De anul trecut doream să fac acest traseu: din Agios Stefanos de lângă Kassiopi, deci în partea de nord-est a insulei. Aici este cel mai sudic punct de pornire pe traseele din această parte a insulei. Peisajul include imagini superbe cu Albania, câteva plaje minunate, sălbatice, un pic de mișcare, câteva lacuri micuțe și multă voie bună. Puteți ajunge în aceste golfulețe și cu bărci închiriate, dar am preferat varianta de a-mi croi drum pe propriile picioare.
Traseu de drumeție spre plaje sălbatice în Agios Stefanos Corfu
Îmi plac drumețiile și simt nevoia să mă mișc. Așa că m-am bucurat de această mini provocare, de a vedea încă o bucățică mai puțin bătătorită din insula Corfu. Nu recomand să faceți acest traseu dacă stați în partea de sud a insulei.
Nici dacă sunteți cazați mai departe, sau dacă preferați plajele amenajate. Însă dacă stați mai mult pe insulă, sau stați în apropiere, uitați cum arată acest loc și ce veți găsi pe traseu:
Agios Stefanos Kassiopi – un sat de vacanță foarte relaxat
Am mers eu la război, dar m-am oprit înainte de a începe. Am stat la terasa Wave preț de un cappuccino dublu, un fresh de căpșuni și un espresso. Am luat ulterior o sticlă de apă de un litru și jumătate și m-am aventurat pe traseu.
În Agios Stefanos este și o mini plajă
O mini plajă cu multe rațe și cu o doamnă care cere bani pentru șezlonguri. Nu am avut curiozitatea de a afla cât costă, am întrebat: the path, where it starts (unde începe cărarea?). Și mi-a spus: yes, pay here, here – plătiți aici, aici.
Am găsit cărarea, chiar după plajă, se vede dar este micuță. Aceasta este! De rătăcit nu sunt șanse am descoperit ulterior.
Nu m-am putut abține să nu fac o mulțime de poze. M-aș fi oprit peste tot.
Iar m-a pocnit dorul de ducă în papuci!
Drept sî spun, a fost una dintre acele zile în care nu știam exact ce vreau să fac. Știam doar că vreau o cafea în oraș. Și m-am pornit. Din aproape în aproape am ajuns în Agios Stefanos, am stat și la cafea, dar am zis că dacă tot sunt aici, să fac traseele că niciodată nu știi când mai ajungi undeva. Efectiv instinctul m-a purtat aici. În papuci. Și cu o ținută nu tocmai adecvată, dar nu las eu așa mici detalii să îmi stea în drum. Mai ales că uneori m-am pregătit temeinic și nu am ajuns nicăieri.
Prima plajă: Akra, un golf superb, cu apă turcoise și de smarald
Aici era o familie de italieni, veniți cu o bărcuță. Era mare veselie, o fetiță cu un colac și aripioare conducea convoiul de petrecăreți spe țărm. Mămica (cred că ea era) sărea de pe barcă, în flic-flac. După junioară mai veneau do copii mai măricei și un adult. Pe barcă mai era o doamnă mai în vărstă și încă o domnișoară. Cam atât. Multă multă gălăgie, se bucurau de moment, cu siguranță. Am plecat, având în gând să fac baie la întoarcere. Și am făcut!
Al doilea golf, a doua plajă: Korfobonia
Această plajă este mai întinsă, cu apă curată, dar nu atât de minunată precum plaja anterioară. Însă este frumos.
Plaja trei: plaja fără nume
Plaja patru: Bromolimni
Este și numele micului lac care creează unefect spectaculos. Erau multe pietre pe plaja si cateva constructii chiar uimitoare. Cred ca au fost realizate anul acesta.
Plaja cinci: Akoli
Akoli este cea mai mare plajă văzută în această zi. Și clar cea mai populată. Se poate lăsa mașina în apropierea plajei și merge doar o mică bucată de drum, pentru că pe lângă drumul principal, care este pe cornișă, mai există un drum pentru autoturisme, care este oarecum aproape de țărm. Deci urmărește și el cumva paralel dar la ceva distanță traseul costier.
Plaja are nisia fin de tot și o apă foarte curat. Este frumos! Sunt și câteva locuri la umbra naturală făcută de arborii care mărginesc plaja.
Plaja șase: Aria
Plaja Aria este o plajă nu prea drăguță față de ce am văzut. Erau nudiști, dar și oameni cu costumul de baie, laolaltă.
Dacă doriți însă plaje amenajate, nu departe de plaja Aria este plaja Aylaki, sau Avlaki. Este o plajă mare, amenajată. Totodată, o altă plajă foarte apreciată în zonă este plaja Vourlia.
Provizii:
Apă, apă, apă. Asta în primul rând. După care, la alegere:
Bere, mici gustări, fructe.
Cremă cu factor de protecție solară.
Loțiune contra insectelor (necesară dacă vă prinde seara pe aici, fiind vegetație bogată, sunt și țânțari).
Aparat foto, sau telefon cu o cameră bună și suficient spațiu pentru a imortaliza locurile frumoase. Eu am avut un telefon Asus ZenFone 4.
La revedere Agios Stefanos de est, nu pot spune și pe curând, dar clar a fost o plăcere să te vizitez!
După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.
Am vazut ca este aproape Corfu de Albania. Si chiar ma gandeam sa o vizitez daca ajung in Corfu!
Sunt minumate plajele astea! Acolo as vrea sa ma uite Dumnezeu 😊