TOP 10 atractii turistice in Bregenz Vorarlberg – o capitală de poveste

Austria Vorarlberg

Bregenz este unul dintre cele mai serene orașe pe care le-am vizitat, un oraș efectiv de poveste. Situat pe malul lacului Constanța, este cel mai vestic punct al Austriei, unde Austria, Germania, Elveția și Liechtenstein formează o regiune culturală unică. Alpii, verdeață cât cuprinde, poezia lacului Constanța, nave de croazieră, cultură, clădiri scoase din poveste, restaurante cu preparate de o calitate deosebită si multe activitati pentru familii: suna prea bine, stiu, dar este adevarat.

Acest orășel trebuie explorat la pas, milimetru cu milimetru, lucru pentru care aveți nevoie de două zile pline. Și de două seri, nu de alta, dar efectiv cina pe malul lacului Constanța, sau în buricul târgului are o savoare deosebită. Iar pentru a vă bucura de toată frumusețea Bregenzului, trebuie să îl explorați din toate unghiurile, de sus, de pe ape, la pas, pe îndelete și neapărat cu zâmbetul pe buze. Și cu un Aperol Spritz, băutura verii.

TOP 10 atracții turistice în Bregenz Vorarlberg – o capitală de poveste și cele mai frumoase lucruri de făcut aici

1. O plimbare pe malul lacului Constanța

Ce poate fi mai plăcut decât să faci o plimbare pe malul lacului Constanța, înainte de cină? Promenada este mărginită de verdeață, ca de altfel tot orășelul, apusul este minunat cu o feerie de culori neobișnuite care se reflectă în sticla lacului, oamenii sunt calmi, nu auzi niciun zgomot care să îți strice zenul. Deși strada principală este foarte apropiată, evident că nimeni nu claxonează, așa că poți să te relaxezi pe deplin, într-o normalitate de fapt, dar care pe alocuri aduce a SF pentru cineva obișnuit cu aglomerația, praful și agresivitatea unor mari orașe.

lacul constanta atractii turistice în Bregenz Vorarlberg 2
Bregenz Vorarlberg Austria: plimbare pe malul lacului Constanta
acul constanta atractii turistice în Bregenz Vorarlberg 7
Lacul Constanta, Vorarlberg Austria: plimbare de vara
atractii turistice în Bregenz Vorarlberg 1
Toată lumea joacă șah!
atractii turistice în Bregenz Vorarlberg
Sah pe malul lacului Constanta
lacul constanta atractii turistice în Bregenz Vorarlberg 6
Ador apusul pe lcul Constanța

lacul constanta atractii turistice în Bregenz Vorarlberg 3

lacul constanta atractii turistice în Bregenz Vorarlberg

2. Cu gondola la Pfänderbahn – pentru a vedea trei state

O activitate recomandată dis de dimineață: luați gondola și megeți la Pfänderbahn, pentru a admira o panoramă superbă și mai ales a vedea trei state: Austria, Elveția și Germania. Program: 8:00-19:00. Aici este locul ideal pentru a servi cafeaua de dimineață, sau chiar prânzul.

atractii turistice în Bregenz Vorarlberg gondola 1
Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg: cafea cu vedere la trei state
atractii turistice în Bregenz Vorarlberg gondola 2
Vorarlberg de sus
atractii turistice în Bregenz Vorarlberg gondola 4
Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg : atata verdeata

Bonus: faceți o drumeție până jos

Este Vorarlberg, Austria, așa că faceți prcum localnicii: nu pierdeți niciun prilej pentru a face o drumeție. Aerul este proaspăt, peisajul mirific și nci nu o să simțiți când ajungeți până jos: traseul durează în jur de o oră. Dacă sunteți presați de timp, luați gondola înapoi.

Mai multe informații despre gondolă aici.

Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg drumetie
Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg: o drumetie pana jos

Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg drumetie 1

Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg drumetie 2
Drumetie spre Bregenz

3. Croazieră pe lacul Constanța

Când ești în Bregenz… există o multitudine de croaziere disponibile, toate pentru a admira orașele de pe malul lacului, din țările învecinate și desigur Bregenzul. Alături de a te bucura efectiv de liniștea lacului din mijlocul Alpilor.

Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg Croaziera pe lacul constanta
Ador croazierele
Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg Croaziera pe lacul constanta 1
Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg: Croaziera pe lacul Constanta

4. Ia cina la Gasthaus Kornmesser, cu vedere la Lacul Constanța

Gasthaus Kornmesser este unul dintre cele mai căutate restaurante din Bregenz, așa că pentru a fi siguri că prindeți un loc, faceți rezervare cât mai din timp. Vederea minunată la lacul Constanța și preparatele de excepție, atmosfera călduroasă fac o seară petrecută aici să fie o parte memorabilă din excursia voastră. Locul nu este foarte scorțos, un restaurant mai elegant fiind Wirtshaus am See.

Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg Cina pe lacul constanta
Aperol Spritz, băutura vedetă a verii
Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg Cina pe lacul constanta 2
Ceva fin, dar când ești în Austria…
Atractii turistice în Bregenz Vorarlberg Cina pe lacul constanta 3
Käsespätzle: excelent în Vorarlberg

5. Vizitează Muzeul Vorarlberg

Dacă doriți să cunoașteți mai multe lucruri despre Vorarlberg, acesta este locul ideal. De la istorie la natură, această clădire modernă adăpostește multe expoziții temporare și tematice.

6. Petrece ca localnicii la Beach Bar Bregenz

Atmosfera este estivală și atât de relaxată încât ai impresia că ești la un bar pe o plajă exotică, nicidecum în parcul orașului. Cocktailurile sunt delicioase, muzica latino și toată lumea veselă și pritenoasă.

Bergen Beach Bar distract
La Beach Barul din Bergen

distractie bregenz vorarlberg bar pe plaja

7. Mergi la Festivalul din Bregenz

Anul acesta va fi anul Carmen, de Bizat. Anul trecut a fost Turandot. În fiecare an, festivalul are câte o temă și o dată la doi ani scena se schimbă. Scena de anul acesta este deja gata, deoarece Festivalul se desfășoară între 19 iulie-20 august. Vor fi mai multe productii, operă, concerte de orchestră și alte evenimente. Anul trecut, peste 216.000 de vizitatori a avut Festivalul, iar în perioada lui străzile din Bregez sunt luate cu asalt de turiști iubitori de frumos și de cultură.

Scena Festivalului din Bregenz
TOP atractii turistice în Bregenz Vorarlberg: Festivalul

Scena Festivalului din Bregenz

8. Vizitează Herz Jesu Kirche

Biseica romano-catolică  fost construrită înte anii 1902-1908. Altarul principal este pictat cu scene din viața lui Isus Cristos, celelalte fiind dedicate lui Shepherd, the Good Mary, Joseph and Aloysius.

atractii turistice în Bregenz Vorarlberg34 2

atractii turistice în Bregenz Vorarlberg34 1

și Martinsturm

Martinstrum, construit în 1601 este cel mai mare dom în formă de ceapă din Europa. Vederea asupra orașului este minunată, la fel muzeul și capela Sfântului Martin, secol 14-15 .

atractii turistice în Bregenz Vorarlberg34 111

9 Centrul vechi al orașului: tocmai bun pentru o raită fără sfârșit

În centrul Bregenz-ului vezi mereu ceva frumos, uimitor, desprins din cărțile cu povești. Este un oraș de poveste cu oameni zâmbitori, foarte relaxați, un orășel de care efetiv nu te poți sătura!

10. Alătură-te localnicilor la ștrand și în activități sportive diverse

Vorarlberg este un stat în care lumea face mult sport, la fel și vizitatorii. Fie că este vorba de o plimbare cu bicicleta, prin Alpi, sau de orice sport legat de apă, Bregenz este un oraș potrivit pentru familii, turiștii iubind siguranța orașului, calmul său și curățenia. Există desigur și un ștrand, plin ochi în weekenduri.

 

8 thoughts on “TOP 10 atractii turistice in Bregenz Vorarlberg – o capitală de poveste

  1. O tara de vis, merita din plin vazuta. Multumesc Mirela pentru impartasirea acestor frumuseti cu noi! Imbratisari de suflet Silvia

    1. Multumesc mult, am descoperit ca ma simt mult mai bine cand calatoresc si ma imbrac asa cum simt, iar in unele destinatii chiar simt nevoia sa imi pun tocuri 😀

  2. Este cu siguranta un oras extraordinar. L-ai descris perfect. Aceleasi sentimente mi le-a trezit si mie in luna mai,cand l-am vizitat.

    1. Multumesc mult, ma bucur sa aud ca am reusit sa surprind sentimentul pe care il ofera vizitatorilor <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *