Ce împachetăm pentru un city-break ”ușor” de toamna/iarnă în Europa #bagajdecabină #bologna

Bagaje Utile

Vara ca vara, hainele sunt ușoare, ne putem descurca și două săptămâni cu o valiză de cabină, dar se poate să călătorim ușor chiar și toamna, iarna sau la început de primăvară, într-un city-break de 3,4 zile doar cu valiza de cabină. Chiar și mai mult, dacă țineți cont de regula de bază, fiecare lucru să se potrivească în cel puțin 3 ținute, deci să se potrivească între ele. Vedeți lista de articole necesare în articol, sper să vă fie de folos, ca cea de vacanțe lungi și ușoare vara.

De ce bagaj puțin? Pentru a călători mai mult, trebuie și lejeritate: ador să folosesc transportul local, să mă plimb de colo-colo și evident că o valiză uriașă trasă după mine nu mă ajută dacă vreau multă mobilitate. Dar bagaj puțin nu înseamnă numai 2, 3 lucruri, ci se poate să aveți tot ce este nevoie și pentru a colinda prin orașe și pentru a merge la un restaurant, a ieși seara în oraș, etc.

Și știm cu toții că atât cât avem atât folosim. În Bologna am mers cu Ryanair, care are în momentul de față aceeași politică precum companiile de linie în privința bagajului de cabină: troller plus geantă. Când am avut bagajul de cală inclus, în Scoția de pildă iar am sărit calul – și degeaba – am folosit tot spațiul (am mers cu Lufthansa dar și la ei se poate alege opțiunea ușoară – economie de preț, timp și comoditate pentru a merge doar cu bagajul de mână).

Însă uneori chiar ai nevoie de bagaj de cală, așa că nu promit să călătoresc numai ”ușor”. Alte motive de a călători ”ușor”, cu bagajul de cabină, în articolul dedicat, aici, iar despre cum să împachetăm, efectiv, ușor, aici.

Lista de călătorie pentru un city-break de toamnă/iarnă în Europa

Pe timpul călătoriei cu avionul:

O geacă versatilă, pe care să o puteți purta la orice, de la ținutele de zi la rochii: chiar și o geacă parka sau mai military poate fi purtată cu succes atât la ținutele de zi, unde chiar face senzație, cât și la cele de seară, chiar rochii elegante – Rihanna o face cel mai bine!
Eu am ales două jachete, ambele din piele, pe are le-am purtat împreună, eram într-o dispoziție rock – o geacă din piele este perfectă pentru un city-break atunci când vremea o permite. Dar se puteau purta și separat, însă mie combinația mi-a plăcut. 
Pantaloni – eu am avut din piele
Curea – am avut 2: să vedeți ce muncă am avut la trecerea de control, noroc că am viteză.
1 Top (hi hi tot din piele)
1 cardigan (sau și pulover, depinde cât de frig este)
1 Șal
Cizme sau ghete, sau bocanci.

Bagaj de cabina
Ce împachetăm pentru un city-break ”ușor” de toamna/iarnă: cu bagajul de mana toamna prin Europa

În troller

1 pereche de pantofi sport
1 pereche de pantofi cu toc
1 clutch
1 curea

1 sau 2 perechi de pantaloni
2 rochii sau doar una mai voluminoasă, dramatică – ce am ales pentru Bologna – care mi-a ocupat ¼ din bagaj, dacă nu o luam, puteam împacheta în locul ei 2 rochii și încă o pereche de pantaloni (am avut numai una în bagaj) sau bluză, etc. sau lăsam loc pentru cumpărături
3-4 topuri/bluze eu am avut și unul transparent, pe care l-am purtat cu maieul alb, pantaloni din piele și cizmele, la întoarcere, veneau frumos și cu pantofii sport, pentru încă o ținută.
2 hanorace sau pulovere
1 cămașă
1 fustă
2 maiouri

1 Pijama 
Lenjerie intimă, șosete, dresuri
Prosop (dacă nu este necesar mai mult loc!)
Borseta cu cosmetice

În Geantă

Gadgeturi: tabletă, telefon, încărcătoare, căști, protofel, farduri
Șervețele, gel de mâini dezinfectant (după ce trec de control îl scot de la cosmetice are sunt oricum scoase din bagaj și îl pun în geantă).
Hărți în Europa se găsesc peste tot la aeroport, gratuit, la oficiul de informare turiși și în foarte multe orașe, cele turistice cu siguranță.

Aveți nelămuriri în legătură cu ce aveți voie și ce nu în bagajul de mână? Verificați lista aici.

Ce înseamnă să faci clipul din amintiri: cardiganul da l-am avut pe mine, dar în bagaj am avut și cămașa și topul purtate cu fusta din piele.

Din articolele menționate putem face o grămadă de ținute, combinații, chiar și pentru mai multe zile. În vacanțe putem fi creativi, să purtăm ținute pe care normal nu le abordăm, dacă nu în vacanță, atunci când să fim mai excentrici? Deși ținutele smart-casual sunt foarte potrivite pentru Italia și creativitatea este potrivită, dar să nu fie prea mult. Prin Ravenna m-au întrebat mulți turiști despre unde este una și alta, asta pentru că păream ieșită la plimbare, nu arătam a turist – de ceva timp am această meteahnă, de a încerca să mă integrez în peisaj.

Ravenna Italia (80)
Ce împachetăm pentru un city-break ”ușor” de toamna/iarnă: tinuta de Ravena

Alte articole pe aceeași temă:

2 săptămâni doar cu bagaj de mână: 10 kg, Ryanair, ce luăm cu noi?
10 sfaturi pentru a călători cu bagaj de dimensiuni reduse
De ce să călătorim cu bagaj ”ușor” de cabină

Și desigur, articolele despre Bologna și Ravenna.

0 thoughts on “Ce împachetăm pentru un city-break ”ușor” de toamna/iarnă în Europa #bagajdecabină #bologna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.