Despre întâlnire: Cum savurăm la maxim o vacanță în țara frumuseții?

Evenimente

Intalnire Extravita Italia

Este o întrebare cu adevărat provocatoare, pentru că ce înseamnă până la urmă să savurăm o destinație? Când sunt atâtea bordeie și obiceiuri, cu Italia de unde începem? Despre lucrurile acestea am discutat în cea de-a doua întâlnire cu cititorii ExTraViTa. Totul este legat și de culorile Italiei: speranța (verde), credința (alb) și generozitatea (roșu).

Prezentări prima parte:

O trecere în revistă a Italiei și a diversității ei, plus lucruri mai mult sau mai puțin cunoscute și obiceiuri, tipuri de turiști și așteptări.
Prezentarea Cum savurăm Italia: 12 sfaturi cu exemple vesele și optimiste
Raluca Huzum, Men’s Cave: Ce trebuie să împacheteze un bărbat într-o excursie în Italia.
Dorotheea Petre: a adus multă efervescență și inspirație despre cum este să vezi Italia altfel – știam că a astat în Florența o perioadă mai îndelungată, timp în care a filmat ”Mar Nero” alături de faimoasa actriță italiană Ilaria Occhini: ne-a vorbit despre arome, savoare, dolce vita și calitatea vieții în stil italian.
Silvia Postolatieva – postolatieva.com ne-a învățat despre cum să facem fotografii reușite în vacanțe, de la lumină la aparate și programe de editare intuitive.

Tombola:

2 bilete de avion Ryanair, București Roma Ciampino sau Milano Bergamo au ajuns la Laura, care după primele impresii va alege Roma, unde o va duce pe mama ei – așteptăm impresii.
2 vouchere a câte o cămașă plus cravată de la Men’s Cave au ajuns la Radu și la Cătălina, care a scris pe voucher direct numele soțului ei – un cadou perfect pentru Moș Nicolae.
2 ședințe life-coaching: despre această activitate nu am vorbit prea mult aici pe blog, dar se pare că una dintre ședințe o să fie despre cum ajungi un blogger de călătorii, deoarece Simona mă asalta cu întrebări despre acceastă parte, o să stabilim împreună ce și cum, cât i se potrivește, dacă este un drum care îi va aduce satisfacții și altele care rămân între noi :D.

După pauză, prezentări partea a doua:

Focus Cinque Terre și ce să avem în vedere pentru organizarea unei vacanțe în zonă
What happens in Bologna…….: am povestit câteva ”secrete” despre vizita mea recentă și cum/de ce recomand să luăm în considerare o vacanță acolo – am avut ceva argumente bune, acum toată lumea vrea în Bologna! 

Discuții libere: ne-a luat vreo oră și jumătate să ne despărțim, grupuri-grupulețe, când compacți, am împărtășit experiențe, planuri de viitor, călătorii, etc, pe scurt, ne-am simțit bine împreună.

Le multumesc mult de tot Ralucăi Huzum, Dorotheei Petre, Silviei Postolatiev – pentru discursurile inspirationale si totodata partenerilor: Ryanair, Men’S Cave – Haina bărbatului, Eva.ro,  Journey Pub și Super Blog. Și desigur participanților, m-am bucurat că s-au înscris și au venit atât de mulți, că nu s-a fumat în sală, decât în separeurile din laterale și acolo foarte puțin, mai ales că erau și copii în sală, dar în partea unde au stat ei nu a fost deloc fum. Și sala are aerisire bună, a fost foarte bine. 

Cel mai tare îmi doresc să aud de la participanți că au pus în practică o parte dintre recomandările primite, iar despre Italia, să o îmbrățișeze cu totul, așa cum este, să se bucure de ea. Și ecourile sună bine, așa cum am și simțit de altfel acolo de la oameni, am primit multe mesaje, unele în privat, altele pe pagina evenimentului, m-am bucurat enorm pentru toate:

În perioada următoare, vor fi articole despre*:

Cum savurăm Italia: nu chiar tot, ci concluzii și pastile, că de vorbit am vorbit ca italienii.
Ce trebuie să împacheteze un bărbat în Italia, recomandări de la Men’s Cave
Recomandările Dorotheei Petre pentru a înțelege mai bine stilul de viață și pe italieni.
Sfaturi pentru fotografii reușite de la Silvia Postolatiev.
Planificare vacanță de o săptămână la Marea Ligurică.
* Se vor intersecta cu alte articole

Ciao!

Cu drag, Mirela

0 thoughts on “Despre întâlnire: Cum savurăm la maxim o vacanță în țara frumuseții?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *