Informații Budapest Card avantaje

Budapest Card: 5 avantaje și cum funcționează

Budapesta Ungaria

Vizitați Budapesta pentru prima oară? O idee excelentă este să cumpărați ”Budapest Card”. Vedeți în articolul de față care sunt avantajele pe care le aduce acest card, cum funcționează, de unde se cumpără și cât costă. Puteți face atât de multe lucruri cu acest card, așa că să îl studiați bine, să nu pierdeți din vedere anumite facilități.

Dar înainte, o recomandare: luați cardul pentru 48 de ore. Este optim pentru un city-break. Desigur, sunt cazuri în care doriți să vizitați sau să faceți foarte multe lucruri și atunci există variante de 72 de ore, sau chiar de 120. Însă cu ajutorul cardului Budapesta 48 de ore, primele două zile explorați cât puteți de mult cu ajutorul cardului, iar următoarele zile dedicați-le pentru a vă plimba pe unde v-a plăcut mai mult, sau doar pentru a bate orașul la pas.

Este ideal chiar ca în prima zi să faceți cele două tururi gratuite, cel de Pesta și cel de Buda, sunt extraordinare și vă veți orienta cu mult mai ușor ulterior.

1. Salvați mult timp cu ajutorul cardului orașului Budapesta!

Informații Budapest Card avantaje 4

Cel mai important lucru atunci când călătorim este timpul! În fiecare destinație este frumos să vedem atracțiile principale, dar și să avem timp pentru noi. Cu Budapest Card ești mai mult decât motivat să îți folosești timpul cât mai eficient, pentru perioada în care ai achiziționat cardul.

Mai mult, nu pierzi deloc timpul interesându-te cât costă intrarea undeva, sau stând la coadă să cumperi bilet, sau întrebându-te dacă merită să mergi într-un loc sau la ce să renunți. Pur și simplu îți aloci de la început o sumă pentru card și gata. Îți garantez că vei economisi mult, foarte mult timp.

Mai mult, deoarece ai transportul gratuit, nu trebuie să pierzi timpul să cumperi bilete de metrou, sau de tramvai atunci când ai nevoie, să cauți case de bilete, să te interesezi ce bilet îți trebuie, să compostezi și asta îți salvează mult timp.

Totodată, nu stați să cautați tururi și alte atracții: sunt tururi gratuite incluse, iar de la ghizi puteți afla multe informații utile despre oraș și despre alte locuri pe care doriți să le vizitați.

Iar pentru eficiență maximă, puteți descărca aplicația gratuită, care vă va ghida prin tot orașul și prin hățișul transportului public. Voila!

2. Cu Budapest Card aveți o mulțime de gratuități

Informații Budapest Card avantaje 2
În turul de Pesta

Transport gratuit în Budapesta:

Am menționat deja faptul că pentru perioada de valabilitate a cardului, este inclus transportul gratuit, nelimitat, pe toate mijloacele de transport în comun. Adică autobuze, metrouri, tramvaie, troleibuze, trenuri, bărci BKK și trenuri HÉV în limitele administrative ale orașului.

Ce înseamnă bărci BKK? Feriboturile publice, sunt multe linii, așa că vă puteți plimba pe Dunăre în Budapesta gratuit, pe una dintre rutele feriboturilor, sau de ce nu, pe toate? Mai multe informații aici.   Mai mult, puteți folosi și autobuzul 200 care conectează Liszt Ferenc International Airport cu stația de metrou Kőbánya-Kispest. Pentru a ajunge însă la Szentendre, trebuie să cumpărați bilet. Stați așa, ce este Szentendre? Un orășel pitoresc superb, aflat lângă Budapesta, pe care îl puteți vizita în zilele în care nu este cardul valabil. Poate nici nu aflați despre el, dacă nu era specificată această informație în pliantul cardului!

Tur de Pesta și Tur de Buda 

Cu Budapest card aveți incluse două tururi gratuite: un Tur de Pesta și un Tur de Buda. Sunt două tururi pietonale, fiecare durează două ore și jumătate, sunt în limba engleză. Ghizii sunt foarte buni și veți afla o mulțime de informații prețioase despre Buda și despre Pesta. Tururile pietonale sunt foarte plăcute, iar acestea chiar merită.

Intrare gratuită la 17 muzee

Sunt 17 muzee unde intrarea este gratuită cu Budapest Card. Voi menționa câteva: Galeriile Naționale (Castelul Buda) , Muzeul de Istorie (Castelul Buda), Muzeul Național al Ungariei, Muzeul de Arte Frumoase, Buda Tower – Turnul Mariei Magdalena, Muzeul Ludwig de Fotografie contemporană (acesta nu este chiar cine știe ce, decât dacă sunteți chiar pasionați.

Autobuzul oficial al Castelului Buda

Autobuzul oficial al Castelului Buda: vă duce de la podul cu lanțuri sus la castel și ulterior vă plimbă de la o atracție la alta. Puteți să coborâți în diferite stații și este excelent pentru cei care doresc să salveze timp și pentru cei care au probleme de locomoție.

Gratuitate la peste 30 de tururi și atracții din Budapesta

Sunt o mulțime de lucruri de făcut în Budapesta. O să menționez câteva activități care sunt incluse, dar să studiați bine informațiile, las mai jos linkul, pentru că am făcut selecția după ce mi s-a părut mie relevant, dar fiecare are alte preferințe.

Intrara la grota Pálvölgyi, intare gratuită la Palatul Minunilor, Muzeul de Știință, Show 3D la Bastionul Pescarilor cu Istoria Ungariei, Muzeul Kiscell, Muzeu de Știință. Totodată vă puteți lăsa gratuit și bagajul la centrul de stocare bagaje BP KOFFER, care este supravegheat și sigur 100%.

Dar vă puteți plimba și cu telescaunul Zugliged – acesta vă duce în 15 minute sus în dealurile din Buda, la o altitudine de 1040 de metri. Panorama este superbă și călătoria este gratuită în ambele sensuri.

 Lukács Bath

Băile termale Lukács nu sunt cele mai spectaculoase din Budapesta, dar se spune că au cele mai eficiente ape termale. Mai mult, aici chiar aveți o experiență locală, pentru că alături de turiști sunt și foarte mulți localnici. Este o atmosferă intimă, caldă și nu doar de la căldură. Oamenii sunt toți foarte binevoitori, calmi, este foarte plăcut. Cu Budapest Card este inclusă o intrare aici.

Informații Budapest Card avantaje 3

3. Aveți discount de până la 50% la peste 80 de atracții turistice, baruri și restaurante

Vă dau numai câteva exemple, dar sunt multe altele, las la final linkurile. Palatul Regal (50% discount), tur de noapte pe bicicletă cu ghid (50%), Croazieră pe Dunăre MAHART – DUNA CORSO (40%), Café Astoria Budapest (30%), CITYRAMA – Eat Hungary, Gourmet Walking Tour (30%) – un tur culinar delicios, unde veți învăța despre bucătăria locală, în timp ce vă veți opri în 8 locuri pentru degustare.

Mai sunt reduceri la mai toate Băile termale și la multe SPA-uri din Buda și din Pesta, inclusiv la cele mai faimoase, la restaurante și chiar și la Hard Rock Cafe (wow, acum am văzut și am fost acolo, dar nu m-am gândit să folosesc cardul, să nu faceți ca mine). Iar dacă mergeți să vizitați Muzeul de Ciocolată Szamos, cu cardul primiți un cadou de ciocolată la fiecare bilet cumpărat.

Vedeți aici informații despre locurile unde puteți folosi cardul gratuit și aici lista completă a locurilor și a serviciilor unde puteți avea reduceri cu Budapest card, inclusiv toți partenerii.

4. Veți vedea și veți face mai multe dacă veți achiziționa cardul

Informații Budapest Card avantaje

Dacă folosiți Budapest Card veți maximiza timpul petrecut în oraș. M-am întâlnit cu mulți călători care nu luaseră cardul și le părea rău că au pierdut atâta timp nefăcând mare lucru, atunci când le-am povestit câte lucruri făcusem eu. Și s-au dus și l-au cumpărat! Am darul acesta să mă împrietenesc cu oamenii și să vorbesc mult. Străini pe care nu cred că o să îi mai văd vreodată, dar cu care am schimbat impresii diverse.

Și sunt 100% sigură că mai avantajos este să plecăm dintr-un oraș cu sentimentul că l-am văzut, că am făcut multe lucruri, că am folosit timpul la maxim. Odihna este pentru acasă.

Da. Poate nu este cea mai ieftină variantă, dar sigur este cea mai ieftină dacă vrei să maximizezi timpul. Poate că nu folosești toate opțiunile. Cardul are atâtea oportunități că este făcut să explorezi până la 120 de ore, adică… 5 zile! Însă nu pe toți ne intresează toate muzeele și toate lucrurile care se pot face într-un oraș.

De aceea recomandam să luați cardul pentru 48 de ore, mai mult numai dacă chiar vreți să îl folosiți zilnic, dar și aici, știind că aveți atâta timp, este posibil să pierdeți la capitolul eficiență, să lăsați pe mâine etc.

5. Cu Budapest Card vă mențineți în formă

Informații Budapest Card avantaje 1

Obișnuiți să vă duceți la sală acasă? Și asta des? Atunci probabil că nimic nu vă va încânta mai mult decât să practicați hobby-ul vostru în călătorii. Am recomandat des lucrul acesta: pentru a simți cu adevărat o destinație, pentru a o înțelege, pentru noi efectiv, o vizită reușită este atunci când combinăm anumite elemente. Pe lângă obiective turistice, colindat pe străzi și altele, un punct important este să ne practicăm hobby-ul în călătorii.

Unul dintre lucrurile mele favorite la Budapest Card este intrarea gratuită la SCITEC GOLD FITNESS CLUB. Nu este doar un club: este cel mai mare din Budapesta și unul dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun. În Budapesta veți vedea peste tot produse destinate practicanților fitness-ului și reclame la ele, marca SCITEC: Este un club de TOP, unde se antrenează foarte mulți campioni și campioane de fitness.

Și puteți merge aici în fiecare zi. Sala este uriașă, m-a dat pe spate și pe lângă sala cu aparate sunt diferite programe de grup extraordinare. Sunt vestiare separate pentru fete și băieți desigur, curate, saună, dușuri, ce mai, de toate. Să vrei și nu te lași de programul tău de sport.

Am mers și la ore de grup fitness (am tradus programul cu google translate ca să văd unde vreau să particip, dar acolo toți vorbesc limba engleză), am avut o porfesoară extraordinară, o campioană de fitness. Dar extraordinară, mi-ar fi plăcut să stau mai mult în Budapesta numai pentru a mă mai antrena cu ea. Are o energie deosebită și un talent de a motiva grupul să dea tot. Mi-am dat sufletul acolo, pentru că de mult timp nu mai făcusem un antrenament atât de intens, dar a meritat! Efectiv m-am simțit fenomenal de bine, așa că vă recomand călduros să nu ratați sala, dacă vă place fitnessul și dacă vă luați Budapest Card. Clubul nu este în centru, dar hei, transportul este gratuit, așa că nu trebuie să ne facem probleme.

Informații utile despre Budapest Card

Odată cu Budapest Card veți primi și un pliant, un ghid în care sunt toate informațiile despre oraș și despre obiective. Este foarte ușor să vă orientați și să vă informați, dar puteți descărca și aplicația mobilă, desigur.

La achiziția cardului, trebuie să completați pe spate numele, ziua și ora de la care începeți cele 24, 48, 72 etc de ore și să semnați. Altfel, nu este valabil și se controlează de exemplu la metrou. Dacă vă întregistrați cardul aici și îl pierdeți, puteți primi altul în loc, gratuit, inclusiv perioada în care nu l-ați folosit, care se va adăuga peste perioada când vă expira cardul în mod normal.

Dacă nu doriți să îl înregistrați, puteți face o poză, îl puteți recupera și așa, se vede seria și data, ora, semnătura, deci trebuie să fie completat.

Pentru a beneficia de serviciile gratuite, sau de reduceri, trebuie să spuneți de la început când ajungeți într-un loc că doriți să folosiți Budapest Card.

Prețuri și tipuri pentru cardul Budapesta

Budapest Card 72 de ore:  42,99 euro

Budapest Card Junior 72 de ore: 32,99 euro

Budapest Card Plus 72 de ore: 66,90 euro*

Budapest Card 48 de ore : 32,99 euro

Budapest Card 24 de ore: 21,99 euro

Budapest Card 96 de ore: 52,99 euro

Budapest Card 120 de ore: 62,99 euro

*Budapest Card Plus 72 de ore: 66,90 euro* – Powered by Sziget

Ce are în plus acest card? În afară de toate lucrurile incluse în celelalte carduri, aveți inclus transferul dus-întors de la aeroport, cu Minibud, un serviciu 24/24. 

Pe lângă transfer, aveți gratuit o croazieră pe Dunăre cu nava ”Legenda” și un Kürtőskalács de la MOLNÁR’S. Mai mult, sunt incluse câteva discounturi suplimentare celorlalte carduri: la clubul A38 (votat cel mai bun din Europa), la Budapest Eye și la restaurantul Costes Downtown, printre multe altele.

De unde cumpărați cardul?

De la Punctele de Informare Turistică din Aeroportul Ferenc Liszt International (terminalele 2A și 2B), de la punctele de Informare Turistică din Budapesta din Sütő Street, în  Heroes’ Square și în Castelul Buda.

De la oficiile de bilete BKV și MÁV, de la agenții de turism, de la Recepțiile hotelurilor, de la Oficiile de Informare Turistică mobile din diferite părți ale orașului, de la agenbții de turism din străinătate sau ONLINE aici. În cazul în care cumpărați cardul online, fizic îl veți ridica ori de la aeroport, ori de la unul dintre punctele de informare din oraș (nu cele mobile).

Ei și dacă nu considerați că acest card este ceea ce vă trebuie, sunt sigură că ați primit o mulțime de informații interesante despre ce se poate face în Budapesta, citind acest articol!

Citește și:

Am calatorit cu Flixbus – cum a fost experiența de a fi aproape singurul turist – am mers în Budapesta cu Flixbus, aici experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *