Românii vor să meargă anul viitor în Maldive!

Noutăți

O agenție de turism din Marea Britanie a realizat o hartă, pornind de la căutările online pe google, cu locurile unde vor să meargă în vacanță oamenii din toate țările. Este foarte interesant de văzut cu cine ne vom intersecta pe unde. Noi, alături de britanici, bulgari, polonezi și italieni, dorim să mergem în Maldive! Irlandezii vor în Mauritius, la fel ca și ungurii, iar spaniolii în Italia, la fel ca turcii și saudiții. Iar grecii în Africa de Sud. Să îi văd pe brazilieni cum încap ei toți în Aruba, asta da ar fi amuzant.  Unde vrea fiecare popor să meargă? Vedeți în articol!

Harta a fost realizată pornind de la căutările de pe google și este foarte interesant de văzut unde anume dorește fiecare să meargă. Interesant mai ales pentru agențiile de turism. O să vedem o explozie a ofertelor pentru Maldive? Ne ”’batem pre preț” cu câteva naționalități, dar mă bucur să văd că noi și vecinii bulgari avem aceleași gusturi, nu am mai văzut această armonie decât la SUA și Canada.

Interesant este de văzut pe hartă (este mai jos link) că cei din Caraibe,vor fiecare să meargă în altă parte. Zeci de destinații de vis, mai mari sau foarte micuțe, fiecare are alte preferințe.

Surpriza vine din Germania, unde țara cea mai dorită este Turcia, dar probabil că rezultatul este influențat de faptul că cea mai mare minoritate este cea turcă, plus că Germania a anunțat deja vreo 800 000 de cetățeni de etnie turcă cu dublă cetățenie că le va retrage cetățenia germană, pentru că regula era în Germania să aibă o singură cetățenie și și-au însușit-o pe cea turcă după ce renunțaseră la ea să poată obțină cetățenia germană, iar o lege din 2000 interzice practica. Se pare că au recurs la ajutorul primăriilor și oamenii s-au trezit cu scrisoare acasă. Legea nu se aplică cetățenilor Uniunii Europene, care pot avea dublă cetățenie.

Îmi pare rău de finlandezi: pe când ei doresc în Norvegia, norvegienii vor în Australia. Americanii și canadienii doresc în Japonia (auoleu, se va scumpi destinația și mai mult!), iar mexicanii în Qatar, la fel ca algerienii, albanezii și cei din Madagascar, Mozambic și Peru!

Cele mai populare destinații după numărul căutărilor?

1. Emiratele Arabe Unite:se regăsește în căutările indienilor, pakistanezilor, libienilor, congolezilor, senegalezilor

2. Qatar, Canada și Statele Unite împart locul secund.

3. Egipt

Alte dorințe:

Portughezii vor în: Argentina

Cehii vor în Zanzibar

Francezii vor în Belgia

Ucrainienii vor în Spania

Suedezii în Thailanda, la fel ca și cei din Paraguay și Antigua&Barbuda

Rușii vor în: Mexic

Australienii vor în insulele Fiji

Oamenii din Balgladesh vor în Malta

Urmăriți pe hartă unde dorește fiecare să meargă, este ca o cutie cu surprize, nu știu de ce mă bucură să văd atâtea destinații, de parcă aș merge în toate! Țările care au culoarea gri sunt cele în care locuitorii vor să stea acasă. Chinezii de exemplu.

Harta, pe pagina agenției Kuoni aici. 

PS: știu, știu că viitorul este incert. Însă în Maldive chiar putem merge teoretic (mai depinde și de buget). Și dacă cu toții sperăm cu toată încrederea că vom putea să reluăm călătoriile, poate manifestăm lucrul acesta așa, colectiv. Ce bine ar fi!

Articolul are la bază studiul unei agenții, pe baza trendurilor din google. Însă eu l-am scris pentru cei ca mine, care mai doresc să viseze și la lucruri frumoase. O să încep să visez și eu la Maldive și poate chiar o să merg dacă găsesc vreo portiță să mă strecor în arhipelag 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *