Baruri Petra The Cave Bar 2

The Cave Bar Petra: cel mai vechi bar din lume

Iordania Petra

Cu toții ne dorim să vedem Petra. Este o destinație aflată practic pe lista oricărui iubitor de călătorii. Iar dacă avem nevoie de încă un motiv pentru a ajunge în cea mai iubită atracție turistică a Iordaniei, pe lângă Wadi Rum, aflați că în Petra este cel mai vechi bar din lume. Acesta este The Cave bar, aflat chiar lângă intrarea turistică din Petra, o grotă săpată în stânca moale de gresie acum 2000 de ani. Este de altfel unul dintre puținele locuri din Petra unde poți ieși seara, mai ales dacă vrei să bei și ceva cu alcool. Haideți să vedem cum arată acest loc:

The Cave Bar Petra: cel mai vechi bar din lume

The Cave Bar este parte din Petra Guest House. Când a fost cioplit, destinația sa a fost cea de mormânt nabatean, ca aproape toate grotele din Petra. De-a lungul mileniilor, multe au devenit case de locuit pentru o perioadă, iar acum sunt folosite în scop turistic, pentru că nici beduinii nu mai locuiesc în Petra de când a intrat în Patrimoniul UNESCO, ci stau într-un sat aproape de Petra.

Fiind parte practic din Petra, cu o istorie de 2000 de ani, cred că este păcat să nu vizitați acest loc, este unic în lume!

Iarna barul este deschis de la ora 16:00 la 12 noaptea, dar vara este deschis uneori chiar și până la ora 4 dimineața. Uneori sunt concerte aici, sau se pot urmări meciuri de fotbal dacă este campionat. Însă muzică live este mereu, sau mereu când am fost eu acolo, chiar dacă sunt doar doi muzicieni.

Baruri Petra The Cave Bar 6
Baruri Petra The Cave Bar 9

Baruri Petra The Cave 1

Baruri Petra The Cave Bar 7

Baruri Petra The Cave Bar 8

Baruri Petra The Cave Bar 5

Baruri Petra The Cave Bar 4

Baruri Petra The Cave Bar 3

Baruri Petra The Cave Bar 2

Meniu și prețuri The Cave Bar Petra, cel mai vechi bar din lume

Despre Petra voi vorbi desigur într-un articol separat, însă da, odată ajunși aici puteți să luați masa (burgheri, salate, paste, aperitive tradiționale ,de la 6 dinari porția) sau un cocktail, bere, vin iordanian, sau înghețată, cafea, ce doriți voi ori pe terasă ori chiar în interior. Sunt și separeuri, pentru cei care vor mai multă intimitate. Brrrr.

Trebuie să țtiți că prețul din meniu nu este cel final, pentru că în Iordania se adaugă taxe și serviciu pe nota de plată. Însă chiar și așa, de multe ori patronii nu le dau angajaților bacșișul astfel colectat, așa că dacă doriți să vă asigurați că primesc ceva lăsați și peste câțiva dinari.

Una peste alta, o bere costă între 10-11 dinari iordanieni, cu tot cu taxe și serviciu. A și aici whisky-ul este mai ieftin decât berea! Taxele pentru mâncare sau pentru băuturile fără alcool sunt mai mici. Puteți plăti aici cu dolari, cu euro, cu dinari sau cu cardul.

Însă există și oferta zilei: ca de exemplu un fel de mâncare principal, desert Um Ali (delicios), un pahar de bere de 0,33 ml și sisha la numai 20 de dinari iordanieni. Nu știu dacă cu taxe incluse, bănuiesc că nu.

Meniu The Cave Bar Petra

Unde este The Cave Bar Petra?

Chiar lângă intrarea pentru vizitatori, așa cum menționam. După ce treceți de Centrul pentru vizitatori, o luați spre intrare și chiar înainte de locul unde se verifică biletele veți vedea pe partea dreaptă Petra Guest House și The Cave Bar.

unde este the cave bar

Unde mai puteți bea alcool în Petra

Dacă doriți să ieșiți într-un loc cu prețuri mai mici, acesta este barul din hotelul Petra Palace, care este de trei stele. Aici prețul final pentru o bere este de 5 dinari. Sunt și alte băuturi alcoolice, desigur. În rest mai puteți merge la Movenpick, dar acolo tot prețurile de la The Cave Bar sunt, dar nu și atmosfera.

Baruri Petra 1

Baruri Petra

Citește și:

Hoteluri Marea Moarta Mövenpick Resort & Spa Dead Sea

Traseu Iordania trei zile: ce poți vizita într-un weekend prelungit în Regatul Hașemit

Am vizitat adevăratul loc al Botezului lui Isus Hristos: Betania dincolo de Iordan

Revelion Iordania la Hotelul Movenpick Aqaba: o petrecere de cinci stele strălucitoare

Hoteluri Aqaba: Mövenpick, un resort cu plajă privată, piscine și o grădină superbă în mijlocul orașului

Impresii Iordania: informații de călătorie #minighid

Alcoolul în Iordania: ponturi, prețuri, de unde cumperi

TOP 14 atracții Aqaba Iordania și mini ghid

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania: la ce să vă așteptați 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *