Casa Transilvăneană: Cazare la Muzeul Satului în Rucăr de la 120 lei camera pe noapte

Uncategorized

Un loc de poveste, din care nu ne-am mai fi dat duși. Grădină minunată, gazde primitoare, povești, tot locul este de vis! Și cu poveste. Vă dau șapte motive grozave să vă cazați la pensiunea Casa Tradițională Transilvăneană din satul Rucăr din Țara Făgărașului și prețurile foarte accesibile nu se numără printre ele, sunt chiar un motiv în plus, ar trebui să spun 7+1. Sunt alte motive și mai și!

Te cazezi la Muzeu

Da, pensiunea Casa Tradițională Transilvăneană adăpostește un mic muzeu al satului Rucăr. Iar camerele pensiunii sunt practic camere de muzeu, însă primenite cu grijă, deoarece se închiriază. Au baie proprie. Prețurile pentru cazare sunt așa acum:

Apartament 5 locuri  – 220 lei/noapte.
Camera + bucătărie + baie –  3 locuri 160 lei/noapte.
Cameră simplă – 120 lei/noapte.

pensiune rucar casa transilvaneana 8

O curte mare mare. Cafeaua de dimineață are altă savoare cu atâta prospețime în jur

Pensiunea are mai multe corpuri de clădire și o curte mare de tot. Ba chiar și o grădină îngrijită, cu multe răsaduri de legume și salate. De fapt curte, grădină, terasă, sunt mai multe spații verzi, cu flori, cu de toate. Este superb!

pensiune rucar casa taditionala

pensiune rucar casa transilvaneana 16

Mâncarea este delicioasă și naturală. Au terasă mare în aer liber, acoperită

Și la această pensiune, la fel ca la multe altele (sau toate) din Țara Făgărașului, puteți opta pentru pensiune completă, iar mâncarea este delicioasă. Absolut delicioasă. Puteți să solicitați și coș de picnic, pentru a merge sus la stejar (nu este foarte departe, se poate face și o drumeție pe jos) și lua un mic dejun târziu, prânz sau cină cu una dintre cele mai frumoase priveliști din Țara Făgărașului.

Puteți să faceți și un grătar în curte, sau să vă exersați talentele de bucătar, dacă vă încumetați să gătiți un gulaș transilvănean la ceaun. Sau bulz!

pensiune rucar casa transilvaneana 9

pensiune rucar casa transilvaneana 18

Activități de tot felul

Gazdele pot organiza pentru turiști tot felul de activități: drumeții pe jos, cu bicicletele, plimbări cu carul, picnic în natură.

La stejar Rucar
La Stejar 

Te poți îmbrăca în port popular din regiune

Fiind Muzeu al satului, au și o pleiadă de costume populare din Rucăr, dar și din alte sate din regiune. Fiecare sat dintre cele peste 100 care fac parte din Țara Făgărașului au propriul port, culori diferite. Eu am îmbrăcat șurț din Rucăr, de culoare mov.

pensiune rucar casa transilvaneana 14

Peste tot vei găsi un cadru minunat pentru poza perfectă de vacanță: amintiri frumoase

Locul este efectiv de poveste. Aici găsești și căpițe cu fân și cergi colorate puse la uscat, multe flori, pridvor, ce mai. Știu că nu toată lumea se dă în vânt după sesiuni foto în vacanță, dar mulotra ne plac aceste amintiri, dragi peste ani și ani.

Casa Transilvaneana Rucar 7

Și foarte important: gazdele sunt super de treabă 

Le place să cunoască oameni, să vorbească, să lege noi prietenii. Aici vă veți simți ca acasă. Asta înseamnă că nu trebuie să vă așteptați la mari ceremonii și domnii, ci la respect, o vorbă caldă, multă bunăvoință, lucruri pe care le așteaptă și de la vizitatori.

pensiune rucar casa transilvaneana 5

Unde?

În satul Rucăr (nu Rucăr Bran), de pe malul drept al Râului Olt, aflat la poalele dealurilor Podisului Hărțibacidului.

Cum rezerv?

Pe websiteul Țării Făgărașului, aici. 

Am fost în Țara Făgărașului într-un Press Trip organizat de Asociației Țara Făgărașului*. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Samsung Romania, iar fotografiile cu un telefon Samsung Galaxy S20, pe care l-am avut în testare în perioada excursiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *