Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda peisaj

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda

Italia Lacul Garda Uncategorized

Doriți să vă bucurați de renumitul dolce far niente italian într-un loc de poveste? Bardolino este una dintre cele mai frumoase stațiuni turistice de pe lacul Garda, cel mai mare lac al Italiei, faimoasă și pentru vin și pentru uleiul de măsline extravirgin.

Bardolino aparține de provincia Verona, în regiunea Veneto. Comuna este situată la 25 de kilometri de Verona și 130 de Veneția. Bardolino este și numele comunei (din care face parte și satul Cisano) și al satului. Mă voi referi mai jos la satul Bardolino, menționând când este vorba de Cisano.

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 11

Atmosfera în Bardolino

Bardolino este un oraș atât de frumos de parcă este pictat. Este plin de flori, colorat și curat ca o lacrimă. Sunt multe terase, multe restaurante, în rest locul este liniștit la sfârșit de sezon, toată lumea era la restaurant sau la terase, cele care încă mai sunt deschise. Oamenii sunt îmbrăcați frumos, elegant, iubesc Italia atât de mult pentru . Este un loc foarte șic, aveam impresia că am călătorit în timp, în vremea de glorie a cinematografului. La dolce vita.

Orașul este elegant, nu există supermarketuri în centru, nici mini marketuri, nu ai de unde lua o apă în centrul vechi decât de la baruri și restaurante. Și cred că asta contribuie mult la păstrarea farmecului acestui oraș, totodată nu se face picnic prin centru, pe jos, pe scările monumentelor, farmecul locului este păstrat intact.

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda peisaj

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 1

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 2

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 3

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 4

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 5

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 6

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 7

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 8

Activități în Bardolino

După o plimbare prin oraș și pe malul lacului, o oprire la una dintre terasele cu vedere pentru a admira apusul este o idee excelentă. Înghețata este deosebit de delicioasă și în Italia caloriile nu se pun.
Drumeții: există un traseu pe malul lacului, care conectează satle Garda, Bardolino, Lazise și Peschiera del Garda. Cisano este la numai 20 de minute spre Peschiera și este o localitate minunată, Garda la numai 45 de minute. Iar în două ore sunteți la Peschiera! Nu am avut timp însă să facem nicio drumeție de data aceasta.

Piețele de pe malul lacului

Târg: fiecare oraș de pe lacul Garda are o zi de târg. Piețele volante în Bardolino se desfșoară joia. Am văzut târgul dimineța, când mergeam spre Sirmione, dar nu m-a tentat ceva în mod special: haine, suveniruri și tot felul de produse care se pot găsi și în magazine.

Obiective turistice Bardolino

  • Biserica San Zeno, secolul 9 – este unul dintre puținele edificii cu arhitectură carolingiană din Italia. Are fresce originale.
  • Biserica San Severo – secolele 1-12, cu fresce din secolele 12-14.
  • Mănăstirea San Colombano – secolul 11. Sau biserica Santa Maria, construiă în secolul 712, pe ruinele unei biserici creștine din secolul 7, care la rândul ei a fost construită pe un templu păgân. Aceasta în Cisano, care face parte din comuna Bardolino!
  • Iar zidurile orașului sunt din secolul 12.

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 15

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 14

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo 10

Muzeul Vinului, Zeni

Intrare gratuită pentru călători individuali, cu rezervare pentru grupuri. Aici puteți gusta și cumpăra vin, pe lângă a vizita muzeul și pivnițele.

Ghid de Calatorie Bardolino Lacul Garda am fost acolo

Excursii în alte orășele de pe malul lacului

Uitați cum a fost excursia noastră de o zi în Sirmione, una dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut vreodată.

Când este ideal de vizitat Bardolino

Ideal în timpul sezonului turistic, din mai până la mijlocul lunii octombrie. După 15 octombrie sunt mai puține curse, unele afaceri sunt închise, sau se închid la începutul lunii noiembrie. Sunt multe excursii cu șalupa, dar acestea mai mult vara.

Clima este perfectă vara, deoarece este cald, plăcut, dar nu sufocant. Este umiditate în atmosferă, multă verdeață, iar munții Dolomiți se află la o aruncătură de băț. Luna septembrie este și ea ideală pentru o vizită, iar noi am mers la sfârșit de octombrie.

Am avut noroc – cu o săptămână înainte plouase mult așa că nu recomand în mod particular această perioadă. Noi am prins însă o vreme atât de însorită, o adevărată splendoare.

Cum ajungeți în Bardolino

Cel mai apropiat aeroport este cel din Verona, de unde aveți sunt multe autobuze directe către Bardolino. Puteți lua și trenul până în Peschiera di Garda și de acolo un autobuz.
Puteți ajunge și pe aeroportul Milan Malpensa, sau Milano Bargamo – unde am ajuns noi. Deși în sezon sunt mai multe autobuze care conectează stațiunile de pe lacul garda cu aeroportul, acestea deja nu mai mergeau când am ajuns noi. Am foslosit traseul:
Autocar direct de la aeroport – Brescia: 11 euro – cumpărat în autobuz sau de la casele de bilete.
Tren Brescia – Peschiera di Garda: 4,90 euro – cumpărat de la casa de bilete și  compostat pe peron, înainte de a urca în tren – foarte important sunt amezi mari în Italia.
Autobuz Peschiera di Garda – Bardolino: 3,20 euro bilet cumpărat în autocar, la casele de bilete este cu 60 d cenți mai ieftin biletul.

Transport în Bardolino

Cel mai plăcut este să mergeți cu vaporașele pentru a vizita celelalte orașe de pe lacul Garda, pentru a vă bucura la maxim de șederea aici. Însă puteți închiria și o mașină, dacă sunteți un grup aceasta este cea mai comodă și mai ieftină variantă. Există și autobuze, desigur, care conectează satele din jurul lacului.

Localitatea Bardolino este poziționată excelent și este foarte bine conectată și cu transportul pe uscat și pe lac.

Gardaland este la o arunctură de băț de Bardolino și la 12 minute cu autobuzul. Totodată există și un atuobuz direct către Malcensine, care alături de Sirmione sunt cele mai vizitate locuri de pe lacul Garda.

Unde vă cazați

Există multe hoteluri și în Bardolino, noi am stat la Aqualux Hotel Spa&Suites, un resort Wellness foarte foarte frumos de 4 trele, în mjlocul orașului. Am scris aici o recenzie despre vizita la Aqualux Bardolino, cu multe informații despre tot ce puteți face aici. Sau urmăriți vlogul despre Bardolino:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *