De ce Kerala este destinația perfectă pentru luna de miere

India Kerala Kerala Blog Express 3 Luna de miere

Kerala este o destinație perfectă pentru luna de miere și nu numai pentru romanticii incurabili, care preferă liniștea, compania celuilalt și desigur o ambianță de vis și toate facilitățile, dar și pentru cei care doresc puțină aventură și diferite activități, chiar și pentru cei care preferă o atmosferă foarte boemă, gen Vma Veche, dar mult mai pitorească. Mult soare, cocotieri, plajă, munte, plantații nesfârșite ce ceai, cafea, elefanți, rezervații, mirodenii.

Kerla este o țară uluitoare

Keralei i se spune God’s Own Country și nu degeaba 590 de kilometri de coastă cu nisip fin și locul din lume cu cea mai mare densitate de palmieri pe kilometru pătrat, oameni zâmbitori și foarte primitori, multe flori, multă culoare, festivaluri inedite, o deltă care te îndeamnă la visare și care îți aduce un singur sentiment: de gratitudine că un astfel de loc există pe pământ. Și munte, dealuri, șosele șerpuite, grote, stânci spectaculoase.

Oamenii sunt minunați și se poartă impecabil cu vizitatorii

Curioși, zâmbitori, dornici să interacționeze cu turiștii, timizi, modești. În resorturi ești foarte foarte răsfățat, dar și în Delta Keralei și peste tot de altfel, ai parte de experiențe plăcute. În marile orașe este altceva, oamenii sunt mult mai simpatici în sate, sau de exemplu în Calicut, decât în Trivandrum. Dar în trenuri, în autobuze, peste tot m-am simțit în siguranță și oamenii întâlniți întâmplător au fost minunați.

Resorturi de poveste

Am scris articole ample cu cele care mi-au plăcut cel mai mult dintre cele vizitate, le puteți consulta pentru a vedea care vi se potrivește mai bine, dar trebuie să știți că în Kerala sunt, probabil, multe altele care așteaptă să fi descoperite. Ce au comun toate: mulți cocotieri, nisip fin, piscine cu priveliști care îți taie respirația, centre Ayurvedice, mâncare excelentă, camere frumoase, dar nu opulente, frumoase și simple.

Xandari Pearl – un boutique resort cu 20 de mici vile cu o singură cameră, pe o propriete de peste 7 hectare, la plaja Marari.

Xandari Pearl Mararikulam Kerala India47

Xandari Pearl Mararikulam Kerala India72

Windflower Vythiri: să stai pe o colină, care este gazda unor plantații de cafea și de ceai. Să te trezești cu un peisaj de basm în pădure, să fii vizitat de maimuțele nestâmpărate și care nu sunt agresive, să faci baie într-o piscină infinity la marginea pădurii. Cu siguranță nu veți uita o ședere aici.

Windflower Resort Vythiri36
Windflower Resort Vythiri23
Windflower Resort Vythiri22

Căsuțe plutitoare, Spice routes – Ce poate fi mai romantic decât să dormi pe o căsuță plutitoare de lux și să privești de pe punte și din pat frumusețea Deltei Keralei? Prânz, mic dejun, cină în acest peisaj mirific. Aer condiționat. Dacă nici asta nu este roamantic….și atât de inedit.

Relaxare
Relaxare

Croaziere Kerala India (18)

Croaziere Kerala India (21)

Sufrageria noastra de pe Cinamon
Sufrageria noastra de pe Cinamon

Kumarakom Lake Resort – Unul dintre cele mai bune resorturi din India, Prințul Charles și-a petrecut aici cea de-a 60-a anivesare. Piscină infinity cu vedere la Delta Keralei și la căsuțele plutitoare, mâncare bio, multe alte piscine, multă verdeță și case tradiționale recondiționate, aduse de pe tot cuprinsul Keralei. Un centru Ayurvedic recunoscut. Perfect.

Dimineata la Kumarakom Lake Resort (5)

Dimineata la Kumarakom Lake Resort (4)

Infinity Pool Kumarakom Lake Resort (4)

Acestea sunt locurile cele mai spectaculoase pentru luna de miere din care am stat. Din ce am mai văzut, în Vythiri mai este un resort superb Vythiri Village, mai sunt din lanțul hotlier CGH Earth, toate cu viluțe frumoase, multă vegetație, mâncare bio. Nu am stat însă la ele, dar vă puteți inspira, am vizitat însă câteva, Marari Beach Resort, Spice Village și încă unul tot eco, care nu mai țin minte cum se numește. Și puteți încerca și Leela, în Kovalam, cu o piscină spectaculoasă, sau hotelurile din lanțul Vivanta by Taj.

Vremea

Kerala beneficiază de o climă ideală pentru vacanțe însorite. Sezonul durează din august – sunt multe evenimente/septembrie până în februarie inclusiv, cu temperaturi de 30-35 de grade C ziua și 24 noaptea. Cel mai aglomerat este între decembrie și februarie. De la mijlocul lui mai este sezonul musonic, care durează până la începutul lunii septembrie, când în timpul zilei se înregistrează temperaturi de 25-30 de grade C. Cel mai cald este în lunile Martie și Aprilie, cu temperaturi de până la 40 de grade și umiditate foarte ridicată. Dacă preferați mai multă răcoare, o găsiți în Munnar, în Wayanad, în Thekkady.

Activități:

Spuneam că nu este totul numai despre palmieri, soare, mare. În Kerala poți face nenumărate drumeții, excursii, snorkeling, kayaking în deltă, vizitat de temple, sate pitorești, biserici, moschei, sinagogi. Plantații de ceai în Munnar, rezervația de tigri din Thekkady, mirodenii, festivaluri în diferite orașe. Sunt foarte multe companii care oferă excursii de o zi sau mai multe, în orice parte a Keralei v-ați afla. Cu siguranță, dacă vă place natura vă veți îndrăgosti de Kerala.

Varkala

Cei cu sufletul boem pot merge în Varkala, noua Goa, o zonă spectaculoasă, unde vin foarte mulți artiști, nomazi digitali, backpackeri, oameni cu spiritul liber și tânăr.

Iar pentru o vacanță pe care o veți ține minte mult timp de acum încolo, cumpărați și purtați haine tradiționale din Kerala: sareeuri, fuste bogate, în Trivandrum și în Kochi găsiți magazine uriașe care vând aceste produse, dacă nu chiar saree-uri albe, tadiționale în Kerala, pe care le găsiți peste tot. Cumpărați și folosiți creme, măști ayurvedice, sunt excelente și incredibil de ieftine, la noi aceeași calitate costă de 10 ori mai mult, faceți masaje, beți cât mai multe sucuri din nucile de cocos, încercați bucătăria locală (dar nu de pe stradă) participați la festivaluri.

Mai multe despre Kerala în articolul: Ce am învățat despre Kerala într-o lună de zile petrecută acolo

Cât despre cum ajungeți acolo, QATAR Airways are curse zilnice spre Trivandrum și Kochi (Cochin) cu escală în Doha, patru ore și jumătate cu patru ore și jumătate de zbor. Există și alte variante combinate, normal, unele cu mai multe escale.

Vacanță minunată!

Windflower Resort Wayanad 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.