Ce părere aveți despre zonele fără copii din avioane? Un nou trend

Diverse Noutăți

Foto

O altă linie aeriană, Scoot Airlines, se alătură celor două care deja au introdus zone liniștite, adică unde nu este permis accesul copiilor sub 10 sau sub 12 ani. În ultimul timp s-a creat o mare controversă în jurul acestui subiect. Ideea este susținută și de simpaticul Jeremy Clarkson, fost prezentator ToP Gear, care a afirmat că locul copiilor este în cala avioanelor.

Nu prea simpatic, nu? Ei bine, și-a găsit mulți susținători. Iar știrea despre Scoot Airlines a fost primită cu mult entuziasm pe rețelele sociale. Nu am mai văzut atâta vâlvă în unele grupuri dedicate călătoriilor de foarte mult timp!

Fapt: Încă o nouă linie aeriană s-a alăturat celor care oferă clienților zone unde copii ”nu au voie”

Compania aeriană low cost Scoot, din Singapore, a anunțat că va avea o cabină  “Scoomtinsilence”. Cabina are 41 de locuri, (rândurile 21-25) și copii sub 12 ani nu au acces. Această opțiune este suplimantară și va costa 14 dolari americani, conform Telegraph. În această cabină va fi și mai mult spațiu pentru picioare, decât în restul clasei economice.

Campbell Wilson, CEO-ul companiei a declarat: “Fără supărare pentru oaspeții noștri tineri sau cei care călătoresc cu ei – tot mai aveți restul aeronavei”.

Malaysia Airlines a interzis accesul copiilor în cabinele First Class din aeronavele Airbus A380 “superjumbo” și Boeing 747, susținând că mulți pasageri s-au plâns de disconfortul creat de copii care plâng. Iar din 2015 au introdus și la clasa economică o zonă unde nu sunt primiți copii.

Air Asia X are deja zona liniștită ”Quiet Zone’‘ în avioanele Airbus A330-300 spre China, Taiwan, Japonia, Corea, Australia și Nepal. Quiet Zone este situată după zona Economy Premium. Rândurile 7-14 sunt dedicate pasagerilor de peste 10 ani. Cabina are și o lumină mai blândă, pentru a crea o atmosferă mai relaxantă.

CEO-ul AirAsia X a declarat: Acest produs permite oaspeților noștri să aibă o călătorie mai plăcută și mai liniștită, cu un nivel minim de zgomot și mai puțin deranj. Un pachet dumnezeiesc, pentru cei care doresc o pace a minții” – buhuhu, zici că cei mici sunt niște monștri.

Online: zeci de meme-uri și întrebarea: de ce copii sunt priviți ca niște telefoane care sună și nu pot fi oprite? 

copii in avion1

De ceva timp s-a creat o mare dispută referitoare la copii care plâng în avioane. Cred că aceste măsuri pun o și mai mare presiune pe părinții care călătoresc cu copii mici. Adică am văzut deja zeci de articole despre cum trebuie să se pregătească pentru zbor un părinte cu un copil mic, de la a oferi dulciuri, alte tratații sau dopuri de urechi vecinilor, până la tot felul de strategii alambicate. Zici că ești părtaș la o crimă și ajungi să te simți vinovat că ai un copil.

Personal nu mă deranjează micuții care plâng, bebelușii și copii mici, de 1-4 ani, deoarece știu că atunci când plâng, au nevoie de ceva. Sau mă rog, cei mărișori dacă au o durere, se lovesc, sunt foarte obosiți etc. Există căști, există detașare, mai ales dacă accepți și hotărăști că nu te deranjează. Și dacă te gândești la ce și cum s-o fi simțind cel mic.

Cu toate că înțeleg nemulțumirea multora, unii chiar merg la extrem: acuză părinții că nu fac tot ce trebuie pentru ca cel mic să nu plângă, ca de exemplu să țină micuțul treaz toată noaptea de dinaintea zborului, pentru ca acesta să doarmă în avion, sau să îi dea whisky, să doarmă!

Ați fi de acord să plătiți mai mult pentru a fii siguri că nu vă deranjează plânsul unui copil?

Conform unui studiu de piață realizat în UK, copii gălăgioși reprezintă cea mai mare neplăcere a majorității pasagerilor, înaintea pasagerilor beți, a stewardeselor și a stewarzilor posaci, sau a vecinilor foarte vorbăreți. Aproape o treime dintre cei indervievați au spus că ar plăti mai mult pentru a sta într-o zonă fără copii, o pătrime ar plăti 50 de lire sterline pe zbor dus-întors pentru acest privilegiu, iar 7% mult mai mult.

copil in avion
Foto

Jeremy Clarkson: When will British Airways realise that babies belong in the hold?

Prezentatorul ToP Gear Jeremy Clarkson a creat o mare dispută pe Twitter, după un ciripit buclucaș: copii ar trebui să fie ținuți în cala avioanelor în timpul zborurilor. When will British Airways realise that babies belong in the hold? Se întreabă faimosul prezentator, tweet care a fost marcat ca favorit de mii de utilizatori și a dat apă la moară multora.

Deci este clar: părerile sunt divizate și cum sunt mulți susținători, este clar că o fie mai multe companii aeriene care o să introducă astfel de măsuri. Am auzit chiar voci care susțineau că ar trebui ca zboruri întregi să fie rezervate numai adulților, așa cum sunt hoteluri și resorturi adults only!

În încheiere, nu mă pot abține să nu postez acest clip, cu o campanie a companiei Jet Blue, care de ziua mamei a dăruit câte 25% reducere pentru următorul zbor tuturor pasagerilor, de fiecare dată când un bebeluș plânge. Este incredibil de emoționant!

Călătorii plăcute!

0 thoughts on “Ce părere aveți despre zonele fără copii din avioane? Un nou trend

    1. Ar insemna discriminare, este si motivul pentru care liniile aeriene tot cauta un mod de a taxa suplimentar persoanele supraponderale, care ocupa o parte din scaunul vecinilor, fara sa fie dati in judecata. Dar unii calatori pot plati pentru privilegii suplimentare. Parerea mea este ca la un moment dat zborurile vor fi atat de comune, atat de la indemana, ca se vor crea conditii pentru ca toata lumea sa se simta bine. Am impresia ca in dezvoltarea aviatiei suntem abia la inceput 🙂

    2. Da, foarte adevarat, dar nu, toata lumea, vaiiiii copiii fir-ar-ei ai drecu, sa se simta bine, pe altii sa-i ia dracu, ei sa urle, sa se exprime, ca deh.

  1. Da, e normal, mai ales ca multi sunt satui de plozii nesimtiti si plini de drepturi care le ura in cap, vorbesc tot zborul, abereaza, canta, spun prostii etc etc. Plini de drepturi ca daca intarzie o dobitoaca de femeie cu un plod vaiiiii, toti ii asteapta, altii daca intarzie si-s adulti, sunt lasati ca fraierii sa se descurce si sa priveasca cu buza umflata cum pleaca avionul. Se caca in avion la mare altitudine, sunt schimbati de scutece, cacati, pisati, la wc-ul din avion, urlati, etc. in timp ce altii nici nu misca de pe scaune sa mearga la toaleta ca trebuie sa mearga mariile lor si dupa aterizare. Bolile dracului. Iubiti, adorati de toti, nu mai mergem cu iubitul/iubita de mana, mergem cu urlatul rahatit si cacat la cur.

    1. cine a zis ca nu exista mai mare panarama ca Rominu,l bine a zis. Voi vati nascut mari si nu ati urlat si nu vati cicat pe voi! nesimtitilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *