1 Biospherepark Grosses Walsertal Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante

Ghid Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante, recomandările ExTraViTa

Austria Bodensee Bregenzerwald Grosses Walsertal Vorarlberg

Plănuiți o vacanță în statul austriac Vorarlbeg? Atunci am câteva sugestii de cazare și de locuri de luat masa, iar dacă nu v-ați gândit încă la această destinație, vă voi da câteva motive în plus să optați pentru cea mai vestică regiune din Austria. Aici  elvețienii vin pentru că găsesc acele lucruri pentru care este căutată Elveția: civilizație, curățenie, frumusețe a peisajelor, facilități, însă cu prețuri mai mici. În acest articol foileton descoperiți câteva recomandări pentru trei dintre cele mai frumoase regiuni din Vorarlberg: Bodensee, Bregenzerwald și Biospherepark Grosses Walsertal.

Recomandări Hoteluri și Restaurante în regiunea Bregenz Vorarlberg 

Cazare Bregenz: Hotel Bodensee

Hotelul Garni Bodensee este alegerea ideală pentru un city-break în Bregenz, capitala celui de-al doilea cel mai mic stat austriac. Este un hotel de trei stele de Vortarlberg, adică facilitățile camerei sunt cele regăsite în hotelurile de patru și de cinci stele. Totul imaculat, totul de foarte bună calitate, poziție excelentă. Vedeți mai multe informații despre facilitățile hotelului Bodensee în articolul ExTraViTa dedicat, tip recenzie. 

Cazare in Bregenz Hotel Garni Bodensee camera 1
Cazare in Bregenz Hotel Garni Bodensee: aveam un TV plasma si deasupra patului
Cazare in Bregenz Hotel Garni Bodensee camera 3
Cazare in Bregenz Hotel Garni Bodensee: ador acest dulap minimalist

Restaurante Bregenz, regiunea Bodensee:

Pentru prânz:

Lounge-ul / terasa Buehnedrei

Buehnedrei este cel mai ”fancy” loc unde poți lua prânzul într-o călduroasă zi de vară. Sau în orice altă zi, locul fiind ideal pentru o întâlnire cu prietenele și o masă ”ușoară” dar nu numai. Aici meniul are o varietate mare de preparate internaționale, iar barul este garnisit cu toate băuturile posibile, numai bune pentru a prepara cele mai ”cool” cocktailuri.

Noi am ales salate cu ton, pește, totul a fost delicios și foarte proaspăt. Restaurantul este situat chiar lângă cena Festivalului din Bregenz.

Platz der Wr. Symphoniker, 6900 Bregenz, Austria
Telefon: +43 5574 41380278

terasa faina Vorarlberg Bregenz

Restaurant terasa Bregenz Vorarlberg
Cu Oana de la Visator prin Lume și Katerin Preuss de la Oficiul pentru Turism Vorarlberg

Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante bune 5

Restaurantul Susi’s Zauberei

La Sousi’s Zauberei regăsim o atmosferă foarte caldă, de familie. Un loc unde ne simțim ca la bunica, în copilărie și un loc preferat de locuitorii din Brgenz, pentru a servi masa de prânz. Restaurantul are preparate vegetariene și vegane, inclusiv înghețata servită aici. Există meniul zilei, sau se poate comanda orice altceva. Eu și Oana am optat pentru meniul zilei: supă cremă de broccoli și Ratatouille, iar gazda noastră, Katja, pentru tortillas. Și multă înghețată! Am luat câte una de persoană dar a fost mult prea mult, trebuia să luăm două și ar fi fost și așa destul. ne-am forțat să terminăm și nu am reușit.

Bregenz pranz vegetarian vegan Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante 1

Bregenz pranz vegetarian vegan Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante 2
Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante: Ratatouille vegetarian
Bregenz pranz vegetarian vegan Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante 3
Inghetata vegana
Bregenz pranz vegetarian vegan Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante 4
Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante: un restaurant vegetarian/vegan

Recomandate pentru cină

Restaurantul Gasthaus Kornmesser

Gasthaus Kornmesser este un restaurant elegant, dar cu o atmosferă relaxată și multă efervescență. Este locul ideal pentru a vă introduce în atmosfera statului austriac Vorarlberg, restaurantul fiind frecventat deopotrivă de localnici și de turiști. Necesită rezervare, locul fiind la mare căutare în orice sezon.

Meniul este cel obișnuit în Austria, noi am ales șnițel vienez, salată de cartofi, bere, vin și ștrudel de mere cu sos de vanilie. Totul a fost absolut delicios. Puteți cere sosuri diverse, acestea vin din partea casei: maioneză, muștar, ketchup.

Michael Salzgeber
Kornmarktstrasse nr. 5
6900 Bregenz
Telefon: +43 (0) 5574 / 54854

cina Bregenz Vorarlberg restaurant elegant
Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante: cină cu multe calorii cu Oana

Cina Vorarlberg Restaurant Bregenz

Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante bune3
Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante: primul ștrudel de mere cu sos de vanilie din Vorarlberg

Restaurantul Wirtshaus am See

Wirtshaus am See este un loc perfect pentru o cină relaxată, restaurantul având și o terasă mare, chiar pe malul lacului Constanța. Aici am comandat Käsespätzle, deoarece am văzut că mulți meseni serveau acest preparat. La momentul respectiv doar am arătat către alții, cerând la fel, nu știam exact ce anume este și că este un preparat atât de faimos. A fost delicios, mi-a plăcut cel mai mult dintre toate cele servite în Vorarlberg.

Am stropit masa destul de calorică cu Aperol Spritz, băutura verii în Bregenz.

Contact: Telefon +43 5574-4 22 10
E-Mail: info(at)wirtshausamsee(dot)at

http://www.wirtshausamsee.at/en/home/

Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz lacul Constanta
Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante: Bregenz e malul Lacului Constanta
Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz lacul Constanta 1
Aperol Spritz, bautura verii in Bregenz
 Käsespätzle Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz lacul Constanta 2
Traditional: Wurts si Käsespätzle, Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz 3
Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz lacul Constanta Käsespätzle 3 Kass
Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz 3: cel mai bun Käsespätzle din Bregenz (pentru mine din tot statul austriac, recunosc)

Bar de plajă: Beach Bar Bergenz

Beach Barul este locul ideal de relaxare, mai ales dacă vă place muzica latino. Situat în apropierea lacului Constanța, aici te simți exact ca pe plajă, într-un bar de undeva din Caraibe. Nu glumesc, este un efect ciudat mai ales în Bregenz, dar am ascultat cele mai noi piese sud americane.

Pagina de Facebook a Beach Barului

Cafea la Pfänderbahn

Cu vedere la trei state: Austria, Elveția și Germania! Luați telegondola și puteți servi micul dejun în acest decor mirific. Sau prânzul.

Regiunea Bregenzerwald

Cazare la Jagdgasthaus Egender in Schönenbach

Am scris pe larg despre acest loc de poveste, unde am petrecut două nopți. Schönenbach este un sat mic paradisiac, situat în mijlocul Alpilor, iar Jagdgasthaus Egender cel mai minunat han posibil. În exterior arată foarte tradițional, interiorul fiind foarte modern, dar tipic în Vorarlberg: este folosit mult lemn, totul este realizat cu cea mai mare atenție la fiecare detaliu, inovând pentru a păstra caracterul, funcționalitatea, dar și minimalismul. Totul este de cea mai bună calitate, de la paturi, la perne, la cosmeticele BIO, provenite de la un producător local din regiune.

Jagdgasthaus Egender
Mariette und Hubert Egender
Schönenbach 342
6870 Bezau
T +43 664 2440447

Citiți articolul dedicat pentru o recenzie completă a acestui loc:
Jagdgasthaus Egender Schönenbach: un han în mijlocul Alpilor

Jagdgasthaus Ebender Schönbach 5 2
Jagdgasthaus Ebender Schönenbach
Jagdgasthaus Ebender Schönenbach 3
Camera noastra de la cabana perfecta din Alpi

Pentru prânz:

Casa meșteșugarilor: Werkraumhaus Andelsbuch

Werkraumhaus Adelsbuch este un loc unic: este un mare centru de afaceri, conferințe și întâlniri, fiind totodată și expoziție. Revin cu detalii complete despre acest loc realizat prin unirea a peste 80 de producători locali, însă dacă sunteți prin trecere în Bregenzerwald, puteți să opriți cu încredere ici pentru a lua prânzul.

Mâncarea se servește în regim de împinge tava, cu autoservire, dar preparatele sunt de o calitate excepțională. Nu sunt foarte multe opțiuni, dar există două feluri de supe, trei sau patru opțiuni de carne, câteva garnituri și o mare varietate de legume și salate. Plus desert, tarte de mere, bineînțeles. Și înghețată. Băuturi diverse. Aici vin mulți meșteșugari pentru a lua prânzul, mesele sunt mari și favorizează interacțiunea, este un loc deosebit.

Hof 800
A-6866 Andelsbuch
Vorarlberg, Österreich
T 05512/26386
info@en.werkraum.at

Bregenzerwald pranz Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz 1 2
Restaurant are și terasă
Bregenzerwald pranz Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz 1
Alegerea mea

Cină sau prânz la Jagdgasthaus Egender în Schönenbach

Hanul Jagdgasthaus Egender este cunoscut în întregul Vorarlberg ca locul unde se servește cel mai bun Käsespätzle din întreg statul austriac. Mai mult, este un loc deosebit de plăcut de către locuitorii din Vorarlberg, care vin des aici pntru a lua masa. Așa că recomand călduros să veniți aici măcar o dată în vizita voartă din Vorarlberg, pentru a vizita minunatul sat Schönenbach și a sta alături de localnici. Aici puteți opta și pentru diferite preparate de vânat, desigur totul este delicios și foarte consistent, mâncarea fiind curată, fără euri, aproape totul fiind produs în regiune, numai anumite salate și ingrediente provin de la supermarketuri.

Mai multe despre preparatele minunate în articolul dedicat Hanului Jagdgasthaus Egender și În Schönenbach Vorarlberg Austria este cel mai bun Käsespätzle

Tentatii peste tentatii culinare la Jagdgasthaus Egender

Bregenzerwald pranz Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz 1 2 Bregenzerwald pranz Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante cina Bregenz 1

Regiunea Biospherepark Grosses Walsertal

Cazare la Casa de oaspeți Krone

Am stat trei nopți la casa de oaspeți Krone din Sonntag din parcul Rezervație a Biosferei Grosses Walsertal. Hotelul a fost renovat în doi ani, deoarece au fost angajați numai localnici. Totul este nou, cu mult lemn și aici este locul preferat de ieșit în oraș al localnicilor. Este o atmosferă foarte plăcută aici, la orice oră.

Camerele sunt spațioase, curate lună, dotate cu tot ceea ce este necesar, iar WiFi-ul merge excelent. Krone este alegerea ideală pentru a explora regiunea, mai ales că în Sonntag este și centrul de afaceri al parcului și există gondole către mai multe destinații, nenumărate opțiuni de petrecere a timpului în natură.

Hotel Krone
Flecken 14, 6731 Sonntag
+43 (5554) 5144, www.kronesonntag.at

Biospherepark Grosses Walsertal pranz cina Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante
Cazare la Casa Krone, in Biospherepark Grosses Walsertal Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante
Biospherepark Grosses Walsertal pranz cina Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante
Biospherepark Grosses Walsertal: camea la pensiunea Krone

Cină la Restaurantul Krone

Restaurantul Krone este situat în Hotelul Krone, care are o priveliște încântătoare. De care nu numai că ne-am bucurat din cameră pe durata șederii, ci și la cină. V-am spus că acesta este locul preferat de întâlnire al localnicilor. De aceea, am asistat la două petreceri, sau am văzut dansul curtării între tinerii din oraș: veneau grupuri de băieți și grupuri de fete, toți serveau Aperol Spritz, este un loc unde puteți lua cina cu încredere, mereu se întâmplă ceva.

Preparatele sunt extraordinare, revin cu o recenzie a hotelului și a restaurantului, pentru că am încercat aproape tot ce era în meniu, preparate specifice regiunii și Austriei, toate naturale, excelent gătite.

Biospherepark Grosses Walsertal Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante
Restaurant Krone, Biospherepark Grosses Walsertal Vorarlberg Austria
1 Biospherepark Grosses Walsertal Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante
Priveliste nemaipomentita la Hotelul si la Restaurantul Krone

Biospherepark Grosses Walsertal Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante 2

Prânz, desert și cafea la Bad Rothenbrunnen

Bad Rothenbrunnen este un restaurant faimos pentru preparate locale și mai ales pentru dulciurile realizate din mere: practic sunt nenumărate tarte, toate făcute de casă, practic ștrudelul reinventat la nesfârșit. Toate delicioase, toate deosebite. Casa este faimoasă și pentru că este renovată păstrând tradițiile, așa că vă puteți și caza aici. Locul este însă izolat, se ajunge numai după o mică drumeție, mașina fiind și ea lăsată tot într-un lco izolat. Este departe de așezările unde găsim supermarketuri, de exemplu.

Însă pentru o drumeție, este locul ideal, unde puteți face pauza de prânz. Am mâncat preparatele recomandate, totul cu carne, cartofi prăjiți, sosuri, bere.

Buchboden 29, 6731 Sonntag-Buchboden, Austria
Telefon: +43 680 1214590
Biospherepark Grosses Walsertal pranz cina Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante 7
Biospherepark Grosses Walsertal : pranz într-un deosebit
Biospherepark Grosses Walsertal pranz desert tort mere Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante 2
Biospherepark Grosses Walsertal deserturi bune de tot

Biospherepark Grosses Walsertal pranz desert tort mere Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante 1 1

Mic dejun sau prânz la Steris Alpe

Steris Alpe este un mic cătun în mijlocul munților, loc de tras sufletul pentru excursioniști, fie că ajung aici pe jos sau cu bicicletele. Preparatele sunt delicioase, atmosfera încântătoare, foamea mare după o drumeție.

Citiți și: Când o drumetie culinară din Austria Vorarlberg se transformă într-o aventură în Alpi

Biospherepark Grosses Walsertal pranz cina Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante
Steris Alpe Biospherepark Grosses Walsertal pranz cina Vorarlberg Austria

Prinz la Oberpartnom Alpe

Nu am mai ajuns aici, precum scriam în articolul Când o drumetie culinară din Austria Vorarlberg se transformă într-o aventură în Alpi, dar aici trebuia să servim un Käsespätzle delicios, în mijlocul naturii. Nu am mai ajuns și încă mă gândesc la el. Util de știut, dacă plănuiți o drumeție culinară: nu vă luați după Google Maps, ci descărcați aplicația Vorarlberg și folosiți-o pe aceasta!

Cafea și desert la biosphärenpark.haus

Centrul de afaceri și de informare turistică biosphärenpark.haus este cum altfel și restaurant. Și magazin de desfacere pentru producătorii locali. Aici puteți servi diferite preparate locale, noi am luat un desert din mere și câte o cafea.

Biospherepark Grosses Walsertal pranz cina Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante
Biospherepark Grosses Walsertal pranz cina Vorarlberg Austria
Biospherepark Grosses Walsertal pranz cina Vorarlberg Austria Hoteluri si Restaurante 2
În loc de ceaiul de la 5 O’clock: cafeaua și ștrudelul sau tarta de mere în Vorarlberg!

Poftă bună și aștept și alte sugestii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.