Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 2

6 sfaturi pentru prima calatorie in cuplu

Calatorii in cuplu Utile

De multe ori, călătoriile în cuplu sunt o sursă de stres. Am văzut mulți călători supărați, sau ciondănindu-se din te miri ce. Am fost și eu în această situație atât de neplăcută că am avut tentativa de a pleca singură acasă. Așa că am stat, am analizat un pic, am făcut câteva studii și sondaje și am găsit acele aceste șase lucruri de care trebuie să țineți cont, pentru a avea o vacanță reușită în cuplu. Însă lista este deschisă!

Dar înainte…

Este bine să călătoriți împreună, doar voi doi, vă veți cunoaște mai bine!

Am fost sigură că vreau să ies dintr-o anume relație, sigură în sufletul meu, după o vacanță.  Aveam dubii că nu este ceea ce trebuie să fie, simțeam. Și citisem nu știu unde (probabil că într-o revistă glossy Cosmopolitan parcă) că dacă vrei să vezi cam cum va fi viața ta cu cineva, trebuie să pleci într-o vacanță cu mașina împreună, fără prea multe planuri. Cu siguranță vă veți confrunta cu multe lucruri.

Ideea din articolul respectiv era că vor fi multe situații neprevăzute. La care se adaugă oboseala de pe drum, care ne scade toleranța. Este contextul perfect pentru a vedea cam cât te potrivești sau nu cu cineva.

După o astfel de experiență puteți avea un cuplu mai puternic sau să vedeți că nu prea vă sincronizați. Fiecare hotărăște ce vrea pentru el, dar dacă nu vă veți înțelege în vacanță, cum veți trece peste alte lucruri dificile de-a lungul anilor? Mi s-a părut că are sens.

Zis și făcut, am plecat cu mașina la drum. La mine a fost dezastruos. Am simțit chiar nevoia la un moment dat să plec singură pe jos sau oricum acasă (și nu eram în România). Nu știu cum m-am lăsat convinsă să rămân, nu regret, dar atunci am știut că ”the end” o să vină, de preferință cât mai curând. Vorba cântecului, boală lungă moarte sigură. Două luni mai târziu, a fost gata pentru totdeauna.

Cinci sfaturi de călătorie pentru cupluri

1 Hotărâți dinainte cum planificați timpul 

Interesați-vă în legătură cu destinația, mai mult decât despre obiectivele de vizitat. Citiți despre ”Cum să”. Trebuie să aveți un plan când ajungeți la destinație și mai ales un plan agreat!

Greșeli tipice: fiecare are o viziune ideală despre cum se va desfășura vacanța. Viziunile nu coincid. Nu se discută, iar la destinație, ei bine, sunt multe ”frecușuri”.

Deci să știți dacă veți face plajă toată ziua, veți colinda prin oraș, veți face cumpărături sau veți sta ore întregi la restaurante.

Multe certuri sunt pentru că: el vrea să stea la masă ore întregi, la prânz, seara etc. Ea vrea și să meargă un pic în magazine, sau să vadă câteva obiective turistice. Poate unul vrea să mănânce în cameră, altul să mănânce numai în oraș. Evitați discuții neplăcute și mai ales frustrările dacă stabiliți înainte măcar în linii mari cum o să vă umpleți timpul.

Dacă aveți interese total diferite, poate vă și despărțiți uneori pentru câteva ore, să facă fiecare ce vrea. Dar cel mai bine faceți un compromis fiecare. Stabiliți câte obiective vizitați, cam care, ce alte activități faceți, cât stați la plajă, cât pe la restaurante.

Până la urmă este vacanța fiecăruia și cel mai important este că sunteți împreună într-un loc. Și lăsați gelozia de-o parte! Sunteți acolo împreună pentru că ASTA este ceea ce vreți să faceți, să fiți acolo și cu persoana respectivă, nu vă stricați vacanța cu acuze inutile!

2. Hotărâți cum faceți cu banii, cât ce și cum plătește fiecare

Fiecare cuplu funcționează într-un fel. Însă de exemplu dacă unul are bani mai mulți și fiecare își plătește partea, nu este corect să mergeți numai în restaurante foarte scumpe și un partener să cheltuiască bani pe care ar fi preferat să îi dea pe altceva. Sau să plătească închirierea nu știu cărei bărci scumpe, deși ar fi preferat să ia feribotul public și alte variante.

Deci cel mai bine este să știți ce și cum veți și cheltui în vacanță. Recomand să vorbiți deschis și fără jenă. Până la urmă, pentru asta sunteți un cuplu, nu?

Corect este ca partenerul cu mai mulți bani ori să își facă planurile după ce este confortabil pentru cel cu mai puțini, ori să acopere diferența, sau tot, dacă insistă să stea în hoteluri scumpe, sau să facă activități foarte costisitoare. Dar poate cineva nu vrea în anumite locuri oricum, oricine ar plăti. Discutați și ajungeți la compromisuri, dar fără certuri, pentru că este viața voastră, așa vă construiți viața și relația.

3. Faceți ceva nou, acolo, împreună

Fie că mâncați ceva inedit, sau faceți parasiling, sau scuba diving, sau dormiți undeva sub cerul liber sau nu știu, ceva în premieră. Ceva ce nu ați mai făcut până atunci. Va fi o amintire minunată.

4. Distrați-vă

Sunteți într-un loc în care nu vă cunoaște nimeni! Râdeți, dați-vă în carusel, faceți poze trăznite (nu genul care strică monumente publice, bineînțeles). Nu vă luați 100% în serios, lăsați problemele deoparte (dacă nu vă lovesc). Faceți nebunii frumoase împreună, ceva ce nu ați face acasă, acesta este momentul să nu mai fiți 100% responsabili și să facți totul ca la carte, distrați-vă, efectiv. Deveniți din nou copii.

5. Faceți-vă noi prieteni

Cele mai frumoase prietenii se leagă uneori în vacanțe. Ați mers doar voi doi, dar dați peste un cuplu cu care vă înțelegeți bine din prima! S-ar putea să devină cei mai buni prieteni ai voștri, așa că ieșiți din carapace, dacă există, socializați și se poate să aveți cele mai frumoase surprize, mai ales că este posibil să întâlniți oameni cu care aveți mai mult afinități chiar decât cu prietenii voștri cei mai buni.

6. Dați-vă un pic de timp pentru fiecare

În viața de zi cu zi nu prea stați 24 de ore din 24 împreună, nu? Ei bine, fiecare are nevoie de un pic de spațiu, așa că lăsați-o în baie o oră să se aranjze, bine? Fără să strigați că sunteți singur și vă plictisiți. Sau variații. Idea este că uneori și să ieși mai repede la micul dejun și să bei o cafea singur sau singură până vine și jumătatea este minunat.

Poate unul are de răspuns la câteva mailuri pentru serviciu. Nu îi reproșați! Profitați de timp să faceți ceva doar pentru voi!

Un ultim sfat? fiți relaxați! Distrați-vă dacă ceva nu este perfect, nu vă faceți reproșuri grele din nimicuri. Nu lăsați chițibușurile să vă strice vacanța și relația! Sprijiniți-vă reciproc, completați-vă reciproc.

Și mai ales, citiți și articolul meu despre partenerul ideal de călătorie. Acolo nu am vorbit despre cupluri în sensul de iubiți, ci despre prietenie, dar până la urmă orice iubire trebuie să fie bazată și pe o mare camaradenie și înțelegere, nu? Poate mai citiți ceva interesant și aici, pentru a avea o vacanță de milioane:

Partenerul ideal de călătorii: cum îl găsim și când știm că este ”the one”

PS: poza este de la canalul iubirii din insula Corfu!

Vacanțe frumoase!

 

2 thoughts on “6 sfaturi pentru prima calatorie in cuplu

  1. Au trecut mulți ani până a venit momentul să plecăm doar noi doi undeva. Fusesem de multe ori în vacanțe împreună, dar însoțiți. Ce să zic? Oricât ne-am străduit și oricât de relaxați am fost, tot ne-am certat! Nu-mi amintesc vreo vacanță în care să nu ne fi certat😀 Dar uite ca s-au dovedit certuri constructive și am învățat fiecare dintre noi să trvem peste ele. Mi-aș dori să repetăm experiența, deși…el cam ocolește ideea!

    1. Trebuie sa plecati 🙂 Acum fiecare cuplu functioneaza in felul propriu, important este ca sunt constructive 🙂 Depinde acum si cata importanta dai unor lucruri si cat de grave sunt, pot sa nu fie deloc. Dar daca ajungi sa fii suparat mai mult timp in concediu pe celalalt iti cam strica vacanta cred. Dar cred ca se poate si fara ciondaneli, daca intr-adevar faceti niste eforturi ca presupun ca va cunoasteti foarte bine, totul este sa planificati la lucrurile acelea de la care stiti ca aveti pareri divergente, sigur se poate si numai lapte si miere, mai ales cand te cunosti atat de bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.