde, care la conditii au ca ei nu sunt responsabili de nimic, iar daca este sa ia banii, ca in cazul dvs. cu zborul Blue Air, sa va taxeze, abuziv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *