Îmi dați un vot pentru a ajunge în Peninsula Antarctică? Excursie Oceanwide Expeditions

Consursuri

Am aplicat pentru o aventură incredibilă la Polul Sud, între 29 noiembrie – 18 decembrie 2017 și am nevoie de voturi pentru a putea intra în cursă. Un participant norocos va câștiga o excursie de trei săptămâni din Ushuaia către insulele Falkland, South Georgia și Peninsula Antarctică, la bordul spărgătorului de gheață Pancius.

Excursia este o croazieră de 19 zile, îmbarcarea și debarcarea fiind din Ushuaia, Țara de foc, Argentina. Totul este asigurat în acest interval (îmbarcare și debarcare, adică loc într-o cabină cu patru paturi, mese, excursii cu zodiacul, cafele, ceaiuri). Mai puțin băuturile alcoolice și suvenirurile. Și desigur fără bilet de avion, vize și alte cheltuieli sau servicii la sol, adică până la îmbarcare.

Locurile vizitate sunt minunate: Insulele Falkland, South Georgia și peninsula Antarctică. Mă gândesc la diminețile luminoase, sau încețoșate, cu siguranță înfrigurate. Și la mine înfofolită pe punte, cu o cafea în mână și aparatul în alta, încercând să cuprind cât mai multe. Și la pinguini și la toate păsările minunate din emisfera sudică pe care le vom surprinde, admira, fotografia. Nici nu vreau să mă gândesc prea mult, dar este o experiență unică pe care sper să o trăiesc la un moment dat. Cu cât mai repede cu atât mai bine.

excursie oceanwide expeditions concurs
Traseul acestei croaziere de 19 zile

Sorții vor decide pe bază de noroc, iar organizatorii au făcut un sistem foarte echitabil:

  • 1 participant va fi ales de către fotograful Emin Yogurtcuoglu în funcție de creativitatea aplicației și cel puțin 100 de voturi
  • 1 participant va fi ales de către echipa Oceanwide Expeditions pe baza creativității aplicației și a unui număr de minim 100 de voturi
  • 1 participant va fi ales dintre toate aplicațiile cu minim 100 de voturi.

Toți aceștia vor avea 33,33% șanse și sorții vor decide care dintre cei trei va câștiga excursia. Mi se pare un sistem foarte echitabil și sper să fiu eu, desigur, dar nici într-un caz nu mă voi supăra dacă nu va fi să fie așa. Cred că important este să participi peste tot să faci multe încercări și numai așa poți câștiga ceea ce este pus deoparte pentru tine. Anul trecut a câștigat un băiat care făcea videouri superbe și care a fost pe locul 5 din punct de vedere al voturilor.

Aplicația mea nu mai este online 🙂

Dacă este să fie șansa noastră și mai ales dacă suntem siguri că este o competiție pe bune, trebuie să aplicăm și dacă este să fie bine, dacă nu, altul este norocul nostru. Să meargă cel căruia îi este destinat.

ACTUALIZARE DUPĂ TERMINAREA COMPETIȚIEI

Nu am câștigat dar nunt cu inima împăcată: am participat, dar nu am făcut eforturi mari, dacă era să fie bine. Dacă nu, să se bucure de premiu câștigătoarea.

Au fost câțiva participanți, fotografi, unul din Turcia și unul din Romania care au obținut peste 5000 de voturi, eifacand adevarate campanii pentru a obtine voturi. Mai era o fată din România cu foarte multe voturi (le avea deja când m-am înscris eu în competiție) și care a motivat că prietena ei care a murit ar fi dorit ca ea să meară în această excursie. A primit voturi din România, dar nu i-au folosit pentru a câștiga, pentru că nu era numai despre voturi.

Eu nu am facut campanie. Am pus un articol, am distribuit pe FB dr atat, nu am facut ”push”, nu am publicat in ziare televiziuni etc (cum au facut cei mentionati sau alti competitori.). Am luat câteva sute frumoase de voturi ușor. Nu spun că este greșit să îți crești șansele. Nope.

Cine a câștigat însă competiția Oceanic din 2017? O fată din Olanda care avea 115 voturi. Și care nu era fotograf, ci terminase facultatea. Deci cât s-au chinuit cei care s-au chinuit, șansa a fost a altcuiva. Deci nu a contat că x este mare personalitate în Turcia, sau că y și z au public mult în România.

Însă clar vă ndemn să faceți mereu ce și cum simțiți. Nu există rețete. Sfârșit ACTUALIZARE

Tocmai ce am aflat că o prietenă pe care nu o văzusem de mult și cu care m-am întâlnit acum două zile a câștigat un concurs desfășurat de Orsay (de design și combinații vestimentare) în șase țări. A câștigat din 2000 de participanți și ea nu lucrează în domeniu dar a avut o excursie alături de alte trei prietene în Paris. Deci a fost șansa ei și mă bucur că sunt companii care dau vacanțe ca premii, pentru că, desigur, încurajează oamenii să călătorescă mai mult, ceea ce îmi doresc să fac și eu.

Revenind la concursul actual, mă gândesc cât de frig o fi cu adevărat și cât de minunat în același timp. Îmi dați un vot?

Până la pinguini, vă trimit o poză cu un lebădoi simpatic, cu care m-am întâlnit vara trecută pe plaja din Mangalia:

 

4 thoughts on “Îmi dați un vot pentru a ajunge în Peninsula Antarctică? Excursie Oceanwide Expeditions

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.