Calamari umpluti taverna spiros

Unde mancam in Corfu Taverna Spiros din Palaiokastritsa – cele mai bune preparate din carne

Corfu Grecia Mâncare în jurul globului

Când ne gândim la mâncarea din Grecia, avem în minte câteva elemente: porțiile uriașe, foarte gustoase, gazde primitoare, generoase, un sentiment cald, de familie. Insula Corfu, fiind foarte cosmopolită, a pierdut pe alocuri aceste ingrediente, însă pe toate le-am regăsit la Taverna Spiros din Palaiokastritsa.

Să nu fiu cârcotașă, în Palaiokastritsa sunt multe locuri frumoase, mai multe decât pe coasta de est a insulei Corfu, dar la Spiros se mănâncă cele mai bune preparate din carne. Și cei mai buni calamari umpluți. Mai mult, localul îi cucerește pe toți vizitatorii cu atmosfera caldă, aici lucrând o familie întreagă, cu mic cu mare.

Unde mancam in Corfu, Taverna Spiros din Palaiokastritsa – cele mai bune preparate din carne

A fost extrem de simplu să găsesc taverna Spiros: era chiar vis-a-vis de apartamentele Filoxenia, Mermaid Pool unde am stat mai mult de două săptămâni. Deci vă dați seama că inevitabil prima oprire de cum am ajuns a fost chiar aici. Ulterior, am revenit de multe ori, deși am încercat și alte localuri.

Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 10
Cu bucurie sunt primiți toți clienții

Taverna Spiros

Între timp m-am împrietenit cu toată lumea de la tavernă, știu din ce sat/loc este fiecare, ce vârste au copii și bebelușii familiei, deja mă cunosc și ei și chiar mi s-a întâmplat des să primesc din partea casei multe lucruri extra. Jur, am ocolit taverna în ultimul timp pentru că pe de o parte mă simt un pic stingheră să tot primesc lucruri, pe de altă parte chiar nu vreau să mă îngraș și îmi este greu să rezist la toate bunătățile, o dată puse în fața mea.

Însă tot venind aici, am întâlnit și alți români îndrăgostiți de local. Toți burdușiți, toți cadorisiți uneori cu clătite, înghețată sau altele din partea casei (cred că în funcție de ce au într-o zi dau ce nu au vândut, iar eu, venind târziu, prindeam ”cheagul”).

Între timp le-am spus că am și un blog și le-am cerut să îmi dea un mini interviu, sau o rețetă. Va trebui să ajung însă într-o zi pe la ora 4-5 dup-ăamiază la ei, când nu sunt foarte ocupați. Sper ca zilele viitoare să rezolv și acest lucru, nu de alta, dar chiar totul este deosebit de delicios.

Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa tata si fiu
Taverna Spiros: două generații
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa proprietari
Tată și fiu
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 5
Bucătătria arată imaculat

Precum spuneam, în primul rând sunt foarte apreciate produsele din carne: de pui, porc, miel, vită, dar am mâncat și calamari umpluți (cu scoici și fructe de mare), calamari prăjiți (foarte foarte buni) și păstrăv. La toate acestea recomand o bere roșie de Corfu, să vă țină companie.

Iar dacă sunteți în Corfu, nu trebuie să ratați Sofrito, un preparat din carne de vită, care la Spiros este de vis. Și bineînțeles preparatele rotisate, spit din porc sau pui.

Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 16 sofrito
În Corfu trebuie să încercați sofrito: carne de vită la cuptor, delicioasă

Uitându-mă pe recenziile de pe TripAdvisor, văd că multă lume recomandă taverna ca fiind cea mai bună de pe insulă, așa că organizați o cină/prânz aici, numai să veniți cu foame mare, că porțiile sunt efectiv uriașe. Prețurile medii, cam ca peste tot, nici mici nici mari, accesibile. Însă porțiile mult mai generoase decât în alte locuri.

Vara aceasta mi-am propus să decopăr cele mai bune locuri din Corfu – și din alte insulițe dimprejur – așa că aștept și sugestii. Cele mai cele din toate categoriile.

Kali Orexi 

Taverna Spiros Palaiokastritsa Corfu
Taverna Spiros, Palaiokastritsa: Porții uriașe și delicioase!

Calamari umpluți sunt un deliciu!

Calamari umpluti taverna spiros
Taverna Spiros: calamari umpluți
Corfu Palaiokastritsa
Carne de porc cu diverse, spit parcă se numește
v 18 pui
Taverna Spiros, Palaiokastritsa: pui
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 17 sofrito
Sofrito la Taverna Spiros din Palaiokastritsa
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 15
Deși taverna Spiros nu este specializată în preparate din pește, totul este bun

peste Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 14 Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 13

Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 12
Taverna Spiros din Palaiokastritsa
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 11 gyros
Gyros la farfurie
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa
Imi place să vin la Spiros seara
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 1
Adonis, fiul proprietarului, continuă tradiția
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 2 calamari umpluti
Unde mâncăm în insula Corfu? La Spiros, calamari umpluți, un regal culinar
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa mancare buna
Gyros și calamari umpluți
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 5 Adonis
Ultimele condimente
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 9
Bun bun de tot
Taverna Corfu Spiros Palaiokastritsa 8
La Spiros se mănâncă cele mai bune preparate din carne din Palaiokastritsa

∼ Poftă Bună! ∼

8 thoughts on “Unde mancam in Corfu Taverna Spiros din Palaiokastritsa – cele mai bune preparate din carne

  1. Bună. As vrea să merg pentru prima dată în Grecia, cu mașina personală.Sunt mancacios, imi plac târgurile, tavernele cu preparate, mâncărurile gen street food.As vrea o zonă potrivită ca agitație, aglomerație. Ce recomanzi?Mulțumesc.

    1. Pai nici nu stiu de unde sa incep, in primul rand felicitari ca ai ales Grecia! Toata lumea se idragosteste de ea, odata ce ajunge prima oara. Mancarea este fenomenala in multe locuri, insa de exemplu in Corfu este spectaculoasa la tavernele din satele imprastiate pe insula, sau la tavernele din satele pescaresti, nu in locurile turistice, exceptie face Paleokastritsa unde sunt cateva taverne cu mancare fantastica. Insa in rest in tavernele din sate este de mers! Iar daca este vorba despre Grecia…. hm… as alege pensinsula Peloponez acum, nu este inca super populata dar este fantastica! As alege Napflio ca si cartier general (este unul dintre cele trei cele mai frumoase orase mici din Grecia) si este plin de taverne cu mancare buna de tot. Si de acolo as zice sa mergi in Monemvasia, o minune. Sau alege orice insula, Kefalonia, Lefkada, sau Mikonos, Skiathos sunt multe. As merge insa pentru prima oara undeva mai aproape de tarm, nu as merge mult cu feribotul ca peste tot este superb in Grecia. As vizita asa: Ioanina, Parga, Sivota, Patras (la alegere dintre ele, dar Ioanina este un oras minunat si cu mancare fantastica) si as ajunge in Peloponez sau in Lefkada, pentru amble enu se traverseaza mult si sunt fantastice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.