Riu Ahungalla sri lanka 13

Resortul AI RIU Ahungalla – zilele șase și șapte Sri Lanka

Hoteluri Sri Lanka

Ultimele două zile din circuitul din Sri Lanka (februarie 2019), le-am petrecut la plajă, la hotelul All Inclussive de cinci stele Riu Ahungalla. Piscine mirifice, cocktailuri, Oceanul Indian la doi pași, o plajă cu nisip fin de tot, a fost minunat! Haideți să vă povestesc despre hotel, dar și despre excursia în care am văzut balene – multe, foarte aproape de noi!

Riu Ahungalla – locație

Hotelul RIu Ahungalla din Sri Lanka este situat în Ahungalla, un mic orășel situat pe malul mării, la 76 de kilometri sud de capitala țării, Colombo. LAcul Bentota se află la doar 13 kilometri.

Resortul RIU Ahungalla are 500 de camere. 500! Însă deoarece spațiile comune erau foarte generoase, cu baruri mari în lobby și în alte locuri de pe proprietate, nu era niciodată aglomerat. Adică toată lumea are loc și nu se calcă în picioare. Numai la masă vedeam cam cât popor este în hotel! Dar nici aici nu era coadă pe undeva, sau să nu fie mese disponibile, hotelul este bine organizat din acest punct de vedere. Nu pierzi timpul.

Riu Ahungalla sri lanka 17

Plaja din Ahungalla

Iubesc plaja, apa, oceanul! În timp ce hotelul este situat pe plajă, acasta nu este privată. Plajele din Sri Lanka sunt publice, cu foarte puține excepții, atunci când de fapt nu prea poți să ajungi acolo, că este un golf, sau oricum, închis accesul, dar de cadrul natural, stânci, nu de garduri.

Însă fiind o zonă izolată, plaja era goală, erau numai oaspeții hotelului, însă cum ieșeai din zona păzită a hotelului, erau localnici care vindeau haine, sau alte lucruri, așteptând turiștii care mergeau pe plajă.

De la piscinele hotelului, urma o zonă cu nisip, mulți palmieri și șezlonguri, care aparține tot hotelului, după care plaja, în câmp deschis, fără nicio amenajare.

Plajă liberă, cu nisip fin, exact așa cum îmi place mie!

Kilometri întregi de nisip, mărginiți de palmieri și valurile oceanului Indian! O minunăție! AM stat ore întregi în valuri, nu înțeleg cum majoritatea turiștilor preferau să stea toată ziua la piscină! Dacă am marea aproape, oceanul, nu mai îmi trebuie nimic! Am petrecut foarte puțin timp la piscină, mai mult spre seară, așadar!

Riu Ahungalla sri lanka 16
Drumul spre plaja

Riu Ahungalla sri lanka 7

Riu Ahungalla sri lanka 6
Nisip fin, fin!
Riu Ahungalla sri lanka 21
Cocktail Pina Colada fara alcool la malul oceanului

Piscine, SPA, alte facilități

Sunt câteva piscine superbe, cu baruri, șezlonguri, jocuri. Și mulți palmieri împrejur! Cocktailuri toată ziua, gustări, este frumos, dar cum spuneam, mi-a plăcut marea mai mult, dar după câte două ore de bălăceală mă retrăgeam un pic pe șezlong!

Mai este club pentru copii,  RiuLand kids, picină pentru copii, dar și un centru SPA excelent, cu tot felul de masaje, sală de fitness, hydromasaj etc. Nu m-am dus la fitness, efectiv am înotat în mare, iar seara am mers la Pacha – clubul din hotel, franciză internațională de succes.

Riu Ahungalla sri lanka 15

Riu Ahungalla sri lanka 14

Riu Ahungalla sri lanka

Riu Ahungalla sri lanka 13
Dap, piscinele acestea sunt altceva

Riu Ahungalla sri lanka 20

Camerele

Camerele de la RIU Ahungalla sunt spațioase, minimaliste, mobilate cu gust. Toate au terasă, TV prin satelit (nu l-am deschis) dar m-am bucurat că WiFi-ul mergea excelent, nu doar în cameră (în care nu am stat prea mult) ci peste tot pe proprietatea hotelului. Uitați cum arăta camera mea single:

Riu Ahungalla sri lanka 19
Camera mea single

Riu Ahungalla sri lanka 18

Riu Ahungalla sri lanka 4
Vedere de la balcon, sunt si camere aproape de mare!

Mese

De la mic dejun, la prânz și cină, dar și intermediare (brunch, gustări de noapte etc) totul este excelent. La capitolul mâncare stau cel mai bine cred, alături de băuturi. Pe lângă restaurantul bufet, unde putea lua toată lumea masa oricând, sunt trei restaurante tematice: Asiatic, Italian și Grill, A la Carte, unde se putea merge gratuit, dar cu rezervare.

Nu m-am obosit să fac rezervare, am mers mereu la cel tip bufet, mai ales că nu am stat aici decât două nopți. Mâncarea proaspătă, pentru absolut orice gust, erau de toate și prea multe: bufete întregi cu carne pregătită în toate felurile, de toate felurile. Pește, fructe de mare, scoici, paste, pizza, bufeturi întregi cu dulciuri, tot felul de specialități pregătite pe loc, inclusiv asiatice, orice îți poți imagina aproape. Cam prea mult!

Riu Ahungalla sri lanka 5
Mananc rar de tot dulciuri, dar cand o fac sar calul, dar nu prea am mâncat altceva, vreo trei feluri de dulciuri numai și supa
Riu Ahungalla sri lanka 8
Am pus la chilly in mancarea cu ”noodles”! pregătită de mine, erau ingredientele pe alese, seara doi fără desert, dar iar cu supa
Riu Ahungalla sri lanka 9
Ador mancarea picanta!
Riu Ahungalla sri lanka 26
Dupa regalul de zahar de cu o seara inainte, am trecut iar pe keto, am trecut de ziua de ”încărcare” , jos carbohidrații

Însă am o sensibilitate: prosecco la micul dejun. Ador moda asta!

Riu Ahungalla sri lanka 3
Nu pot spune nu unui pahar de Prosecco, sau ma rog, unu, doua…

Serviciu

Ei bine, ești în Sri Lanka. Oamenii sunt binevoitori, calmi, drăguți. Calmi. Foarte calmi. Se mișcă încet. Am avut de dimineață plecare în excursia de admirat balene, am plecat la 5:30 și nu mergea tot grupul. Deși aveau foia cu camerele unde trebuia să sune, unde nu, au sunat la toată lumea. De două, trei ori, să fie siguri! Dar erau binevoitori, deși mai făceau mici bâlbe ici-colo. Oamenii aici sunt altfel, mai contemplativi, nu se mișcă în ritmul nostru nebun. Dar nu a avut nimeni nicio problemă efectiv, nici nu mai țin minte ce nu mi-a mai plăcut, deci nu era ceva important. Oricum, nu este un hotel de 5 stele ultra-luxury, dar calitate/preț excelent.

Ce poți face împrejur:

Să vizitezi un sanctuar de broscuțe țestoase, să vezi alte plaje, sau frumosul oraș Galle. Totodată, poți merge într-o excursie de admirat balenuțe. Noi am avut super noroc, deoarece atunci cînd am mers, erau multe balene aproape de țărm. Așa că nu am mers 3,4 ore în larg, numai o oră și jumătate. La 13 am fost înapoi la hotel! A fost magnific! Magnific!

Am văzut multe balene foarte aproape de noi. Și a fost una dintre puținele dăți din viața mea în care nu am fotografiat. Bine, erau și valuri, ne-am udat mult, eram leaorcă toți, noroc că apa era caldă, nu aveam aparat waterproof. Dar ce puteam poza? Nu este ca în pozele acelea făcute de profesioniști! Nu am dorit să pierd efectiv niciun moment.

M-am bucurat că sunt acolo, lângă balene, că sunt sub noi, lângă noi, că am văzut 6 de aproape și muuult. Mult de tot! Ieșeau, înotau un pic la suprafață, aruncau apa și se scufundau. Sunt magnifice, magnifice! Efectiv nu am dorit să pierd niciun moment. Mi-am spus că voi cere poze de la ceilalți din grup, care au făcut dar iată că a trecut atâta timp și nu m-am învrednicit, mai ales că am și fost mereu pe drumuri în lunile acestea… Dar când arhivez pozele probabil că o voi face, deși cele mai frumoase amintiri sunt chiar în sufletul meu!

Noi am stat jos, ceea ce a avut niște beneficii: nu am simțit tangajul prea tare, dar ne-am udat muuult. Însă deși puteam să mergem și sus, sau o parte din grup, nu am dorit, a fost mult prea interesant la noi. Am stat aproape de marginea bărcii și am văzut balenele la câțiva metri! Mă cutremur și acum când îmi amintesc ce explozie de emoții am avut atunci! Vă recomand să nu ratați plimbările acestea, experiența este unică!

De fapt… ghidul nostru ne-a spus că nu a mai văzut atâtea balene și atât de aproape de ani de zile. Că de când face excursiile acestea (ghidul de autocar, nu cei de pe barcă) nu a văzut așa balenele decât de trei ori. Și avea 54 de ani! Ce mai, știu că sunt norocoasă, sau poate că au știut balenele că suntem acolo și au dorit și ele să ne transmită ceva? Nu știu, dar știu că între timp, din februarie până acum am făcut două cursuri de scufundări, Open Waters și Advanced Open Waters (mă pot scufunda până la 30 de metri), că nu mai mănânc pește și că nu visez decât la lumea subacvatică! Nu cred că îmi doresc ceva mai mult decât să văd balenele de aproape, dar fiind în mare, alături de ele!

Riu Ahungalla sri lanka 10
Barcuta noastra

Prețuri RIU Ahungalla

Depinde și de sezon, noi am fost în ”high season”, prețurile se pot și dubla. Dar acum, în sezonul scăzut, camerele duble, cu AI pornesc de la 120 de euro pe noapte, pentru două persoane deci, 60 de euro de persoană. Cu siguranță incidentele de anul acesta au scăzut prețurile, dar acum s-au luat măsuri de siguranță sporite. Tot ce s-a întâmplat este ireal, oamenii de aici sunt cei mai drăguți posibil. Și-au băgat unii coada, că le mergea prea bine, dar acum au luat măsuri de protecție, sporite, sper să rezolve toate problemele și să continue să fie o destinație de vis, așa cum am văzut-o eu, o destinație în care abia aștept să mă întorc, pe termen mai lung!

Citește restul aventurii, un circuit minunat în Sri Lanka aici.  Am fost în Sri Lanka cu o excursie de grup Paralela 45, în fiecare noapte (în afară de RIU) am stat la alt hotel, am văzut cele mai frumoase locuri eficient și foarte convenabil și confortabil.

Căutați bagajul potrivit și accesoriile de călătorie necesare pe travelkit.ro.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *