Proiect: 9656 km în tren, noul Transsiberian, de la Londra la Tokyo

Diverse Uncategorized

Ieri vă povesteam despre Transsiberian și despre faptul că anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la inaugurare. De faptul că atunci trenul circula cu o viteză de 30 de kilometri pe oră, iar că azi maxim 140 de kilometri / oră. Iar mâine? mâine ar putea ajunge la vitza trenurilor japoneze, atunci când planurile se vor realiza.

Concret: Japonia și-a anunțat intenția să extindă Transsiberianul, pentru a le permite pasagerilor să călătorească de la Londra la Tokyo cu trenul. Cu același tren. Este vorba despre un proiect al guvernului japonez, care împreună cu un grup de investitori se ocupă în mod activ de lansarea proiectului.

Transsiberianul: de la Londra la Tokyo?

Noua linie ar trece de Vladivostok, punctul final de azi, pe un pod, sau un tunel subteran pentru a conecta orașul Khabarovsk cu insula rusească Sakhalin, situată în oceanul Pacific. De acolo, o nouă linie de tren va traversa în insula japoneză Hokkaido, printr-un tunel de 42 de kilometri.

transsiberian-mare-japonia

Kremlinul se spune că este dornic să ia parte la proiect, pentru a dezvolta Rusia de Est, dar are rezerve cu privire la investițiile japoneze. Președintele Putin va vizita Japonia în luna decembrie și se așteaptă ca atunci să fie purtate negocierile. Este posibil ca Rusia să condiționeze investițiile japoneze din Siberia cu anumite concesiuni în insulele Kurile. Despre proiect și implicațiile lui, mai multe lucruri pe The Siberian Times. 

Ce am reținut citind articolele: că lucrurile se schimbă rapid, poate este momentul să vă gândiți în anii următori la o călătorie cu Transsiberianul așa cum este astăzi, cred că o călătorie de mare viteză i-ar răpi mult din farmec. Adică unde ar mai fi peisajele, unde ar mai fi romantismul?

De schimbat lucrurile se schimbă oricum, precum spuneam tot în articolul de ieri, în trecut o călătorie la clasa I era cu mult mai luxoasă decît azi. Nu este grabă mare, avem timp să ne desfășurăm, dar probabil că nici toată viața. Am pierdut deja câteva lucruri pe care mi le doream, pentru că am avut impresia că am timp: să merg în Egypt, în Damasc, să merg la un concert a lui Pavarotti, sau într-o expediție fabuloasă în Western Sahara într-o expediție în deșert, cu niște prieteni, unde nu am mers că eram cam epuizată în perioada respectivă (lucram în multinațională).

Uitându-mă în urmă, îmi vine să îmi dau cu pumnii în cap, constant mă gândesc la cât de – în diferite feluri – am putut să fiu. Puteam să mă mobilizez, cu siguranță. Poate nu a fost să fie, dar efectiv am regrete mari. Mi-am promis să nu se mai întâmple.

Așa că… să nu amânăm nimic, dacă putem să facem lucrul acela acum, mâine nu se știe ce se mai întâmplă.

Vacanțe frumoase!

Sursa: Daily Mail

sursa-siberian-times-transsiberian-mare3

sursa-siberian-times-transsiberian-mare2

sursa-siberian-times-transsiberian-mare1

Călătorii frumoase!

2 thoughts on “Proiect: 9656 km în tren, noul Transsiberian, de la Londra la Tokyo

  1. Si eu visez de cativa ani la o calatorie cu pe transsiberian. Am citit in urma cu mult timp despre acest traseu inedit si il consider un traseu exotic. In primul rand pentru o zi in Sankt Petersburg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.