Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 42

Pranz la Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg

Austria Vorarlberg

Pranz la Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg și o mare oportunitate pentru arhitecți din toată lumea, în competiția internațională care se desfășoară o dată la trei ani. Werkraum Bregenzerwald este o asociație formată din 90 de meșteșugari din regiunea Bregenzerwald a statului federal austriac Vorarlberg. Este locul perfect pentru a veni să servești prâzul, cafeaua cu prăjitura de la ora 17:00 sau pentru brunch. Pe lângă produsele delicioase, aici ai ocazia să înveți multe lucruri despre regiune și despre filozofia locuitorilor statului austriac Vorarlberg, să pătrunzi în magia acestui loc: totul este despre inovație, tradiții, modernism și natură, întoarcerea la origini.

Pranz la Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald

Am ajuns din Bregenz în Bregenzerwald și am fost întâmpinate de Cornelia, de la Oficiul de Turism din regiune, care ne-a acompaniat la prânz și alături de care am stat la discuții cu Managerul casei meșteșugarilor, Thomas Geisler, care ne-a povestit despre proiect.

Ulterior, am luat prânzul alături de alți localnici, înghesuindu-ne să facem loc tuturor.

Mi-a plăcut că era voie bună, toată lumea relaxată. Când am ajuns locul era destul de gol, însă la prânz au apărut grămezi de meșteșugari dintr-o dată. Una peste alta, o experiență foarte interesantă.

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 21

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 42

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 43

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 38

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 24
Mancarea este delicioasă aici

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 23

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 22
Cornelia a ales ca garnitură Käsespätzle

Cum a luat naștere asociația Werkraumhaus Bregenzerwald?

Bregenzurwald se confrunta, ca multe alte regiuni, cu o scădere a populației, mulți tineri alegând să părăsească zona, din lipsă de oportunități. A fost momentul în care soluția găsită a fost reînvierea tradițiilor, a glorificării meșteșugurilor și a sprijinirii lor.

Asociația are un consiliu director cu un CEO și 7 directori. A fost înființată în 1999, unind meșteșugari din diferite arii, dulgheri, meșteri care realizează dulapuri, fierari, instalatori, electricieni, tapișeri, croitori etc. Majoritatea au mici ateliere, cu mai puțin de 10 lucrători.

90 din cei aproximativ 250 de meșteșugari fac parte din asociație. Activitățile care se desfășoară la centru sunt finanțate cu taxa de membru și cu fonduri UE, fonduri de la autoritățile regionale sau sponsorizări private.

Acum, sunt în derulare multe programe pentru școlari, pentru meșteșugari dar și pentru arhitecți din toată lumea. Este un trend pe care l-am remarcat în tot statul Vorarlberg: acela de a te întoarce la origini, de a trăi la fel ca acum 100 de ani, dar cu integrarea facilităților moderne, desigur. Totul este realizat cu lemn și multă migală, atenție la detalii. Pentru orice se fac planuri peste planuri, se realizează pe îndelete și se pune mult accent pe socializare. Socializare pozitivă: adică oamenii se adună pentru a construi ceva, se discută, plănuiește în detaliu fiecare lucru, li se acordă atenție copiilor cărora li se sădește dragostea pentru meșteșuguri, pentru regiune, pentru inovație în tradiții.

Casa Werkraumhaus 

Clădirea actuală a fost comisionată în 2008 arhitectului elvețian Peter Zumthor. Are 700 de mp și servește ca spațiu pentru expoziții, seminarii, prezentări (are o sală de evenimente). Totodată, este un spațiu deschis pentru socializare.

Aici au loc expoziții permanente și temporare, programe de training pentru a face meșteșugurile atractive pentru tineri și relații cu publicul. De altfel, des au loc expoziții ale școlarilor, am văzut și noi una când am vizitat locul.

Proiectul a fost realizat cu o investiție de 3,7 milioane de euro, fiind finalizat în luna iulie 2013.

Suprafață construită: 1500 m2

Subsol: 780 m2, primul etaj 760 m2
Acoperiș: : 72,6 x 20,8 m

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 39

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 37

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 34

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 35
fiecare meșteșugar are câte o căsuță pentru pliante și informații

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 36

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 40

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 44

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg pranz19 41

Handicraft+Design

Este o competiție care are doc o dată la trei ani, cu o tradiție de 20 de ani. Experți din toată lumea realizează proiecte, pe cae apoi le pun în practică, le construiesc cu artizani locani. Copetiția este deschisă designerilor și arhitecților din toată lumea.  În anul 2015, peste 7000 de vizitatori au venit pentru a vedea expoziția realizată.

Adresa Werkraumhaus Andelsbuch

Werkraum Bregenzerwald Hof 800, A-6866 Andelsbuch T +43 (0)5512 26386
F +43 (0)5512 26386
email: info @ werkraum .at www . werkraum . at

#myvorarlberg #visitvorarlberg #bregenzerwald

Werkraumhaus Andelsbuch in Bregenzerwald Vorarlberg prank 20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.