Aeroportul Changi Singapore nu va mai face apeluri finale de îmbarcare

Noutăți

Aeroportul Internațional Singapore, Changi – cel mai bun aeroport din lume a anunțat că începând cu data de 1 ianuarie 2018 nu va mai face apeluri finale de îmbarcare. Călătorii trebuie să fie atenți la ecranele din aeroport, la oră sau să își instaleze aplicația aeroportului.

În momentul de rfață este câte un anunț la fiecare cinci minute, în fiecare terminal. Renunțând la anunțurile finale de îmbarcare, anunțurile vor fi reduse cu 50%. Mai mult, oamenii nu vor mai fi distrași de la alte anunțuri mai importante, precum urgențe, copii pierduți sau găsiți, acte pierdute și găsite, întârzieri de zboruri, schimbări de porți de îmbarcare.

Purtătorul de cuvânt Changi Airport Group (CAG), Ivan Tan a declarat publicației The Straits Times: ”Cu mai multe zboruri și pasageri, menținerea frecvenței actuale de anunțuri înseamnă terminale cu mult mai zgomotoase și mult mai multe întreruperi. Teama noastră este că pasagerii nu vor mai fi atenți la anunțurile făcute prin sistemul public de anunțuri, iar apeluri critice vor trece neonservate.”

Conceptul de aeroport silențios nu este nou

Multe aeroporturi din lume au luat măsuri pentru reducerea zgomotelor și al întreruperilor inutile, pentru ca pasagerii să aibă parte de o experiență mai plăcută și mai multă liniște.

În Bruxelles se fac numai anunțuri cu urgențe, în Londra City numai anunțuri de urgențe și cele asociate vremii nefavorabile. Nici în Hong Kong nu se fac anunțuri finale de îmbarcare.

Probabil că în viitor această tendință va fi adoptată ușor, ușor în aeroporturile cele mai circulate, așa că responsabilitatea va fi a fiecăruia să se asigure că nu pierde zborul.

Sursa: Mothership.sg

Citește și: Prin Asia: 2 luni în 10 aeroporturi și jumătate

 

 

 

După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *