Baumgarten telecabina drumetie ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 parapanta

Mini ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria și ce vizitam în două zile

Austria Vorarlberg

Când mă gândesc la Bregenzerwald – pădurea Bregenz văd munți, păduri, pășuni, sate mici micuțe, de poveste și o regiune unde văcuțele sunt la putere: ele depășesc numeric cei 30 000 de locuitori. Prin acest mic paradic alpin poți merge ore întregi, să nu vezi țipenie de om dar să întâlnești văcuțe la tot pasul. Sau să auz sunetul talangelor răzbind din văile de un verde ireal. Aerul este foarte proaspăt și totul te îndeamnă la a petrece cât mai mult timp în natură. Este locul unde vii să înțelegi Vorarlbergul tradițional.

Mini ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria

În Bregenzerwald am învățat despre inovație în tradiție, cu o foarte puternică tentă modernă. Despre întoarcerea la meșteșugurile de odinioară, dar reinterpretate. Aici totul este vechi și noi sunt toate.Începând de la case: acestea arată ca acum sute de ani, totuși, interiorul este modern. Uneori ultra modern.

Tehnologiile folosite în fabrici sunt de ultimă generație. Ingredientele folosite pentru orice preparat culinar, sau pentru cosmetice, toate sunt de cea mai bună calitate. Pensiunile la fel, au cele mai noi instalații, dar totul este integrat în tiparul zonei și peste tot este folosit lemnul. Mult lemn.

Bezau ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice10 1
Familie tipica din Vorarlberg: toata lumea pe roti

Despre Bregenzerwald

Bregenzerwald este dintre cele șase regiuni din Vorarlberg, Austria, statul care se învecinează cu Germania, Elveția și Liechtenstein, aflat pe malul lacului Constanța.

Regiunea este cunoscută și pentru transhumanța alpină, pe trei niveluri. Aceasta este pe lista de așteptare, pentru a fi inclusă în UNESCO, pentru faptul că Bregenzerwald – pădurea Bregenz are un peisaj alpin impresionant, unde se menține pe scară largă structura agricolă tradițională.

Arhitectura din Bregenzerwald

Amestecul de tradiție și modern se vede în arhitectură – de care localnici sunt foarte mândri – și în meșteșuguri. Stații de autobuz, școli, hoteluri, pensiuni, magazine, toate sunt realizate cu mult lemn, cu inovație și minimalist, modern.

Sunt sate cu gospodării care datează din secolele 18 și 19 și există multe ateliere meșteșugărești, alături de comunitatea de fermieri.

Satele Thal, Schwarzenberg ți Schoppernau, au multe case originale, tipice petru pădurea Bergen, așa numitele „Wälderhäuser”.

Eleganță și eficiență energetică în același timp: energia eco este folosită pe scară largă pentru încălzire și pentru apă caldă: vezi des panouri solare și echipamente fotovoltaice.

Nu vă lăsați păcăliți de exterioarele caselor: în interior totul este perfect, nou, imaculat, modern, funcțional. În orice casă, în orice cătun. 

Schwartzenberg – pentru arhitectură

Arhitectura din Vorarlberg este probabil cel mai bine reprezentată în satul Schwartzenberg. Aici se ține și cel mai mare festival Schubert din lume: Schubertiade.

Oamenii din Schwartzenberg sunt recunoscuți și pentru faptul că sunt foarte înstăriți, existând chiar o zicală printre locuitorii din Vorarlberg, că există femei, există bărbați și există oameni din Schwartzenberg.

Schwartzenberg Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 22
Schwartzenberg Bregenzerwald Vorarlberg – casa tipica din regiunea padurea Bregenz
Schwartzenberg Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 23
La plimbare prin Schwartzenberg
Schwartzenberg Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 24
O localitate de poveste: Schwartzenberg

Werkraumhaus Adelsbuch – pentru a învăța despre meșteșuguri

Werkraumhaus este centrul modern, finanțat de asociația meșteșugarilor din Bregenzerwald. Aici există expoziții, o recepție pentru informații, pliante ale tuturor membrilor asociației, sală de evenimente, un magazin și restaurant. La prânz vin aici foarte mulți localnici, așa că este locul ideal pentru interacțiune și desigur pentru a afla foarte foarte multe lucruri despre meșteșugurile din regiune. Dulgheri, meșteri care realizează dulapuri, fierari, instalatori, electricieni, tapișeri, croitori, majoritatea având mici ateliere, cu mai puțin de 10 lucrători.

În Vorarlberg se dorește întoarcerea la tradiții și păstrarea tinerilor în regiune, prin crearea de oportunități pentru ei, în acest scop fiind în derulare foarte multe programe pentru școlari, tineri, adulți.

Comunitatea este foarte importantă și locuitorii se sprijină reciproc: peste tot în Bregenzerwald am văzut cosmetice Metzler (în hanuri, hoteluri). La magazinul de desfacere Metzler am văzut produse ale altor mici producători locali, dar care la fel pun mare accent pe calitate și au produse organice. Și așa mai departe.

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 37

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 34

Fabricile Ingo Metzler: pentru cosmetice și brânzeturi

Am vizitat fabricile Metzler și am rămas uimită de curățenia exemplară care domnea peste tot, efectiv. De curățenie și de ordine. În timp ce grajdurile erau curate și animalele foarte bine îngrijite, în spațiile de depozitare, sau de ambalare și fabricare a cosmeticelor domnea o ordine ce frijează ridicolul aproape. Nici într-o farmacie nu găsești lucruile aranjate atât de la line. Aici ai impresia că ești la expoziție, nu că oamenii efectiv muncesc aici și încă foarte productiv.

Am văzut instalațiile, cum este colectat laptele, cum se face brânza și am și degustat mai multe brânzeturi și alte produse ale casei. Compania este o afacere de familie. Noi am fost întâmpinate și ni s-a făcut turul de către una dintre nurorile capului familiei. Acesta are patru băieți și o fată și toată lumea muncește la afacerea familiei, având diferite roluri în procesul de fabricație, distribuție, logistică, marketing, ferme și așa mai departe. Revin și cu un articol separat despre acet loc, deoarece se pot face tururi ghidate, cu degustare și sunt foarte apreciate.

Ingo Metzler ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice5 29
Fabrica veche si fabrica noua Ingo Metzler
Ingo Metzler ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice5 28
La Ingo Metzler se prelucreaza mai mult lapte de capra

Ingo Metzler ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice5 27

Ingo Metzler ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice5 26
Magazinul de desfacere Ingo Metzler
Ingo Metzler ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice5 25
Aici se ambaleaza produsele la Ingo Metzler
Ingo Metzler ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice5 24
Fabrica Ingo Metzler
Ingo Metzler ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice5 23
Am testat branzeturile pentru care fabrica Ingo Metzler este renumita
Ingo Metzler ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice5 22
Ingo Metzler: de degustat dupa vizita

Magazinul de desfacere al companiei de cosmetice de lux Susanne Kaufmann din Bezau

Cosmeticele Susanne Kaufmann sunt realizate din plante, sunt organice și răspund tuturor necesităților pielii. Selecția este deosebit de variață, ce mai, aș fi luat totul acasă. Piețele principale de desfacere sunt Austria, Elveția, Marea Britanie, Germania, Italia, Hong Kong și expansiunea continuă.

Desigur voi vorbi și despre ele într-un articol separat, mai ales că au și diferite variante pentru călătorii. Websiteul lor poate fi consultat aici.

Susanne Kaufmann Bezau ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1
Sunt atatea produse la Susanne Kaufnann ca nu stiu la ce sa ma uit mai intai, sunt facinata!
Beau Susane Kaufmann ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice10
Uleiuri pentru orice afectiune a pielii

Tot în Bezau există și Hotelul Susanne Kaufnamm SPA

Bezau ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice10 hotel
Hotelul Susanne Kaufmann SPA

Drumeții, drumeții

Există ca de altfel oriunde în Vorarlberg multe trasee pentru drumeții. Așa că luați bicicletele, sau buna dispoziție și o pereche de pantofi sport și porniți în aventură. Există trasee pentru începători, sau pentru avansați, iar în aplicația Vorarlberg le aveți pe toate.

Noi am fost în drumeție către superbul sat Schönenbach și sus la Baumgarten, unde am ajuns cu telecabina, vedeți mai jos.

Drumeție către satul Schönenbach – cel mai frumos sat alpin și cu cel mai bun Käsespätzle

Satul Schönbach este unul dintre cele mai pitorești sate alpine la care te poți gândi. Austriecii sunt foarte mândri de el și vin des aici, dacă nu să petreacă noaptea în singurlul han al loclui, să mănânce tot la han cel mai bun Käsespätzle din Vorarlberg.

Numărul de case este limitat, aici nu se poate construi decât dacă se dărâmă o casă existentă: se dorește păstrarea intactă a acestui loc efectiv ireal. Văcuțele sunt aici la ele acasă, depășind cu mult numărul de locuitori și te simți efectiv ca într-o poveste.

În sat se poate ajunge cu mașina, sau pe jos din diferite puncte ale regiunii, după o drumeție de câteva ore, așa cum am făcut și noi. Am pornit din Schetteregg, parte din localitatea Egg. A fost extrem de simplu să ne găsim drumul, greu să ne ținem de el, pentru că ne opream la fiecare pas să facem o mulțime de poze.

traseu drumetie satul Schönenbach Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 24
Spre Schönenbach Bregenzerwald
traseu drumetie satul Schönenbach Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 28
Spre satul Schönenbach Bregenzerwald
traseu drumetie satul Schönenbach Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 27
Trasee pe alese in Bregenzerwald
traseu drumetie satul Schönenbach Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 23
Singurul locuitor intalnit intr-un catun de altfel plin de vacute, in drumetia spre Schönenbach Bregenzerwald
traseu drumetie satul Schönenbach Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 25
Am facut un ocol, drumul nu este atat de abrupt
traseu drumetie satul Schönenbach Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 26
Drumetie in Vorarlberg Bregenzerwald
SAtul Schönenbach Bregenzerwald
Schönbach Bregenzurwald – imi vine sa zbor!

Schönenbach Vorarlberg Austria 24

Telecabina spre Baumgarten – pentru o vedere fabuloasă a lacului Constanța și nu numai

De la Baumgarten se poate porni în foarte multe drumeții, traseele fiind pe alese, cum ne-am obișnuit în Vorarlberg. Adică pe alese în funcție de gradul de dificultate. Noi am ales un traseu ușor, am făcut, traseul rotund panoramic, care este un traseu ușor. A durat aproximativ o oră și jumătate să facem drumeția.

Desigur sus la telecabină există un restaurant, ne-am oprit întâi acolo, după am făcut drumeția și ne-am oprit la un alt restaurant.

Baumgarten telecabina drumetie ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 23
In telecabina spre Baumgarten, Bregenzerwald
Baumgarten telecabina drumetie ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 26
Cu mic cu mare la drum
Baumgarten telecabina drumetie ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 25
Am mers pe traseul cel mai usor
Baumgarten telecabina drumetie ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 24
Nu m-as mai fi dat dusa din acest peisaj divin

Baumgarten telecabina drumetie ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 29

Zbor cu parapanta

Locuitorii din Vorarlberg chiar iubesc să zboare cu parapanta! Erau zeci de oameni la start, care mai de care mai motivat.

Dacă nu vă tentează ideea și nu aveți echipament, să țtiți că puteți face ca noi: să vă opriți la mini restaurantul din apropiere și să admirați zborul lin în peisajul fermecător.

Și de consolare, beți o bere în timp ce îi priviți pe alții cum se distrează cu parapanta.

Baumgarten telecabina drumetie ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 parapanta
Am fost surprinse sa ne intalnim sus cu barmanul nostru de la hanul Jagdgasthaus Egender.Ne-a spus ca de doar patru ani practica zborul cu parapanta, oarecum jenat ca este putin!
Baumgarten telecabina drumetie ghid Bregenzerwald Vorarlberg Austria atractii turistice1 28
Ma uit la cei care se dau cu parapanta

O noapte la Jagdgasthaus Egender

Hanul Jagdgasthaus Egender este situat în superbul sat Schönenbach și dacă doriți să înțelegeți cât de minunată este liniștea aici și ce înseană să te trezești în acest cadru, să auzi văcuțele, să simți prospețimea incredibilă a dimineții, trebuie să petreceți o noapte aici. Vedeți aici o recenzie a serii petrecute la Jagdgasthaus Egender, efectiv este o experiență unică, minunată.

Jagdgasthaus Ebender Schönenbach 3
Camera noastra de la cabana perfecta din Alpi

Schönenbach Vorarlberg Austria 18

Jagdgasthaus Ebender Schönenbach 23
Vederea de dimineata de la Jagdgasthaus Egender Schönenbach

Călătorii plăcute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.