Moment Istoric: Trip Advisor nu mai vinde bilete la atracțiile turistice care dovedesc cruzime față de animale!

Diverse Uncategorized

După multe critici referitoare la faptul că profită de pe urma suferinței elefanților călăriți, a tigrilor mângâiați și a delfinilor, TripAdvisor a anunțat că renunță să mai vândă bilete la aceste atracții, cu efect imediat. TripAdvisor va lansa totodată un program educațional la începutul anului 2017.

Măsura restrictivă va fi aplicată acelor atracții care presupun ca turistul să intre în contact cu animale aflate în captivitate sau din specii pe cale de dispariție. Acestea includ plimbările pe elefanți, mângâiatul tigrilor și înotatul cu delfinii. Cu toate acestea, unele companii excuse pot să conteste măsura, dacă pot dovedi că nu încalcă politica TripAdvisor. Nu vor fi scoase recenziile, oamenii vor putea să lase în continuare comentarii.

Inițiativa TripAdvisor este istorică, mai presus de orice trage un semnal de alarmă uriaș cu privire la responsabilitățile pe care le avem ca turist. Alegem cu portofelul și alegând să nu finanțăm afacerile care exploatează animalele, ne asigurăm că generațiile viitoare vor avea șansa de a vedea elefanți, tigrii, lei.

Trip Advisor, o afacere, legitimează astfel inițiativele ONG-urilor, trece anumite comportamente în afara celor acceptabile de către societate. Este știrea săptămânii, a lunii chiar, dacă nu mai mult în industria de călătorii, care va schimba cu siguranță fața turismului. Sau o mare parte a sa.

Totul a început de la o petiție online

Conform statisticilor, anual 550 000 de animale sufereau din cauza biletelor vândute prin TripAdvisor și Viator.

Organizația World Animal Protection a acuzat TripAdvisor că profită de pe urma atracțiilor care aplică cele mai crude tratamente animalelor, listându-le și facilitând vânzarea de bilete.

O petiție lansată către TripAdvisor a fost semnată de peste 558.000 de oameni. Deci uitați forța de semna o petiție online, cu adresa de mail. Se poate. Totuși:

A fost alegerea TripAdvisor să aplice această măsură

Stephen Kaufer, președinte și CEO TripAdvisor, a declarat: ”Noua politică de rezervări a TripAdvisor și componenta sa educațională sunt concepute ca un mijloc prin care să ne aducem contribuția la îmbunătățirea standardelor de sănătate și de siguranță a animalelor.

Poziția de leader în industria călăoriilor a TripAdvisor ne permite să educăm milioane de călători despre diferitele opinii care există în probleme privind binele animalelor. Dorim să mulțumim zecilor de asociații, academicieni și organizații nonguvernamentale care ne-au ajutat să proiectăm direcția viitoare a companiei. Dorim de asemenea să sărbătorim acele destinații și atracții care sunt lidere în protejarea animalelor și a celor din industria turismului care susțin cauza binelui animalelor și a conservării speciilor pe cale de dispariție.”

Organizația United Nations World Tourism (UNWTO) a lăudat măsura TripAdvidor

Taleb Rifai, Secretar general al UNWTO, a declarat: ‘World Tourism Organization (UNWTO) salută acțiunea TripAdvisor, un membru foarte valoros al UNWTO, de a-și întări Responsabilitatea Socială Corporatistă în zona binelui animalelor”.

Înalți oficiali din organizații precum Peta și Abta și-au exprimat de asemenea sprijinul și încântarea legată de acest demers al TripAdvisor.

Programul educațional este extrem de important

Ca parte din programul educațional, companiile care exploatează animalele vor fi marcate, cu o iconiță PAW, care vor duce către un portal de informații. Informațiile vor fi furnizate de către asociații precum US Association of Zoos & Aquariums, Peta și Abta.

Mulți facem rău fără intenție, din faptul că nu știm, nu realizăm de fapt impactul pe care îl au acțiunile noastre. De aceea este atât de importantă componenta de educare, să fim conștienți de consecințele acțiunilor noastre.  De aici vine și restul. 

TOP-ul cu cele mai crude atracții turistice:

 1. Călăritul elefanților
 2. Selfieurile cu tigri
 3. Plimbările cu lei mici în brațe
 4. Vizitarea parcurilor/cușcă cu urși
 5. Să ții o broască țestoasă
 6. Spectacolele cu delfini
 7. Maimuțele care dansează
 8. Plantațiile cu zibete din Indonezia: turiștii merg să viiteze plantațiile cu animalele care produc cea mai scumpă cafea din lume, care sunt hrănite artificial, îndopate, pentru a produce multă cafea. (Cam cum este cu foie gras, dar cu turiști care plătesc să vadă procesul și să cumpere produsele)
 9. Fermecatul șerpilor și sărutul cobrelor
 10. Fermele de crocodili

Despre aceste atracții, pe larg, în Huffington Post.

2 thoughts on “Moment Istoric: Trip Advisor nu mai vinde bilete la atracțiile turistice care dovedesc cruzime față de animale!

 1. Inca nu aflasem…Este un lucru extraordinar! Nu degeaba sunt eu prieten cu TripAdvisor! 🙂 De cand imi racesc si eu gura cu aceste lucruri. Inclusiv cu inotul cu delfinii captivi…intotdeauna am inotat numai cu delfini salbatici, in laguna sau in ocean…idem cu balene…noroc ca astea sunt prea mari sa fie tinute captive. Singurul lucru cu care sunt de acord este ceea ce spunea si Cezar Imperatorul in articolul despre baietelul bolnav, adica ca aceste feluri de interactiune cu animalele captive sa fie permise strict in scopuri medicale!

  1. Multumesc! Ieri au venit comunicatele pe acest subiect.
   Ma bucur tare, este evident cred 🙂 Cat despre scopurile medicale, de acord, dar trebuie procedat intr-un fel in care sa nu raneasca animalele. Insa practicile de la centrul acela din SUA Water World sunt inacceptabile. Sunt multe de spus si ceea ce este corect de facut nu este intotdeauna si popular. Lasand la o parte cazurile speciale, s-a mers mult prea departe cu exploatarea animalelor. Si la promovarea unor comportamente, care nu ne fac cinste. Nu vreau sa judec pe nimeni, fiecare are dreptul sa faca ceea ce crede si ceea ce simte si fiecare are responsabilitatea faptelor sale, dar era momentul sa se traga un semnal de alarma. Si a bubuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *