Hop Peru Bolivia Circuit Autocar preturi

Hop Peru Bolivia Circuit Autocar: de la 249 dolari pentru transport și diferite tururi incluse

Bolivia Peru

Hop Peru Bolivia Circuit Autocar: este modul ideal de a vizita Peru, pentru călătorii independenți! Am auzit cât de periculoase pot fi autobuzele în Peru. Și atunci când auzi de un autocar care nu se grăbește, 100% turistic, nou, sigur, cu ghid? Clar dorești să afli mai multe. Vacanța în Peru poate fi cu mult mai ușor de organizat și cu mult mai ieftină cu Peru Hop. În general fetele singure, sau călătorii independenți aveau emoții cu organizarea excursiei.

Nu mai este cazul (desigur dacă rezervați din timp că în plin sezon este cerere mare). Știi autocarele Hop On Hop Off din marile metropole ale lumii și nu numai? Peru Hop este la fel, numai că are câteva itinerarii prin Peru, pentru a vedea în siguranță și amuzant cele mai importante obiective.

Hop Peru Bolivia Circuit Autocar

Pe mine m-a convins. Vreau să merg în Peru și sunt cu ochii pe tot ce este nou. Cercetez piața. Și așa am aflat de acest serviciu fantastic. Efectiv fantastic, pentru că este ieftin, este sigur, este amuzant, ai flexibilitate, de totate.

Imi place să folosesc transportul local când merg undeva. Însă doar dacă am mult timp la dispoziție și nu am multe bagaje. Pentru că altfel pierd foarte mult timp. Și zile. Când călătoresc fără țintă este ok, dar când nu…

Ca să nu mai vorbesc despre faptul că am început să apreciez din ce în ce mai mult să călătoresc mai lejer. Să nu îmi fie teamă că ceva poate să dispară din bagaje dacă dorm. Și altele. Siguranța este un element foarte important și Peru Hop are ghizi în fiecare autocar, autocarele sunt moderne și nu mai vechi de trei ani și sunt monitorizate GPS.

Cu siguranță cu un astfel de mijloc de transport vei cunoaște o mulțime de alți călători, din toată lumea. Cu care vei lega prietenii trecătoare sau de durată. Nu știi niciodată.

Vizitezi Peru și Bolivia: de la 249 dolari pentru transport și diferite tururi incluse

Explic cum funcționează mai jos, dar înainte, ce îmi face cu ochiul din oferta lor:

Permisele: Lima – Cusco și Lima – La Paz- Cusco. Acesta din urmă este ideal pentru a vizita Peru și Bolivia, mai ales că permisul este valabil un an de zile. Deci eu m-aș opri în Copacabana, ulterior în La Paz, aș umbla prin Bolivia o săptămână și m-aș întoarce La Paz – m-aș urca din nou în Peru Hop, aș merge la Cusco și de acolo acasă. Ideal.

Sunt 36 de tipuri de permise din care poți alege

Hop Peru Bolivia Circuit Autocar preturi

Poți alege una dintre nenumăratele permise: să pleci din Lima, sau din Cusco, sau din La Paz pentru a face un circuit mare. Sau doar părți din traseu, există flexibilitate foarte mare, însă trebuie să alegi de la început un anume permis, valabil un an de zile și poți sta cât vrei în fiecare oprire.

Pentru a ajunge la Salar de Uyuni: Peru Hop nu ajunge decât până la La Paz. De acolo există autocarul turistic direct, operat de compania Todo Turismo. Prețul unui bilet este de 22 euro dus și include masa, deoarece călătoria durează 10 ore. Se poate rezerva online aici, mai  jos în pagina principală.

Autobuz Lima către Cusco (termini călătoria la Machu Picchu)

199 dolari: LIMA – PARACAS – HUACACHINA – NAZCA – AREQUIPA – PUNO – CUSCO

Hop Peru Bolivia Circuit Autocar preturi 1

Cele mai interesante lucruri din această călătorie: 

Parcas: se poate lua barca rapidă pentru a vizita insulele Ballestas, unde poți vedea pinguini și lei de mare.

Huacachina: o oază minunată. Aici se poate face sandbording, adică să te dai cu placa pe dune de nisip. Este dingura oază de acest tip, în deșert, din America de Sud. Peru Hop este singurul autobuz care ajunge direct în Huacachina din Lima.

Nazca: se face o oprire scurtă de o oră pentru a vedea formațiunile de la Nazca, gratuit. Cine dorește, poate face un zbor pentru a vedea desenele de sus, se oferă asistență.

Arequipa: poți face trekking în canionul Colca, cel de-al doilea cel mai adânc din lume.

Puno: poți lua barca pentru a vedea lacul Titicaca.

Cusco: vizitarea Văii Sacre și tur sau trekking la Machu Picchu

Opriri și Tururi gratuite incluse în acest permis:

Un tur exclusiv în tunelurile secrete ale sclavilor, în Chincha. Sunt 17 kilometri de tuneluri, folosite pentru traficul cu sclavi în secolul 17.

Turul podgoriilor din Pisco: descoperiți cum se produce vinul în Peru și degustări gratuite.

Rezervația Paracas: minunate imagini cu deșertul în zona unde întâlnește marea.

Turnul de observație de la formațiunile Nazca – urcă-te în turn pentru a vedea gratuit trei dintre formațiunile Nazca.

Vederi panoramice în Pachacamac : Autobuzul oprește pentru a vedea citadela pre-inca.

Aici poți face rezervarea

Aș face călătoria în 12 zile cel puțin, pentru a zăbovi peste tot și a nu pleca cu inima îndoită.

Autobuz Lima – La Paz – Cuzco

249 dolari: LIMA – PARACAS – HUACACHINA – NAZCA – AREQUIPA – PUNO – COPACABANA – LA PAZ – CUSCO

Hop Peru Bolivia Circuit Autocar preturi 2

În plus față de biletul anterior, mai poți face (pe lângă a vizita efectiv La Paz și Copacabana)

Copacabana: vizitezi insula del Sol

Mergi cu bicicleta pe Drumul Morții, cel mai periculos din lume.

Poți face o vizită la Salar de Uyuni, neapărat de fapt. Se poate lua un avion local, sau autocarul turistic de exemplu, am detaliat mai sus. Eu aș sta o săptămână cel puțin în orpirea din La Paz.

Despre Peru Hop:

Compania Peru Hop este creată de doi backpackeri irlandezi, iar acum au mulți angajați locali.

Cu Peru Hop poți merge între Lima, Cusco și La Paz. Poți termina călătoria fie în Cuzco fie în La Paz. Între punctele principale, ai diferite opriri în orașe precum: Paracas, Huacachina, Arequipa, Puno, Copacabana. Poți să te oprești câteva zile și în Nazca, dar trebuie să anunți separat.

Autocarele sunt noi, moderne, vei avea pătură de exemplu, toalete foarte curate, ghid și monitorizate GPS. Nu este însă wifi pentru că se dorește să te deconectezi și să te bucuri de peisaj.

Oricum, semnalul este slab și inexistent inclusiv la telefon în mare parte din traseu. Multe companii în mod fals fac reclamă că au wi fi la bord, dar semnalul cade imediat ce părăsești Lima. Am pățit lucruri de acest tip de multe ori în nenumărate destinații și am o experiență foarte proastă cu WiFi în autocar, cumva prefer să știu că nu este și cu asta basta.

Cum funcționează Peru Hop:

Cumperi un bilet, care acoperă toată călătoria

Vei fi luat din fața hotelului (nu mai pierzi timpul cu transferul la altă gară, cu taxi sau alte mijloace de transport). Totodată, vei fi lăsat fix la hotelul tău. Nu chiar peste tot nu în toate excursiile (de exemplu cele de o zi). Scrie la fiecare tichet ce și cum este inclus. Dar în mare parte vei fi luat de la hotel.

Călătorești între destinații, dar vor fi și opriri în locuri superbe, pentru a vedea mai mult din Peru.

Biletul este valabil un an de zile! Deci poți încheia călătoria când dorești în acest interval.

Stai cat vrei în fiecare loc unde oprești, ai flexibilitate. Organizatorii au recomandări pentru ct să stai într-un loc și ce să faci, dar poți să iei următrul autobuz după cât timp vrei.

În autocare sunt ghizi peurani, care vorbesc engleza fluent și astfel vei afle multe informații despre țară și despre locurile vizitate. Este deci și un circuit.

La sfârșitul excursiei vei putea să primești un tricou gratuit, din birourile companiei: Lima sau Cusco.

Pe websiteul Peru Hop găsești nenumărate alte informații și excursii de tot felul. Totodată, vei vedea unde au reduceri mari la cazare și poți să rezervi prin ei.

Mă tentează să merg într-o excursie Peru și Bolivia. Am avut nenumărate cereri pentru a organiza un circuit aici și din când în când mă gândesc la asta. Cu Peru Hop este încă un motiv în plus pentru care m-aș aventura să fac acest lucuru, însă acum este foarte simplu și pentru orice călător independent să își organizeze călătoria. Sper că sugestiile mele sunt de folos și:

Călătorii frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *