Cinci locuri grozave din Europa unde puteți petrece Halloween-ul

Diverse Petreceri Uncategorized

Mai este un pic și bate Halloween-ul la ușă. În Amsterdam deja au început pregătirile și evenimentele pre-festival și la fel în alte locuri cu tradiție. Mai nouă sau de 2000 de ani. Vă propun cinci locuri grozave din Europa și de la noi unde puteți petrecece Halloweenul în luna Octombrie. Am spus luna pentru că deja sunt adevărate Festivaluri în anumite părți, nu doar o petrecere de o zi. Cine se costumează anul acesta?

Sursa foto aici, Spirith of Meath Festival Facebook

În Cehia: Bloody Sexy Halloween

petrecere-halloween-praga1

Cea mai sângeroasă și mai gălăgioasă petrecere din Cehia. 4 000 de oameni sunt așteptați în Praga, pe data de 28 octombrie. Sala Forum Karlin se va transforma într-un club uriaș. Există și un concurs de costume, cu premii, la care vă puteți înscrie. Biletele pornesc de la 12,90 Euro, așa că dacă sunteți în oraș poate fi o idee bună.

Consultați websiteul evenimentului aici. 

În țară: Petrecere la Castelul Bran

O mare petrecere de Halloween se pregătește la Castelul Bran, pe 29 octombrie 2016. Din meniu: vin roșu, votcă neagră, iele, dovleci, lilieci, bomboane și alte surprize îi așteaptă pe toți cei care aleg să se alăture petrecerii. Sunt așteptate și câteva vrăjitoare, am înțeles din mesajul de promovare a evenimentului de pe Facebook.

halloween-bran

În Amsterdam: Halloween festival

Pornit de la ideea că Halloweenul trebuie să dureze mai mult de o zi, după succesul de anul trecut când petrecerea a ținut 3 zile, anul acesta este un adevărat maraton: între 20-31 octombrie să tot sărbătoriți Halloweenul în Amsterdam. Nu mă pot opri să nu remarc spiritul întreprinzător și cum se fructifică această oportunitate la olandezi. Să le fie de bine. Petreceri costumate, ateliere de machiaj, vizite la muzee, petreceri de tot felul, cine tematice, spectacole și o super petrecere în stiul consacrat din Amsterdam: adică uriașă, cu DJ faimoși și sălbatică.

Și cireașa de pe tort: Între 5-12 octombrie: evenimentul de cumpărături Bare Bones (oase goale)

Eveniment gratuit, dar unde trebuie să te înscrii înainte: experți în costumația și machiakul dedicat acestei sărbători vă vor da sfaturi pentru a fi siguri că veți avea cea mai bună deghizare.

Detalii despre tot evenimentul pe websiteul acestuia, aici. 

halloween-petrecere-amsterdam

În Irlanda: The spirit of Meath Festivalul de Halloween 

Între 14 octombrie și 6 noiembrie, în tot comitatul Meath din Irlanda, locul unde se spune că a început totul. Festivalul celtic Samhain are o vechime de 2000 de ani și seamănă destul de mult cu modernul Halloween.

Dealuri bântuite, un tur al umbrelor, vrăjitoare, stafii și farmece, povești de groază, concurs de sculptat dovleci, plimbări și multe altele. Detalii despre eveniment aici.  

În Meath ajungeți ușor, având în vedere că Ryanair are 5 zboruri săptămânale către Dublin, iar din Dublin sunt autobuze din oră în oră către Navan și alte locuri din comitat. Prețul biletului pentru un sens este de 10 euro, din multiple puncte, chiar de la aeroport direct.  Sunt doar 46 de km între cele două orașe. Tentant, nu?

În Belgia: Barul Le Cercuieil, desigur

La ”Coșciugul” este mereu Halloween. Oricum, de Halloween are un farmer special. Oamenii nu au o bună prezență online, așa că nu am găsit informații despre ce pregătesc anul acesta pe Facebook, websiteul lor nu merge, deci dacă este cineva prin zonă poate trage o fugă și îmi spune și mie ce se întâmplă. Barul este chiar la doi metri de Grand Place, pe o străduță adiacentă, am scris un articol despre acest bar gotic din Bruxelles.  

În fiecare zi însă puteți bea bere în halbă craniu și alte cocktailuri sângeroase, brrrr.

Am asortat rujul de vampir de mai jos, de care nu mă mai despart de vreo doi ani, îmi place nuanța și textura, știam eu unde merg!

Bar Le Cercueil Bruxelles (9)

Recuzită de Halloween

Rujul de vampir

Ruj care își păstrează culoarea sângelui și pe care dacă îl aplici răzleț, dă impresia că ești un vampir care tocmai ce s-a hrănit buhuhu. Pe canalul de youtube explicații despre cum se folosește și unde găsim acest produs minune:

https://www.youtube.com/watch?v=vyFnCMvx9Ao

Tricou Vampir de la Art&Craft

Art& Craft are o colecție foarte simpatică cu tricouri și diferite obiecte ”însângerate”. La categoria tricouri mai sunt câteva opțiuni, precum I might be a Vampire și Kiss me I am not a Vampire. Îmi place calitatea tricourilor, sunt din bumbac foarte fin, plăcut. Mai multe despre produsele de la Art&Craft am scris aici. 

Bar Le Cercueil Bruxelles (5)

Anul acesta poate o să fac și ceva mai mult, de exemplu un Halloween costumat, cu machiaj și tot tacâmul, dar mă mai gândesc, vă țin la curent

Voi cum și unde veți petrece anul acesta de Halloween?

2 thoughts on “Cinci locuri grozave din Europa unde puteți petrece Halloween-ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.