30 de fotografii din Republica Moldova, să vrei să o vizitezi chiar acum

30 de poze Republica Moldova

30 de fotografii din Republica Moldova: adică ospitalitate, oameni inimoși, vin, mult vin, catacombe misterioase, cetatea Soroca, orașe subterane cu vin, Orheiul vechi, mănăstiri, Găgăuzia, peisaje care mi-au amintit teribil de mult de Dealurile Toscanei, plăcinte bune bune de tot, bucate multe și călduros oferite, vin, cognac, bomboanele Bucuria. Și câte și mai câte. Vinării.

Recomand călduros să faceți o mini vacanță măcar în Republica Moldova, deoarece aveți ce vedea, chiar dacă nu este vorba despre bunăstarea pe care o vedem în vest. Aici este ceva foarte prețios și anume bucuria pură a gazdelor, plus vin bun de tot și destule obiective turistice (unele care trebuie neapărat vizitate de orice român). Unde mai vorbim că fiind o destinație foarte foarte accesibilă ca preț, puteți să vă întoarceți în țară cu câte sticle de cognac, vin, spumant și bomboane Bucuria doriți. Pe lângă alte delicii.

Bucatele nu sunt complicate, dar sunt deosebit de gustoase. De la roșii zemoase la ardei parfumați, salate proaspete, cărnuri, mezeluri și brânzeturi fără tot felul de aditivi, hormoni și mai știu eu ce. Cea mai delicioasă supă de găină și cele mai bune plăcinte, aici le-am mâncat. Totul este bun bun de tot. Cred că sunt și restaurante fusion și alte finețuri, dar noi am mes în locuri cu mâncare tradițională și chiar asta mi-am dorit pentru că nu te întâlnești peste tot cu astfel de preparate.

Nu uitați să faceți o vizită la Orașul Subteran Cricova, să dați o ocheadă la Conacul lui Manuc-Bei din Hîncești și mai ales să nu ratați Orheiul Vechi și Satul Butuceni. Știu că veți dori să vizitați fabrica Bucuria din Chișinău și sper că veți fi impresionați de Conacul lui Alexandru Lăpușneanu, care are o pivniță formidabilă care datează din secolul XVI și unde puteți avea o degustare de vin care vă va rămâne pentru mult timp în amintire. Totodată, cetatea Soroca, a lui Ștefan cel Mare este de neratat. Aș putea continua încă, dar mai trebuie să fac o vizită (a treia) sunt sigură că nu aș duce lipsă de inspirație.

30 de fotografii din Republica Moldova

Conacul lui Manuc Bei

La plăcinte înainte!

(acestea au fost cele mai bune din toată Moldova, încă mă gândesc la ele, în Lăpușna)

2 thoughts on “30 de fotografii din Republica Moldova, să vrei să o vizitezi chiar acum

  1. Foarte interesant. Iti impartasesc gandurile si parerile despre Rep. Moldova, am vizitat-o si eu recent si mi-a placut foarte mult. Oamenii sunt atat de draguti si primitori, mancarea este atat de gustoasa, iar vinul super, super bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *