Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg 34 35

Sejur la Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg Austria

Austria Parcul Biosferei Grosses Walsertal Review Hoteluri Vorarlberg

În periplul prin cel de-al doilea mic stat austriac, am petrecut și un mini sejur la Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal. O priveliște de vis, o pensiune călduroasă, în care ne-am simțit parte din comunitatea strânsă formată din oamenii locului. Mâcarea este delicioasă, totul imaculat, simplu, nimic ostentativ. Bonus: o conexiune foarte bună WiFi, pentru că deși totul arată rustic, tradițional, aici ai parte de toate beneficiile aduse de progresul tehnologic.

Patru zile și trei nopți am stat în această regiune de poveste, în mijlocul naturii, locul ideal pentru a explora parcul biosferei Grosses Walsertal. Pensiunea Krone din satul Sonntag este probabil cea mai bună opțiune, deoarece oferă acces facil în toată zona.

Sejur la Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg Austria

Amplasarea

Hotelul Krone este situat precum spuneam în satul Sonntag, din regiunea Grosses Walsertal din Vorarlberg. Se ajunge ușor cu mașina, sau cu transportul public, tren și autobuz, sau doar autobuz din Bregenz, Feldkirch sau alte orașe mari, autobuzele circulând o dată la o oră, o oră și jumătate, programul fiind afișat. Mai mult, aici poți să îți fixezi ceasul după mersul autobuzelor și a trenurilor.

Când vorbesc despre orașe mari vorbesc despre orașe cu mai mult de 25 000 de locuitori. Sonntag de exemplu are în jur de 700 și toți locuitorii se cunosc și se ajută. Și nu doar cei din sat, ci și cei din satele învecinate. Hotelul Krone a fost reconstruit în totalitate, pe parcursul a doi ani de zile, fiind angajați numai muncitori din sat.

Restaurantul Krone este cel mai trendy loc din Sonntag. Aici vin mulți localnici să bea o bere (sau mai multe seara) și să mai schimbe o vorbă cu vecinii. Totodată, aici este și locul de întâlnire al tinerilor, care am văzut că preferă Aperol Spritz, atât fetele cât și băieții. Un rând. Și încă unul.

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg 34
Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg
Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg 34 35
Într-o dimineata, ne-am trezit cu tot satul la micul dejun
Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg 34 36
Si mai tarziu, i-am intalnit la colt de strada, participau la o festivitate

Camerele

Simple, minimaliste, cu mult lemn și cu absolut tot ceea ce este necesar. Desigur instalația de aer condiționat este nouă, la fel baia și tot ceea ce există în jur. Hotelul a fost renovat de curând, dar cred că în general va fi bine menținut. În camera dublă există și un spațiu de recreere cu banchetă, iar creme de la creme este terasa și vederea fabuloasă.

Wifi-ul funcționează excelent, apa este fierbinte și este perfect mai ales când se lasă răcoarea, seara. Într-o zi am fost prinse de ploaie pe munte și a fost extraordinar să facem un duș fierbinte prelungit, să stăm un pic în pilotă la căldură și după să mergem pe terasă, unde desigur am mâncat ca în fiecare zi preparate consistente și delicioase. Mai mult, în seara respectivă a avut loc o petrecere, toată lumea fiind în costum popular. S-a dansat, s-a cântat, a fost magic.

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg camere 6
Dupa ce ai mers cam 30 de kilometri intr-o singura zi, inclusiv coborand tot muntele din fata, de la stânga la dreapta in serpentine largi, un dus fierbinte este tot ceea ce iti doresti

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg camere 2

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg camere

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg camere 3

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg camere 1

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg camere 5

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg camere 4

Mâncare și băutură

Am luat la Krone atât micul dejun cât și cina, în toate zilele petrecute în Grosses Walsertal. În primul rând trebuie să spun că tot ceea ce se servește aici este preparat proaspăt, ingredientele fiind aproape în exlusivitate din zonă, mă refer la lapte, ouă, iaurt, dulcețuri, brânzeturi, carne, parte din legume. Restul, desigur, din comerț.

La mic dejun există iaurt, dulcețuri, cereale, legume, mezeluri, brânzeturi, ouă, cârnați, ciocolată tartinabilă, unt, croissante, pâine de mai multe feluri. Și desigur lapte proaspăt, miere, cafea sau ceai. Și fructe și suc natural natural de portocale. În fiecare zi sunt aceleași preparate, dar sunt bune.

La cină am comandat mereu din meniul A la Carte, luând preparatele la rând. Cum mă dau în vânt după supe și după ciorbe, am încercat desigur și oferta casei și supa cu găluște, sau gulașul au fost delicioase și au mers de minune pe răcoare. Și desigur zilnic am servit și felul doi, preparate consistente, dar după o zi întreagă de colindat prin munți, chiar este recomandat. Peste desert am sărit, am gustat însă un pic de tot de la prietena mea Oana, cu care am călătorit în Vorarlberg.

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1 10

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1 9
Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal micul dejun cu vedere

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1 8

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1 7

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1 6

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1 4

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1 5

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1 3

Hotel Krone in parcul biosferei Grosses Walsertal Vorarlberg mancare 1 2

Mi-a plăcut enrom de mult căldura oamenilor de aici și cum ne-au primit. Și nu mă refer numai la gazde, ci la toți cei care treceau pe acolo, care erau în restaurant. Toți ne zâmbeau, sau încercau să intre în vorbă cu noi, curioși. M-am simțit excelent și normal, aș mai fi stat.

Detalii de contact:

Hotel Krone

Flecken 14, 6731 Sonntag

+43 (5554) 5144, www.kronesonntag.at

Călătorii frumoase în Vorarlberg și nu numai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *