interviuri extravita profil de calator 5

Profil de călător #I: 22 de întrebări cu Ana Maria Nedelcu

Interviuri Uncategorized

Azi vă invit să o cunoașteți pe Ana Maria Nedelcu, o călătoare pasionată, care bate țara în lung și în lat cu grupuri de turiști, din pasiune pentru călătorii. De ceva timp aveam ideea de a face acest tip de articole, unde să invit diferiți călători și cititori să îmi spună povestea lor. Și la un moment dat am văzut pe Facebook un interviu cu Ana Maria, în publicația slatinabuzz. După ce am felicitat-o, i-am scris! Am știut că vreau să încep seria articolelor cu ea. Și 10 zile mai târziu uitați materialul rezultat! Despre călătorii, rutina în călătorii, pasiuni și iar călătorii.

Am întâlnit-o pe Ana Maria la un eveniment dedicat turismului de Wellness, la Băile Herculane. Mi-a plăcut energia și zâmbetul ei strălucitor. Ulterior, a participat la un workshop ExTraViTa. Și iar mi-a transmis multă energie pozitivă, bucuria pură de a fi într-un moment, pe care o căutăm cu toții. Am luat-o la întrebări și uitați profilul ei de călător:

Interviurile ExTraVita: 22 de întrebări cu Ana Maria Nedelcu

interviuri extravita profil de calator

Nume: ANA-MARIA NEDELCU

Ocupație: Administrează o agenție de turism, fiind și agent și ghid de turism și consultant.

1. Ce îți place cel mai mult la meseria ta?
Faptul că am reușit să prind mai mult curaj și încredere în mine. Mă bucur când turiștii multumiți îmi aduc cadouri și zâmbete, îmi dau energie și mă motivează să merg mai departe.

2. Care a fost prima ta călătorie?
Nu mai țin minte exact, dar știu că eram foarte mică și mergeam des cu bunicii mei, atunci când ei plecau la tratamente balneare prin diferite stațiuni.

3. Când ai știut că vrei să faci asta?
Niciodată nu m-am gândit că o să fac asta, poate să zicem  că “ de vină“ a fost și tatăl meu, care mă lua cu el în drumurile săptămânale pe care le făcea în Italia. El m-a inspirat, a început să îmi placă viața pe drum și apoi am mers la Facultatea de Turism.

Am început să organizez excursii și drumeții acum aproximativ trei ani, cu Pelerinajele la Mănăstirea Prislop. Apoi încetul cu încetul am diverisificat gama excursiilor și am început să fac diferite excursii în România, iar lucrul acesta s-a datorat ție, care m-ai inspirat la acel workshop din februarie. (WAW – asta mă inspiră pe mine)

4. Care este cea mai mare bucurie la muncă?
Faptul că reușesc să îmi văd toți turiștii mulțumiți atât cei cărora le vând sejururi cât și cei pe care îi plimb prin țară.

5. Câți oameni ai insoțit în ultimul an? În ce destinații? 
Aproape 400 de turiști. Nu am făcut un calcul exact.  Eu am o mașina de 16 locuri, iar în excursie, sunt atât șofer cât și ghid. Din luna mai și până la sfârșitul lunii octombrie am fost plecată în fiecare weekend. Eu m-am specializat pe călătoriile în România și atunci majoritatea destinațiilor sunt din țara noastră: Șinca Veche și Făgăraș, Sighișoara, Apuseni, Cazanele Dunării,  Delta Neajlovului etc.  Am descoperit însă și câteva destinații foarte faine din Bulgaria. Am o excursie pe care anul acesta am repetat-o de 3 ori: Belogradchick și Peștera Măgura.

Și când faci lucrurile din pasiune…

6. Ai turiști fideli?
Da, am în jur de 30-40 de turiști fideli. De exemplu, am o turistă care a mers cu mine în 10 excursii anul acesta și turiștii care merg în 3-4 excursii pe an cu mine.

interviuri extravita profil de calator 4

interviuri extravita profil de calator 1

interviuri extravita profil de calator 7

7. Cât de des călătorești? 
Îmi place foarte mult să călătoresc. Deși în vara aceasta am călătorit doar în interes de serviciu. Dar când am ocazia și timp liber, îmi place să merg în locuri în care nu am ajuns niciodată.

8. Destinația favorită:
Zadar – Croația. Este cel mai fain oraș pe care l-am vizitat. Deși sunt genul acela de persoană care nu merge într-un loc de 2 ori, decât dacă este necesar, m-aș întoarce acolo oricând.

9. Unde visez sa ajung? 
În Elveția.

10. Care este stilul de a călători?
Îmi place să călătoresc în special cu mașina și cu trenul, am o mică teamă de avioane, însă dacă este necesar merg și cu avionul.  Îmi place să călătoresc singură, cu turiștii mei dar și cu prietenii mei.

interviuri extravita profil de calator 6

interviuri extravita profil de calator 5

11. Nu pleci la drum fără: ce te ajuta sa fii fresh pe drum? 
Ciocolata.

12. Care este cartea preferată de călătorie?  
Eat, pray, love.

13. Dar citatul de călătorie preferat?
O dată pe an, du-te undeva unde nu ai mai fost înainte – Dalai Lama.

14. La plajă sau la munte?
Îmi place să le îmbin pe amândouă. O zi de plajă, iar restul de explorat. Drumeții pe munte, muzee…

15. Oraș sau în natura?
Ambele. Îmi place să merg în city breakuri – cam o dată pe an, însă prefer natura ori de câte ori am șansa.

16. Ce activități îți place să faci în vacanțâ?
Îmi place să vizitez, să mă relaxez și de asemena să încerc lucruri noi, activități noi. Mereu sunt deschisă la lucruri de genul acesta.

17. Care sunt preparatele culinare preferate?
Paella valenciană și găluștele traditionale din Georgia.

18. Ce îți place în magazinele din aeroport? 
Suvenirurile, alerg după ele pste tot.

19.  Ce sfat ai pentru alti călători? 
Să călătoreasca cât pot de mult și să încerce să vadă măcar o dată pe an un loc pe care nu l-au văzut până în momentul acela.

20. Ce ai învățat călătorind?
Pe lângă faptul că am descoperit noi locuri și oameni, mi-am dat seama că suntem diferiți și fiecare țară are o cultură aparte.

21.  Care este locul preferat de acasă? Ce ne sfătuiești să nu ratam dacă venim în Slatina?
Casa mea este locul meu preferat, ador curtea și leagănul. De fiecare dată când mă întorc din drumețiile mele ador să ma relaxez în leagăn. Referitor la oraș, îmi plac plimbările de vară, pe malul Oltului. Dacă ajungeți la Slatina, nu trebuie să ratați braga și înghețata de la Atletul Albanez.

În Slatina se poate face un tur ghidat în centrul istoric. Mi-aș dori să fie din ce în ce mai mult promovat orașul, are mult potențial. Anual, vin sute de investitori deoarece Slatina are un potential industrial ridicat. Mi-ar plăcea să fac un program turistic și îmi doresc pe viitor să dezvolt un circuit personalizat pe județul Olt, în care să fie inclusă și Slatina. Deja lucrez împreună cu Centrul de informare turistică de la Caracal, la un program denumit: 3 zile în Românați. 

interviuri extravita profil de calator 3

22. Care sunt circuitele preferate pe care le ai în portofoliu?
Drumul Cetăților Fortificate din Transilvania, Excursia de 3 zile în Apuseni., excursie la Belogradchick și Peștera Măgura.

Unde te găsim?

Mă găsiți la agenția mea de turism din Slatina, de pe str. Primaverii, bl.FA11, sc.6, ap.2.

Facebook: ANDYADA N&D TOUR și Tururi ghidate în Oltenia.
Date de contact: 0754.266.428 si adresa de mail: andyadand @ yahoo . ro

interviuri extravita profil de calator 2

Călătorii frumoase vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.