Spania devansează Statele Unite la numărul de turisti și devine a doua cea mai vizitată țară din lume

Noutăți

Șeful UNWTO (United Nations World Tourism Organisation) Zurab Pololikashvili a anunțat că în 2017 Spania a devansat SUA ca număr de turiști în 2017 și că Franța își va menține poziția de lider al clasamentului. Ce alte schimbări pe harta mondială a turismului s-au mai anunțat acum și de ce Spania s-o fi grăbit atât să anunțe excepționalele rezultate?

Asta pentru că Prim Ministrul spaniol Mariano Rajoy a anunțat cu doar o săptămână înainte același lucru și că totodată și veniturile au crescut cu 12%, în ciuda crizei din Catalonia și a atacurilor teroriste din Barcelona.

Pobabil că se doresc știri pozitive, iar acum Spania are acum mai mulți turiști decât Statele Unite, dar oare va depăși SUA și din punct de vedere al câștigurilor din turism? SUA fiind pe primul loc ca venituri din turism în anii trecuți, turiștii cheltuind aici mai mult pe vizită decât în alte părți.

Numărul vizitatorilor din Spania a crescut pentru al cincilea an consecutiv, creșterea fiind de 9% în 2017 comparativ cu 2016. În 2016, Spania a avut 75 milioane de vizitatori, în spatele SUA cu 75,6 milioane și a Franței, cu 82,6 milioane.

Turismul a scăzut în SUA în primele cinci luni de administrație Trump, conform US International Trade Administration. Sosirile au scăzut 5% în primul trimestru și 3% în al doilea, conform datelor oficiale.

Totodată, Prim Ministrul a anunțat că și câștigurile din turism au crescut cu 12%, până la 87 miliarde de euro (104 miliarde de dolari). Cu toate acestea, populația din Barcelona, Palma de Majorca, San Sebastian protestează împotriva websiteurilor de rezervări de tipul Airbnb.

Creșterile estimate la nivel Mondial:

În 2017 turismul a crescut cu 7% , ajungînd la 1,322 miliarde și se așteaptă o creștere de 4-5% în 2018. Datele pe regiuni:

Turismul în Europa: 8% creștere, până a 671 milioane, pe regiuni:

Europa de Sud și zona Mediteraneană: +13%
Europa de Vest: +7%
Europa de Nord și Centrală și Europa de Est: 5%.

Asia și Pacific: +6%, până la 324 milioane de turiști.

Americile: + 3%

America de Sud: + 7%

America Centrală și Caraibe: +4%

America de Nord: +2%, rezultate bune în Mexic și Canada, scădere în SUA, cea mai mare destinație turistică din zonă.
Africa: + 8%

Orientul Mijlociu: + 5%, cu o mare creștere în anumite destinații și în recuperare (față de 2016) în altele.

Așteptăm să vedem cum va arăta topul final și cine va fi pe locul 3, dacă China va surclasa și ea SUA sau aceasta din urmă va păstra podiumul.

Surse: site UNWTO,  Daily Mail, The Guardian etc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *