6 motive pentru care Asus ZenFone 4 este ideal în vacanța de vară 8

6 motive pentru care Asus ZenFone 4 este ideal în vacanța de vară

Diverse Sfaturi de călătorie

M-am bucurat să vâd cât de mult ați apreciat fotografiile din Peloponez. Călătoria aceasta a fost o mare premieră pentru mine: am lăsat acasă toate aparatele foto și nu am călătorit decât cu un telefon pentru a realiza toate fotografiile și clipurile video pentru blog, canalul de youtube, Facebook, Instagram și pentru arhiva personală.

Deci am călătorit fără DSLR, trepied și alte accesorii. Am avut emoții mari dar am zis: de ce nu? Uitați cum a fost vacanța cu Asus ZenFone 4, ce poate face și ce funcții îmi plac cel mai mult.

Când nu aveam blog, călătoream foarte foarte ușor: umblam în lung și în lat peste tot cu o poșetă mică, libertate la care mă gândeam mereu cu nostalgie cărând câte un rucsac cu echipamente câte o zi întreagă. Dar a venit vremea să îmi fac curaj și să plec la drum doar cu telefonul.

M-am hotărât să fac asta încă din excursia din Chiang Mai, când Radu m-a îndemnat să înerc să merg doar cu telefonul, mai alex că meșteream la fotografii și la clipuri cu telefonul, o cameră DSLR și un aparat mirrorless. Ce să faci, mereu exagerez câte un pic.

Luând în calcul că niciun telefon nu poate înlocui lentila unui DSLR, poți avea fotografii de vacanț cu mult mai reușite de vacanță cu un telefon. Mai ales dacă nu știi să folosești DSLR-ul și îl ții pe automat mereu. Nu știu, acum desigur că nu voi renunța la DSLR, sau la a învăța în continuare cum să îl folosesc, dar cu siguranță că în multe ocazii voi avea numai telefonul cu mine. Majoritatea de fapt.

Am fost în Peloponez Grecia numai cu telefonul ASUS ZENFONE 4 și uitați de ce este ideal de luat în vacanțe:

1. Este ușor să înveți să îl folosești

Telefonul ASUS ZenFone 4 este foarte intuitiv. Nu sunt cea mai tehnică persoană, sunt mai visătoare și nu am absolut deloc răbdare să stau să butonez un gadget. M-am bucurat că telefonul este ușor de folosit și am găsit imediat cam toate lucrurile importante. Nu ”mi-am prins urechile” în el. Acestea fiind spuse, sunt 100% sigură că nu i-am descoperit nici pe departe potențialul. Dar învăț.

6 motive pentru care Asus ZenFone 4 este ideal în vacanța de vară 13

Salvezi mult timp având un telefon bun:

Poți selecta și edita fotografiile pe drum, de la un obiectiv căte altul, asta dacă nu conduci tu. Dacă ai WiFi poți să încarci imediat cele mai reușite fotografii în canalele tale de Social Media și până la sfârșitul călătoriei ai deja realizată arhiva, pentru că ștergi tot ce nu este de păstrat.

Plus că: ai multe aplicații gratuite de editare. În rest, pentru un program de editare bun pentru laptop plătești mulți bani. Și trebuie să dedici mult timp0 să înveți să îl folosești, pe când aplicațiile sunt foarte simple.

6 motive pentru care Asus ZenFone 4 este ideal în vacanța de vară 12

2. Asus ZenFone 4 este un aparat excelent cu un preț foarte bun!

Ai nevoie de un telefon cu performanțe extraordinare, dar ai și alte priorități? ZenFone este o alegere inspirată. Ai la dispoziție o ofertă foarte variată de dispozitive, cu diferite prețuri. 

Poți opta pentru modelul cu 65 Giga memorie!

Serios! Am putut încărca multe aplicații și să fotografiez și filmez toată călătoria și nu am ajuns să consum decât 35 GB. Acum sunt grăbită să termin materialele din această vacanță, pentru a curăța telefonul și a face loc pentru următoarele aventuri, deși aș mai putea merge într-o deplasare fără să schimb nimic. Dar am făcut o mulțime de fotografii și un film!

6 motive pentru care Asus ZenFone 4 este ideal în vacanța de vară 9

Asus Zen Fone

3. Este ideal pentru poze și filmări de vacanță reușite

Are două camere performante și diagonala de 5.5 inchi. Un obiectiv cu apertura larga, de F1.8 și un obiectiv cu unghi larg, de 120° ne permite  să încadrăm un spatiu mai mare. Camera principala are 12 MP și are senzori de imagine Sony IMX362 cu pixeli de dimensiuni mari, de 1.4µm.

6 motive pentru care Asus ZenFone 4 este ideal în vacanța de vară 2

6 motive pentru care Asus ZenFone 4 este ideal în vacanța de vară 24

 Camerele de la ZenFone 4 se schimbă instantaneu

Meniul este foarte intuitiv! Ai un buton pentru filmat și altul pentru pozat. Nu trebuie să schimbi editările între ele. Practic salvezi timp, mai ales când ești pe fugă, sau ai un moment pe care vrei să îl și fotografiezi și să filmezi.

Am și filmat mult, am terminat de editat și filmul vacanței

De remarcat: camera are un stabilizator de imagine incorporate. Lăsând la o parte faptul că mai am de învățat pentru a face vloguri foarte reușite, am rămas foarte plăcut surprinsă de cât de stabilă este imaginea. Cine știe cunoaște.

Lăsând la o parte faptul că nu sunt un profesionist în editare, imaginile sunt reușite zic eu:

Poți folosi Selfie Master-ul

Și alege din diferite opțiuni ce dorești să evidențiezi pentru cel mai reușit selfie de vacanță. Un sfat: nu folosiți totuși funcția de înfrumusețare excesiv, adică să nu vă ”ștergeți” mult trăsăturile, nu arată bine. Accentuați, dar nu stricați.

4. Secțiunea ”Pro” a camerei foto

Cu ASUS ZenFone poți face fotografii sau poți filma folosind modul automat sau apăsa pe ecran unde scrie Pro și trece în modul Profesionist, care are multe opțiuni foarte interesante:

Vezi linia orizontului, astfel încât să nu mai ai poze strâmbe, decât dacă vrei asta.

Poți seta foarte foarte simplu diferiți parametri:

  • Shutter Speed-ul
  • Balansul de alb
  • Timpul de expunere
  • ISO

Poți să înregistrezi fotografiile în format RAW (nu am folosit încă dar revin).

6 motive pentru care Asus ZenFone 4 este ideal în vacanța de vară 6

5. Funcțiile ”creative” te vor ajuta să ai amintiri frumoase și amuzante:

Gif, Panorama, Slow motion, Time-Lapse, Super Rezolution, Frumusețe

Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să ”swipe right” cum faci să încarci un Insta Story și gata. Ai toate aceste minunății la dispoziție.

Trebuie să mai știi că în setările de fabrică ai  setat să apară data pe fotografii. De la setări poți debifa simplu această opțiune.

6 motive pentru care Asus ZenFone 4 este ideal în vacanța de vară

Am instalat o mulțime de aplicații și toate merg strună. Wordepress, Social Media, multe pentru editat, de toate pentu toți:

6. Asus ZenFone 4 este rapid, nu se blochează, poți schimba foarte ușor aplicațiile

Vreau să vă spun că l-am folosit mult! În DOAR o lună de zile am folosit 79, 8 MG de net! Ca să vedeți! Asta pentru că fac mereu hotspot cu laptopul, pentru că netul meu de acasă face figuri.

Te întrebi: ce faci cu 50 de Giga? Și uite! Îmi place să lucrez în natură, așa că iau laptopul și telefonul, îmi fac hot spot și gata. SIC, am consumat 70 de Giga! Fără să mă uit la filme și fără să mă joc! Doar din știri, ce scriu și ce transfer, poze, între calculator și telefon, ce uploadez articole.

Și acesta nu este decât începutul! Poți face mult mai multe lucruri cu acest telefon, precum să te relaxezi ascultând muzică, pentru că are un sunet foarte foarte bun.

Vă las cu o galerie de fotografii de vacanță, realizate toate cu un telefon ASUS ZenFone 4:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *