Baku imagini 54

30 de fotografii: Baku, un oraș de care m-am îndrăgostit

30 de poze Azerbaijan Baku

Baku este capitala Azerbaijanului, un oraș uluitor, cu ieșire la Marea Caspică. Este orașul care mi-a plăcut cel mai mult dintre cele trei capitale din Caucaz vizitate: Georgia, Azerbaijan și Armenia. Și nu numai mie! Fiecare călător pe care l-am întâlnit pe aici (toți am avut cam același traseu), se lumina la față când auzea de Baku, este orașul favorit al tuturor. Ba cineva chiar a spus că trebuie lăsat Baku la final, pentru că după ce îl vezi… Și mai ales îl simți, îți rămâne în minte mult, mult timp.

Am bătut orașul în lung și în lat la picior, zi și noapte (nu am consumat decât 25% din creditul de pe cardul de transport, pentru aeroport) și nu m-am simțit o secundă în pericol, fiind singură. Și nici nu am întâlnit hărțuiala aceea pe care o ai în unele locuri, sau localnici ursuzi și răutăcioși sau un pic ostili. Și mai ales când am intrat în țară, am fost primită cu căldură. Ce mai, abia aștept să mă întorc în Azerbaijan!

Baku este mirific. Un oraș curat, mare, dar în plină reconstrucție. Clădiri vechi sunt restaurate, clădiri noi, Malluri sunt aproape de finalizare, se construiesc facilități pentru găzduirea evenimentelor sportive care vor avea loc în primăvara aceasta, ce mai, Baku este plin de viață. Orașul vechi este absolut fermecător, are o mică (foarte mică și total artificială) Veneție, un muzeu al covoarelor care arată ca un covor rulat, dar care este gigantic și multe, multe alte locuri minunate, vechi și noi. Ba chiar am dat nas în nas de multe ori cu o echipă de filmare prin Orașul Vechi.

Culoare și tradiții în unele zone, magazine de firmă în altele, un centru vechi care freamătă de viață, cu localnici care stau până târziu la terasele pline ochi. Mâncarea este delicioasă, un mix rafinat al atâtor popoare care au trecut pe aici și ce mai, m-a cucerit. Știam eu de ce am avut o bucurie de copil când am hotărât să vizitez orașul și iar când am primit viza..

Despre lucrurile care fac ca Baku să fie atât de plăcut, despre oameni o să vă povestesc în articolele viitoare, însă azi vă invit să vedeți orașul în fotografii.

Baku imagini 4

Baku imagini 11

Baku imagini 25

Baku imagini 51
O pisică curioasă, ce pleonasm!
Baku imagini 57
Două adolescente care cumpăraseră fiecare câteva cărți de la un Târg de Carte

Baku imagini 54

Baku imagini 53

Baku imagini 52

Baku imagini 46

Baku imagini 59
Orașul se oglindește într-unul dintre turnurile ”Flame Tower”

Baku imagini 55

Baku imagini 58

Baku imagini 50

Baku imagini 49

Baku imagini 48

Baku imagini 47

Baku imagini 45

Baku imagini 44

Baku imagini 43

Baku imagini 42

Baku imagini 41

Baku imagini 40

Baku imagini 39

Baku imagini 38

Baku imagini 36

Baku imagini 35

Baku imagini 34

Baku imagini 33

Baku imagini 32

Baku imagini 31
Baku Eye: costă numai 5 marati – 3 dolari si un pic o călătorie!

Baku imagini 30

Baku imagini 29

Baku imagini 28

Baku imagini 25

Baku imagini 1

Baku imagini 2

Baku imagini 3

Baku imagini 6

Baku imagini 23

Baku imagini 24

Baku imagini 24

Baku imagini 21

Baku imagini 20

Baku imagini 18

Baku imagini 17
O gondola locala

Baku imagini 16

Baku imagini 15

Baku imagini 14

Baku imagini 8

Baku imagini

Baku imagini 7

Baku imagini 9

Baku imagini 11

Baku imagini 12

Baku imagini 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.