secretul nilului

Inspirație de vacanță cu dor de Egipt: Secretul Nilului, Grand Hotel

Inspirație de călătorie Uncategorized

Secretul Nilului, Grand Hotel este primul serial egiptean difuzat pe Netflix. L-am văzut în mai, înainte de a merge în Egipt și m-a făcut să nu mai am răbdare să ajung pe acest tărâm. Cu un rating de 8.3 pe IMDB, Secretul Nilului este versiunea egipteană a serialului spaniol ”Grand Hotel”. Acțiunea serialului se petrece în Aswan, în Grand Hotel și încă puteți să vă cazați aici, în locul care a generat atâtea povești. Decorurile, costumele, cadrul natural, toate sunt de vis. Este clar un serial pe care toți iubitorii de călătorii îl vor savura până la ultimul episod.

Inspirație de vacanță cu dor de Egipt: Secretul Nilului, Grand Hotel

Secretul Nilului are un singur sezon, cu 30 de episoade. A fost lansat de Ramadan în anul 2016 și a avut un succes uriaș în toată lumea arabă, dar nu numai. Serialul este subtitrat în limba engleză, complotul foarte bine dezvoltat, răsturnările de situație succedându-se cu repeziciune de-a lungul fiecărui episod.

În anii 50, Ali ajunge în Aswan la Grand Hotel, pentru a descoperi ce se întâmplase cu sora sa, care era angajată ca și cameristă aici. Ajunge să se angajeze și el aici sun un alt nume, să se îndrăgostească de fata proprietarilor și nu vreau să vă spun mai mult, că vă stric surpriza.

Ce mi-a plăcut mai mult la acest serial a fost imersiunea în cultura arabă, în relațiile de familie, în obiceiuri și tradiții. Este un serial foarte uman și foarte puternic. Opulență, constrângeri sociale, datorii de familie. Totul se desfășoară în forță, iar jocul actorilor este impresionant. Da, putem spune că este o telenovelă, dar una din care avem foarte multe lucruri de învățat, dacă suntem interesați să cunoaștem alte culturi.

Puteți sta la Grand Hotel!

Grand Hotel este azi Sofitel Legend Old Cataract.  și cum necum, atunci când voi ajunge în Aswan voi sta și aici, măcar o noapte. În aventura mea egiteană, singură într-un circuit cu autobuze și microbuze locale și un bagaj uriaș, nu am ajuns în Luxor și în Aswan pentru că era muuult prea cald. Era mult prea cald în Cairo și în Peninsula SInai, nu am dorit să experimentez cele 46 de grade anunțate mai la sud (am fost în Egipt în iunie) așa că am schimbat ruta și am mers spre nordul Egiptului, unde am vizitat alte locuri de poveste, dar mai puțin cunoscute. Voi merge în Luxor și Aswan când temperatura va fi mai blândă, altfel este dificil să te bucuri de plimbare, mai ales de cea în siturile arheologice.

Uitați trailerul serialului ”Secretul Nilului”, sunt curioasă dacă vă va încânta atât de mult pe cât m-a încântat pe mine!

 

Călătorii frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *