taverna restaurant skiathos 11

Recomandare restaurant Skiathos: Crazy Cow, in TOP 3 Tripadvisor, binemeritat

Grecia Mâncare în jurul globului Skiathos

Iubesc bucătăria grecească. Și pot spune că sunt un destul de bun cunoscător, având în vedere că am stat în insulele elene peste un an, dacă stau să leg toate șederile, mai lungi sau mai scurte. Mi-a plăcut mult wine bar restaurantul Crazy Cow din Skiathos, aflat de altfel în TOP 3 Tripadvisor taverne și restaurante de pe toată insula, locul 1 pentru fructe de mare. Vă recomand călduros să îl încercați, pentru că are preparate extraordinare, atmosfera este deosebită, iar prețurile la fel sau mai mici decât la tavernele cu vedere la mare, care împânzesc portul din Skiathos town. Din centru nu aveți decât 5 minute de mers prin labirintul străduțelor și merită!

taverna restaurant skiathos 3
Aperitive: bougiourdi-ul este delicios, la fel dovleceii cu tzatsiki

DIn punct de vedere al mâncării, Skiathos stă bine. Multe taverne plăcute, care servesc aceleași preparate tradiționale de peste tot. Bune, desigur. Însă sunt câteva locuri care sunt mai cu moț din punct de vedere culinar. Unul dintre acestea este Crazy Cow, restaurantul unui hotel de cinci stele, mai pitit. Hotelul se numește La Piscine, Art Hotel, cu rating 9,1 pe booking. Cu prețuri la fel ca la toate tavernele de la malul mării, acest loc are preparate net superioare ca gust și mărime a porțiilor, calitate a ingredientelor și atenție a personalului. În plus, este foarte intim.

Am mers de câteva ori la prânz la Crazy Cow. Citind recenziile de pe Tripadvisor, am observat că toți clienții s-au întors de câteva ori sau intenționează să o facă și că pentru toți experiența a fost surprinzător de plăcută.   Restaurantul este modern, nou, este liniște și servirea ireproșabilă. Totodată restaurantul are și un Wine Bar. Am stat mereu lângă piscină, la umbră și nu ne-am mai fi dat duși.

taverna restaurant skiathos 11

Locul 3 top restaurante din insulă Tripadvisor, 2 în Skiathos town și 1 pentru fructe de mare, iar prețurile, moderate. Ei bine, din câte am învățat despre Grecia, unde prețurile sunt mici și porțiile ori sunt mai anemice, ori calitatea nu este chiar cea mai cea. Acum am realizat că am uitat să las și eu o recenzie!

taverna restaurant skiathos

Meniul nu este uriaș, dar are de toate. Se mai schimbă, când am mers eu erau câteva lucruri diferite, sau poate acesta este meniul de seară, noi l-am avut pe cel pentru prânz. Dacă vă plac preparatele din carne, aici puteți solicita să se pregătească cum doriți porțiile de carne de vită, porc sau mai știu eu ce. Salate, paste, aperitive grecești, fructe de mare și pește, paste, aveți ce să alegeți.

taverna restaurant skiathos 1

taverna restaurant skiathos 5

taverna restaurant skiathos 6

taverna restaurant skiathos 10
crazy cow skiathos

Noi am luat de fiecare dată zucchini cu tzatziki (excepțional), salată grecească, bougiourdi (divin), ca aperitiv, la comun. Și pește, gavros în special, dar cum m-am decis să nu mai mănânc pește, nu m-am atins de el. Însă este bine de știut că dacă doriți să mâncați pește, din punct de vedere al sănătății și al protejării faunei marine, este recomandat să mâncați pește mic. Sau calamari, în zonele unde este abundent.

Porțiile de calamari și de pește au fost foarte apreciate, dar și gyrosul de porc, sau musacaua. De fapt tot ce s-a încercat. Eu am ales ca felul doi salată Caesar’s în prima zi, a fost uriașă, delicioasă și de vreo trei ori cât o salată pe care am luat-o de la o tavernă cu vedere la mare. Prețul: același! Singurul sfat: pun foarte mult sos, cereți sosul separat, nu pus direct în salată.

Am mai luat ”Hangover burgher” în altă zi și salată grecească a treia oară. Alături de aperitive, chiar este deja prea mult. Totul a fost extraordinar de bun, proaspăt. Uleiul de măsline extraordinar, pâinea și ea foarte, foarte bună și mai ales, nimic îmbuibat. Totul gătit exact așa cum trebuie să nu te mai poți opri din mâncat.

Vedeți mai multe preparate pe pagina lor de Facebook, aici. 

taverna restaurant skiathos 12

taverna restaurant skiathos 9

taverna restaurant skiathos 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *