Amsterdam

Olanda ridică restricțiile pentru călătoriile din EU și Schengen

Coronavirus COVID Noutăți

Pe urmele Cehiei: Olanda este a doua țară care ridică restricțiile de călătorie pentru călătorii din Uniunea Europeană/spațiul Schengen. Începând cu data de 23 martie, țara a renunțat și la restricțiile interne rămase: fără mască sau certificat digital pentru acces în anumite locații.

Alte șapte țări europene au ridicat restricțiile pentru toți călătorii:

Norvegia, Slovenia, Irlanda, Islanda, România,Ungaria și Marea Britanie au ridicat deja toate restricțiile pentru toți călătorii.

Olanda: fără certificate sau teste pentru cetățenii UE/Schengen, dar cu declarație de sănătate

În conformitate cu noile reguli care au intrat deja oficial în vigoare, călătorii din UE/Zona Schengen pot intra fără restricții în Olanda (Regatul Țărilor de Jos oficial), indiferent de statutul de vaccinare sau de recuperare.

Turiștii din UE/Zona Schengen nu vor mai fi obligați să prezinte un certificat valabil de vaccinare, recuperare sau testare la sosirea lor în Țările de Jos. Este necesară completarea unei declarații de sănătate pentru toți călătorii. 

În plus,  călătorii din UE/Spațiul Schengen care ajung în Țările de Jos dintr-o țară terță vor fi, de asemenea, scutiți de regulile de intrare (în Cehia regula se aplică tuturor căltătorilor care sosesc din țări UE/Schengen).

Regatul Țărilor de Jos aplică acum reguli de intrare bazate pe țara de origine a unui călător

Pe de altă parte, s-a explicat că regulile de intrare au fost facilitate și pentru călătorii din țări terțe. Persoanele care ajung în Olanda dintr-o țară din afara UE sunt acum scutite de obligația de a prezenta un test COVID-19 negativ care a fost efectuat înainte de sosire.

Călătorilor din țări terțe li se cere acum doar să furnizeze un certificat de vaccinare sau de recuperare valabil la intrare. „Interdicția de intrare în UE se aplică. Există derogări de la interdicția de intrare, de exemplu, pentru persoanele care călătoresc dintr-o țară sigură sau persoanele cu dovada de vaccinare sau dovada de recuperare. Această dovadă de vaccinare sau de recuperare trebuie să îndeplinească anumite cerințe”, se arată în declarația guvernului.

În plus, călătorii din țări terțe care ajung în Țările de Jos pe calea aerului sau pe mare trebuie să completeze și un formular de declarație de sănătate.

Informații suplimentare pe siteul oficial al guvernului din Țările de Jos, aici.

MAE a actualizat informația, regăsiți aici. 

Sursa: Schengen Visa

Alte știri:

Marea Britanie va renunța la toate restricțiile de intrare în țară impuse de pandemie

Cehia ridică restricțiile pentru sosirile din UE, Schengen

Ungaria ridică restricțiile legate de călătorii pentru toate țările

Irlanda devine a patra țară europeană care ridică toate restricțiile. România a cincea

Islanda, Norvegia, Slovenia: au revenit la procedurile dinainte de pandemie, nicio restricție, niciun formular

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.