TOP 10 cele mai pitorești drumuri din lume conform CNN

Uncategorized

Sunt 64 de milioane de kilometri de drumuri pe tot globul. Care dintre acestea sunt cele mai frumoase? CNN a făcut un TOP 10 al celor mai frumoase drumuri din lume și Transfăgărășanul este pe un fruntaș loc patru! Care sunt celelalte? Indiciu: fiecare are unicitatea lui și din TOP lipsește Route 66. În numărătoare inversă, uitați cele mai pitorești drumuri:

Route 62, Africa de Sud

748 de kilometri, care se pot parcurge în nouă ore și jumătate, de condus fără oprire. Pe drum sent paste 65 de vinării, așa că poate vă răzgândiți cu durata în care doriți să parcurgeți acestdrum. Sunt de asemenea și nenumărate alte atracții pe drumul dintre Cape Town și Port Elisabeth dar și un relief încântâtor.

NC500, Scoția

830 de kilometri, care pot fi parcurși, de preferință, între trei până la șapte zile. Asta deoarece drumul trece pe lângă castele maiestuoase, lacuri, văi, munți. Drumul este replica Scoției la celebra rută americană Route 66.

Sursa: Daily Mail aici

Ticlio Pass, Peru

Pentru sufletele iubitoare de aventură. Drumul de 132 de kilometri se poate parcurge în trei ore, dar este un drum plin de provocări și recomandat iubitorilor de adrenalină. Drumul aflat la aproape 4877 metri deasupra nivelului mării are serpentine înspăimântătoare, lame sinucigașe apar pe șosea din senin și munți predispuși la alunecări de teren. Priveliștea de la capătul drumului merită pe deplin efortul, dacă nu iubiți efortul în sine.

Jebel Hafeet, Emiratele Arabe Unite

11,7 kilometri, doar jumătate de oră. Ce face această rută atât de spectaculoasă? Drumul nu duce nicăieri, adică doar la un palat privat și la un hotel exclusivist. Săpat în deșert, drumul este spectaculos pentru curățenia sa și pentru cele 60 de curbe demne de cele din pistele de curse. Drumul are o secțiune rapidă și una pentru viteze mici și este perfect pentru condusul tehnic.

Sursa: Team BHP aici

Atlantic Road, Norvegia

Perfect la apus, drumul de numai 8 kilometri care poate fi parcurs în mai puțin de 30 de minute Atlantic Road este frumos și atât. Frumos și seren și șerpuiește de-a lungul coastei norvegiene. Veți vedea multe păsări neobișnuite zburând deasupra voastră, în timp ce focile și balenele înoată aproape de coastă.

Autostrada Alcan, din Canada către Alaska

Ehei, acesta este un drum ”serios”, de 2167 de kilometri. Dacă doriți să îl parcurgeți fără oprire, veți sta pe drum o zi întreagă și încă șapte ore. Un drum pentru care trebuie să vă pregătiți cu haine groase și multe sandwichuri și pe care veți vedea munți majestuoși, lacuri strălucitoare, sănii cu câini, lupi și urși grizzly. Se recomandă să faceți câte un ocol pentru drumeții și pentru a vă bucura de izvoarele calde, precum cele ale râului Liard.

Transfăgărășan, România

O călătorie răsucită în țara lui Dracula. 116 kilometri, de parcurs în 100 de minute fix. Tuneluri înfricoșătoare și întunecate (cel mai lung este de 800 de metri și este întuneric beznă) și nenumărate serpentine creează o călătorie plină de fiori pe teritoriul lui Dracula.

Great Ocean Road, Australia

Mare, pădure tropicală, stânci și urși koala. Drumul de 253 de kilometri poate fi parcurs în patru ore. Drumul are mai multe atracții decât mașini, deoarece aici munții întâlnesc oceanul, pădurile tropicale se înfruntă cu stâncile dramatice și farurile dau piept cu Parcurile Naționale, care adăpostesc canguri, pinguini, koala, papagali multicolori și alte animale exotice pentru noi. La sfârșitul rutei poate veți dori să faceți cale întoarsă, să mai admirați o dată peisajul.

Coasta Amalfi, Italia

Un drum perfect în perioada estivală, de 56 de kilometri care poate fi parcurs în 75 de minute. Este unul dintre cele mai frumoase trasee posibile, plin de golfulețe încântătoare, stânci abrupte, case colorate și locuri de poveste. Amalfi este un drum care ideal trebuie parcurs vara, la volanul unei mașini decapotabile.

Milford Road, Noua Zeelandă

Milford Sound este cel maifaimos dintre cele 15 fiorduri din Parcul Național Fiordland. Drumul lung de 120 de kilometri se poate parcurge în 90 de minute, iar peisajul i-ar pune pe jar până și pe hobbiți. Drumul este probabil cel mai pitoresc de pe toată planeta, cu stânci mărețe, piscuri acoperite cu zăpadă, cascade și copaci care sfidează gravitația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *