idei calatoresti cocktailul preferat reteta

Unde călătorești în funcție de cocktailul preferat – 10 rețete cochete

Băuturi pe Glob

Spune-mi care este cocktailul tău preferat ca să îți spun unde să călătorești.  Am pregătit o selecție de cocktailuri delicioase, care te vor duce cu gândul la ce altceva decât la escapade de vis! Și cum este perioada aceea din an în care totul este permis, ce ar fi să încerci câteva combinații și să vezi unde ar trebui să te poarte pașii? Să fie Irlanda, să fie Costa Rica, Singapore, Veneția, Cuba sau poate Sankt Petersburg? Închide ochii și lasă cocktailurile să decidă! Dacă vei face o mini petrecere cu prietenii apropiați, va fi cu siguranță o seară de ținut minte.

Când mă gândesc la cocktailuri, imaginea numărul 1 care îmi vine în minte este legată de plajă, de palmieri, de Caraibe! După care vin toate celelalte: New York, Moscova, Paris… o lume întreagă de posibilități, hrănite de imaginile adunate din sutele de filme văzute. Și din cărțile citite, clipuri muzicale și câte și mai câte. Toate tentează mult de tot, dar totuși, dacă ar fi să alegeți una ar fi…

Unde călătorești în funcție de cocktailul preferat – 10 rețete cochete

1. Cocktail White Russian – destinația ta este RUSIA 

Un cocktail White Russian se prepară cu vodcă (ce altceva), lichior de cafea, frișcă lichidă și gheață. Cocktailul se prepară într-un pahar de whisky clasic, ordinea fiind gheața, vodka, lichior și frișca! Arată superb și gustul este deosebit.

Cu toate că nu a luat naștere în Rusia, White Russian este un cocktail tematic, de servit de preferință în Moscova, sau în Sankt Petersburg, iarna. Ce poate fi mai potrivit decât un white russian să vă încălzească și să vă creeze dispoziția ideală să admirați feeria iernii? Poate o plimbare cu sania trasă de cai?

2. Mojito –  trebuie să mergi cât mai repede în C U B A

Da, da, da! Mojito este un cocktail ”iconic” cum ar spune americanii, mereu cu ochii spre Cuba! Serios, există o fascinație pentru República de Cuba din partea vecinilor de peste golful Mexic, care acum, că se poate, vor veni în număr din ce în ce mai mare. Dacă visezi la Cuba așa cum o vezi în poze, vreau să îți spun că deja se schimbă mult! Așa că dacă dorești să bei un Mojito acasă la el în atmosfera fără egal din Cuba cum încă mai este, grăbește-te și nu despacio ci mai repejor! Atmosfera este caliente!

Rețeta Mojito de încercat imediat: într-un pahar sondă, puneți zahăr brun, suc de limentă – lime (jumătate), câteva frunze de mentă. Zdrobiți totul! Turnați rom, gheață și apă minerală. Vedeți rețeta Bodeguita del Medio, unde s-a inventat acest deliciu, mai jos:

unde calatoresti cocktailul preferat retete 1
Reteta originala de Mojito, la Bodeguita del Medio Havana Cuba

Și că tot am pomenit despacito, să ajungem și la Puerto Rico unde cocktailul învingător este…

3. Pina Colada – mergem pe o plajă în Puerto Rico?

O să credeți că gata, după piesa care a înnebunit lumea și care încă ne încântă, hoarde de vizitatori au năvălit în frumoasa destinație caraibiană. Nimic mai fals! Da, căutările au crescut spectaculos, într-adevăr, dar nope, nu a dus și la mai multe vizitele. Ceea ce nu este rău deloc, mai multă autenticitate nu strică nimănui!

Pina Colada este sus de tot în topul preferințelor mele. Până acum, cele mai bune cocktail Pina Colada le-am băut în Cuba, la Casa dela Muzica Trinidad. Și pe plajă. Fiind un cocktail preferat, l-am ales de multe ori în cluburi de top și hoteluri de cinci stele. Nu. Nu se apropie de cocktailurile de 2 CUC (2 $) din Cuba. De ce nu înțeleg. Dar oare cum sunt în Puerto Rico?

Și cum preparăm Pina Colada, băutura națională a portoricanilor? Într-un shaker (dacă nu aveți încă unul, este cazul să îl puneți pe lista pentru Moș Crăciun) amestecăm: suc de ananas, rom alb, lapte de cocos și fulgi de gheață. Se decorează cu o felie de ananas. Da disfrutar! 

unde calatoresti cocktailul preferat retete 2
Cred că o să aleg Pina Colada!

4. Negroni – este timpul pentru o vizită în Florența !

Cocktailul Negroni a fost inventat în Florența la Caffe Casoni în 1919 de către contele Camillo Negroni. Partea cea mai fabuloasă este că putem degusta acest cocktail acasă la el, localul (Cafe Casoni) fiind cunoscut acum sub numele de tam tam… Giacosa Café.

Rețetă Negroni: într-un pahar de răcire se amestecă campari, gin, martini roșu, fiecare în părți egale, cu gheață și coajă de portocală. Este un clasic elegant deosebit. Creme de la creme.

5. Cosmopolitan – cu gașca de prietene în New York la Nomad pe terasă

Serios, nu pot să aud Cosmopolitan fără să îmi zboare gândul la Carrie, Samantha, Charlotte și Miranda, la o bârfă despre sex undeva în New York. cred că este o idee bună pentru o ieșire cu prietenele oriune, aroganța maximă: la prânz. Să nu spuneți că vă învăț la prostii, dar sigur sigur dacă facceți o nefăcută (și scăpați neprinse) o să zâmbiți muuulte zile gândindu-vă numai că ați făcut ceva interzis. Fără să dăunați cuiva.

Garantat, veți avea cele mai bune idei la muncă după ce … găsiți un pretext oarecare, dentistul, o să creadă la serviciu că vă căutați de muncă și poate chiar o să câștigați ceva din asta! Și nu… nu vă duceți la concurență! Ci la Nomad, ziua, cu câteva bune prietene, care la fel s-au îmbolnăvit subit. Bucurați-vă de UN SINGUR Cosmopolitan, bârfiți un pic și înapoi la treabă. Nu uitați să luați o apă de gură sau ceva cu miros puternic de dentist la purtător. Acum nu că nu ar fi cool și la NY, dar până atunci, să aducem The Big Apple la noi!

Rețetă Cosmopolitan: Într-un shaker, pregătiți: vodcă, triplu sec, suc de afine, suc de limentă și gheață. Se decorează cu o cireașă confiată și o felie de lime sau portocală. Și îmi place când gura paharului este acoperită cu zahăr.

idei calatoresti cocktailul preferat reteta

6. Paloma – MEXIC

Paloma este cocktailul preferat al mexicanilor, alături de Margarita. O să pun ambele rețete, să vă hotărâți voi pe care doriți să o încercați!, însă ambele sunt cu … Tequila!

Recunosc, cel mai mult și cel mai mult îmi place tequila cu sare și cu lămâie, shot! Ce vreți, sunt puritană la acest capitol. Asta seara, dar ziua… ei, ziua la căldură, pe plajă, sau la un cocktail după muncă Paloma îmi place mult!

Rețetă cocktail Paloma: într-un pahar sondă, puneți fulgi de gheață, după care tequila albă, sucul de la jumătate de limetă și suc de grefe! Și gata. Este răcoritor, nu-i așa? Și foarte dietetic, nici nu știți câte beneficii pentru sănătate ne aduce tequila! La care se adaugă cele aduse de grefe, de lime, ce mai, cocktailul Paloma este chiar indicat!

Din beneficiile aduse de consumul de tequila: reducem nivelul zahărului din sânge, ameliorăm durerile de gât, ajutăm digestia și tratăm multe alte boli, subiectul trebuie cercetat cu atenție, cred că avem încă multe de învățat de aici!

Rețetă cocktail Margarita: se răcește o cupă cu picior înalt, care se freacă cu limetă și cu sare. Într-un shaker (vă trebuie neapărat un shaker cred că v-am convins) amestecați tequila, triplu sec și fulgi de gheață. Turnați în pahar. Beți imediat!

Ați ajuns în Mexic? Nu uitați să încercați și Pulque: strămășul Tequillei

Pulque este cea mai veche băutură mexicană, de origine aztecă, o băutură tare făcută din seva fermentată a cactusului maguay. Pulque păstrează mintea limpede și se spune că poți să bei toată noaptea și să te simți total fresh, dar când vrei să te ridici de la masă… ei bine să fie imposibil! Legenda spune că băutura provine direct din cei 400 de sâni ai zeiței Mayahuel! Citiți mai multe despre legende și despre cum se prepară Pulque pe BBC aici: 

7. French 75 – FRANȚA

Dacă este Franța, trebuie să fie bien sûr șampanie! Așa că vă propun o rețetă foarte șic și clasică, nu veți da greș cu ea niciodată, deși parcă parcă nu aș combina o șampanie Pommery cu nimic. Nici un Moet-Chandon, decât cu mare durere în suflet și un mare nod în gât.

Cum preparați cocktailul French 75: în shaker puneți fulgi de gheață și adăugați gin, suc de lămâie și zahăr. Puneți combinația într-un pahat de șampanie ”flute” și adăugați șampanie. Se decorează cu o o spirală de coajă de lămâie și cu o cireașă de cocktail.

Cocktailul French 75 a fost numit după… pistolul franțuzesc de 75 mm, folosit în primul război mondial. Brrrr, din misterele Parisului.

8 Caipirinha – Brazilia

Când mă gândesc la Brazilia… mă gândesc la o gașcă mare de prieteni care s-au aventurat spre tărâmurile însorite. Fete și băieți, vreo 16 în total. Au avut tot felul de peripeții iar la final, au ajuns în Rio de Janeiro! Nu s-au simțit în siguranță și au renunțat la oraș, s-au dus la un resort. În schimb, o fată de 23 de ani (preietena mea, cum altfel) a rămas singură cele cinci zile acolo, s-a plimbat peste tot și nu a pățit nimic. Ea m-a ispirat să merg singură în Cuba și de acolo… deci da, Brazilia este o destinație specială. Dar se fură și poate te și fură!

La economie politică am învățat că riscul este direct proporțional cu câștigul. Nu pot să mă întreb ce poți trăi în Brazilia, v-am urmărit, pe cei care ați ajuns deja, vă urmăresc când mergeți. Oare Caipirinha la ea acasă vă va convinge?

Rețetă Caipirinha a la brasilienne: într-un pahar sondă puneți felii de limetă, zahăr brun și zdrobiți combinația până se topește zahărul. Umpleți paharul cu fulgi de gheață. Adăugați pitu cachaca (băutură braziliană asemănătoare romului, obținută din trestie de zahăr). S-ar puta să nu vă placă mult Caipirinha, pentru că pe scară largă se folosește vodka, nu este chiar același lucru!

9. Lotus Blossom – Japonia sau Singapore

Ne fascinează Japonia. Este o altă lume, în care pășim cu grijă și cu ochii mari în toate direcțiile. Sake-ul este băutura la care ne gândim, când visăm la Japonia, turnat fără zgomt de o gheișă-ucenică din Kyoto! Dar STOP: vorbin despre cocktailuri, așa că… luăm blossom – japonezii sunt obsedați de înflorirea cireșului și de orice altă sărbătoare a naturii, căreia mereu îi admiră latura mistică! Și lychee, un fruct cu adevărat delicios, pe care îl putem găsi și la noi.

Rețetă Lotus Blossom: aveți nevoie de vodka cu aromă de pere, de vinul japonez sake, de martini și de lychee, zahăr brun și limetă.  Se ornează cu o felie de pară. De băut în Asia. În Singapore viața de noapte este în plinăe xpansiune și în materie de cocktailuri… găsiți de toate!

10. Aperol Spritz – Veneția

Acest cocktail nu mai are nevoie de nicio introducere, că ne-a cucerit de câțiva ani! Inventat în Veneția, este un deliciu pe toate meridianele. Austriecii îl adoră și vara prin Vorarlberg o să aveți impresia că numai cocktailul acesta există pe lume!

Rețetă Aperol Spritz: gheață, aperol, prosecco și puțină apă minerală. Puțină de tot. Se ornează cu portocală.

Și acum, transformă visul în plan

Am tot povestit despre listă, despre cum să o folosim să atragem ceea ce dorim în viața noastră! Nu crede că dacă vezi un ghid de călătorie întâmplător în timp ce mergi după pâine și simți nevoia impulsivă de a-l achiziționa nu are nicio însemnătate! Are și reducere? Câte semne să mai trimită Universul? Ați ajuns și la articolul acesta? Sigur sigur ceva o să se întâmple.

Gata, hotărârea este luată! Este pasul care transformă visul în plan. Așa că mergi mai departe: ia ghidul, sau uită-te la un film de călătorie, la un documentar, vlog din locul respectiv, ascultă muzică și neapărat cumpără de la www.bauturaonline.ro licoarea preferată și pune-te pe treabă! Nu te opri la ingrediente, recreează cât mai fidel atmosfera din locul visat, eventual cu paharele recomandate pentru fiecare cocktail.

Ulterior, pregătește-ți ca la carte cocktailul ideal de călător și visează că ești acolo! Vă spun că funcționează, pentru că ne canalizăm energia într-o direcție și ulterior găsim și căi de a ne îndeplini viziunea. Succes și dacă a funcționat, vă rog să îmi dați de veste, nu conteaază peste cât timp! Voi fi tot aici, gata să mă bucur alături de voi!

Pentru moment m-am oprit la 10 delicii, când le dăm gata pornim mai departe. Revin cu mai multe propuneri, probabil tot aici, cele 10 devenind 11, 12 , 30…  sau să pornesc un serial? Aștept  și sugestii!

Călătorii frumoase!

6 thoughts on “Unde călătorești în funcție de cocktailul preferat – 10 rețete cochete

  1. Mirela,acest articol m-a facut sa visez la minunatele locuri pe care le prezinti atat de atractiv,
    si,desigur,sa incerc unele din cocteilurile propuse.Felicitari,si astept urmatoarele.
    Ligia

    1. Cuba si Puerto Rico, mi se zbarleste pielea pe mine numaic and ma gandesc la aceste locuri, NY, NY – da si eu imi dorsc mult sa ajung aici, cu sau fara Cosmo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.