Apa de nucă de cocos: aliatul neprețuit al sănătății, pe toate drumurile în Asia de Sud-Est, Caraibe, etc

Alimentație LifeStyle Sanatoase Wellness-ul și călătoriile
Nu m-am suit in palmier dupa nuca :D
Nu m-am suit in palmier dupa nuca 😀

Apa de cocos și pulpa gelatinoasă a nucilor tinere, verzi, a fost tratația numărul 1 din Asia, mă remonta, hidrata în câteva minute. Plus gustul: proaspăt culese din cocotieri, chiar de câteva zile, nucile sunt divine. În Cuba se servesc aproape mereu cu rom adăugat, o variantă perfectă pentru o tratație la plajă. Articolul de față este o pledoarie pentru a bea cât mai multă apă/a mânca cât mai multă nucă de cocos în vacanțe – și de ce nu, a căuta să ajungem în locuri în care aceste tratații sunt atât de la îndemână.
Este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea voastră și pentru imunitate în vacanțe îndepărtate, că tot ne temem să nu ne îmbolnăvim: mai bine prevenim și asta aducând zeci de alte beneficii organismului nostru. Și bună-dispoziție.

O tratație răcoritoare și bună bună

Peste tot prin Asia de Sud-Est găsești gherete unde se vând nuci de cocos verzi, tinere: sunt tăiate pe loc și oferite trecătorior însetați, pentru prețuri infime: 1-1,5 lei românești. Lichidul – apa este delicoasă, mai ales dacă nuca a fost ținută în apă cu geață înainte. Este cel mai bun remediu de a te hidrata, fiind un adevărat elixir pentru sănătate.
Este foarte săracă în calorii, 20 la 100 ml, dar nimeni nu se gândește la calorii când este atât de bună. Ți se dă frecvent, uneori la cerere și o lingură pentru a mânca pulpa gelatinoasă, am folosit de multe ori și linguri de plastic de unică folosință, foarte ușor.
Cât am umblat prin Asia nu am luat pastile, nu am răcit, nu am făcut niciun vaccin, dar am luat vitamina C zilnic și săptămâni la rândul mâncam câte 2 sau chiar 3 nuci de cocos pe zi. A fost atât de cald în iulie-august prin Malezia, Indonezia, Thailanda, etc, dar am observat că indiferent cât de obosită și sleită de puteri eram – că am tot umblat, nu glumă – o nucă de cocos băută și după mâncat miezul mă remonta total. Îmi dădea o energie incredibilă. Ulterior am aflat că mulți sportivi de performanță o preferă altor băuturi energizante și nu mă mir de ce starurile de peste tot o folosesc cu râvnă, pe lângă alte produse din cocos, precum uleiul și laptele.

În Pasar Seni, Kuala Lumpur, Malaezia

Apa de cocos asia (5)

Apa de cocos asia (2)

Apa de cocos asia (3)

La Batu Caves, Kuala Lumpur, Malaezia

Apa de cocos asia (6)

Apa de cocos asia (8)

În Yogyakarta, insula Java, Indonezia

Apa de cocos asia (9)

În Banyuwangi, insula Java, Indonezia, la o fermă de fructul dragonului

Apa de cocos asia (10)

Apa de cocos asia (11)

Apa de cocos asia (12)

Apa de cocos asia (13)

Beneficiile apei de cocos pentru sănătate

Apa de cocos aduce beneficii uriașe pentru sănătate: hidratează organismul, îl energizează, reglează nivelul ph-ului sângelui, reduce stresul, menține sănătatea inimii reglând tensiunea arterială, este bună inclusiv pentru tratarea/prevenția apariției pietrelor la rinichi, fiind recomandată și petru gravide.
De ce? Datorită conținutului de electroliți, aminoacizi, multe vitamine din compelxul B; mult potasiu și alte minerale, precum zinc, citokinine, etc.
Stimulează imunitatea, datorită acidului lauric, care are proprietăți antibacteriene, antifungice si antivirale.

Datorită eletroliților – îmbunătățește activitatea sistemului nervos, echilibrează PH-ul din sânge, protejează celulele de îmbătrânire, bun pentru digestie și pentru eliminarea toxinelor, accelerează metabolismul.

Deci cine spunea că tot ce este bun este ilegal, imoral sau îngrașă sigur nu a încercat o nucă de cocos rece, delicioasă, într-o zi fierbinte de vară.
PS: am auzit că sunt oameni are nu se dau în vânt după gustul apei de cocos, nu îi înțeleg, dar cum gusturile nu se discută, aceștia pot încerca produsul exclusiv pentru beneficiile aduse sănătății. Este totuși mai bună decât medicamentele.

Apa de cocos asia (15)

0 thoughts on “Apa de nucă de cocos: aliatul neprețuit al sănătății, pe toate drumurile în Asia de Sud-Est, Caraibe, etc

  1. Da, e delicioasa, sunt un mare fan al apei de cocos! Pacat ca nu se gaseste si la noi pe toate drumurile si la colt de strada….

    1. da, este apa si in nuccile din supermarket, am vazut si verzi si din cele mai tari, cele mature – diferenta la acelea, maro, este ca au foarte putina apa iar miezul este mai mult si mai tare, dar este bun si hranitor
      – eu sunt in palmier 😀 m-am urcat dar cand m-am uitat in jos nu mai stiam cum sa ma agart de trunchi hi hi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.