duminică, decembrie 05, 2021

Știți că vă spuneam săptămâna trecută că este posibil să se ridice obligativitatea de testare pentru români? Bazat pe declarațiile oficialilor, care au spus chiar dinainte de Sărbătorile Pascale că dacă situația epidemiologică se va îmbunătăți, doresc să scoată obligativitatea de a prezenta teste sau alte dovezi pentru toți românii. Și săptămâna trecută anunțam că s-a scos obligativitatea testului pentru copii cu vârsta de sub 5 ani. A fost primul pas. Acum au scos restricțiile pentru toți românii.

Ce veste minunată: începând de azi, toți cei care sosesc din România în Bulgaria pot să o facă fără să fie necesar să prezinte un test PCR sau antigen negativ, certificat de vaccinare sau un document de recuperare după COVID. Ordinul a fost emis azi de către Ministerul Sănătății din Bulgaria și intră în vigoare tot azi, 27 mai. Sursa. 

Atenție, dacă se intră din România, pentru intrarea în Bulgaria din alte țări se aplică restricțiile dinainte, sunt și pe linkul MAE de mai jos. 

Avem așadar o bulă de călătorie, fără restricții între România și Bulgaria!

Iar în acest moment Bulgaria se află pe lista verde a României așa că nici la sosire din Bulgaria în țară nu sunt restricții. Însă depinde doar de noi să păstrăm în continuare acest rezultat bun, așadar să ne ferim cum știm: cu distanțare, cu grijă, dar fără frică și teamă exagerată. Am fost vara trecută de două ori în Bulgaria și nu am luat niciun virus. Pentru că am stat mai mult afară, la terase, la plajă, la Parc acvatic, dar fără să mă îmbulzesc, cu dezinfectat mâinile, lucrurile pe care deja le cunoaștem. A și am mers cu mașina mică astfel încât nici nu m-am expus riscului de a mă infecta de la alți călători.

Sunt excepții: nu pot intra cetățeni străini din țări considerate riscante, precum India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia și 37 de țări și teritorii de pe continentul african.

Desigur cetățenii bulgari și cei care au rezidență în Bulgaria pot intra din orice țară, numai că trebuie să facă o carantină de 10 zile dacă vin din țările considerate riscante.

Informația a fost actualizată și pe siteul MAE.

Mă bucur enorm când aud de fiecare relaxare!

Și cu această ocazie vă spun și faptul că Aqua Parc Nessebar, cel mai mare parc acvatic din această parte a Europei, a deschis și noile tobogane, cele care trebuia să se deschidă anul trecut, însă pentru că a fost pandemia nu au putut face toate testele de siguranță înainte de sezon (a fost construit de specialiști din Turcia și delegația nu a putut efectua toate vizitele anul trecut).

Câteva articole selectate din secțiunea despre Bulgaria: 

Aqua Park Nessebar:informații despre atracții, prețuri, acces și facilități

Atracții Sozopol: 12 motive să alegi acest oraș relaxat și fermecător pentru o vacanță minunată

Aqua Paradise Resort Nessebar, All Inclussive: o alegere ideală pentru familiile cu copii și nu numai

10 Motive pentru a vizita orașul Burgas: are foarte multe atracții

7 Motive pentru o vacanță la Balcic: atracții turistice și alte idei