Skiathos barca inchiriata excursie 2

Reguli turism Grecia: avioanele vor zbura pline, fără bufet la hoteluri și alte măsuri

Noutăți

Haris Theocharis, Ministrul grec al turismului, a anunțat azi protocoalele care vor fi adoptate pentru siguranța și sănătatea turiștilor, dar bineînțeles și a grecilor. Haideți să vedem ce reguli au fost stabilite până acum. Desigur, lucrurile se pot schimba. regulile impuse vor afecta aeroporturile, hotelurile și alte aspecte ale călătoriei:

Grecia dorește să deschidă sezonul turistic la 1 iulie și cu toții stăm cu ochii pe noutăți. Cu siguranță Grecia nu va fi la fel de plină ca în anii precedenți, dar asta nu va dăuna cu nimic. Dimpotrivă!

Zborurile:

Pasagerii vor trebui să prezinte dovada că nu sunt infectați cu COVID-19: un certificat de testare, eliberat cu cel mult 72 de ore înainte de zbor. Vizitatorii nu se vor putea îmbarca într-un avion cu destinația Grecia fără acest certificat. La noi în țară, deocamdată se fac teste la cerere la câteva clinici particulare, în jur de 300 de lei costă un test. Probabil că vor apărea și alte soluții în luna următoare, teste mai ieftine, în toată lumea se lucrează la asta.

Nu vor fi locuri libere pe avioane, spre și dinspre Grecia. Desigur, doar dacă cererea este mică, dar nu ca măsură impusă. Prin această prevedere se dorește ca Grecia să continue să fie o destinație accesibilă financiar.

Nu se va servi mâncare pentru zborurile mai scurte de 4 ore, ci doar gustări preambalate.

La plecarea din Grecia, turiștii nu vor fi testați, pentru a nu fi puși în situația de a fi carantinați în Grecia.

Pentru unitățile de cazare

Ministerul de turism va gestiona unități de cazare în toate zonele turistice, care la nevoie vor fi folosite ca ”hoteluri de carantină”. Turiștii care vor fi depistați cu virusul, vor fi carantinați aici.

Fiecare hotel va fi obligat să aibă servicii de sănătate fie prin prezența unui doctor în unitatea de cazare, fie prin acces la ”telemedicină”. Probabil că au implementat un sistem. Este însă obligația hotelurilor.

Angajații hotelurilor vor fi instruiți pentru a respecta regulile de igienă.

Nu vor fi bufeturi deschise în restaurantele hotelurilor.

Șezlongurile vor fi mai distanțate, rarefiate și vor avea huse speciale pentru fiecare turist, se vor schimba probabil zilnic. Sau de mai multe ori pe zi, dacă va fi cazul și se vor igieniza.

Nu am citit încă nimic despre autocare și despre transportul cu autoturismul personal, dar nu cred că vom aștepta prea mult

Deci cum va fi Grecia vara aceasta? La fel de minunată, dar altfel decât o știam. Terasele sunt minunate și cu mese mai distanțate, marea la fel de azurie, prețurile să vedem cum vor fi. Și ce se va întâmpla cu cei care ofereau cazare în studiouri etc. Airbnb cred că este cam exclus peste tot vara aceasta, deoarece nu văd cum ar putea să respecte măsurile solicitate. Nu am citit nimic despre verificarea unității hoteliere unde veți fi cazați (adică să se facă dovada că există rezervare), dar probabil că vor apărea și astfel de măsuri.

Despre închirieri de mașini și alte servicii, precum excursii, croaziere de o zi etc, încă așteptăm informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.