rambursari vola 1

Vola: cum stau cu rambursările? La ce te poți aștepta?

Noutăți

Vola.ro a realizat o situație a rambursărilor din ultimele șase luni de zile. Cum stau până acum? Cât au rambursat, ce mai au de rezolvat?

Precum știm deja, a fost o situație neprevăzută, au fost oprite zborurile de la o zi la alta și absolut toate companiile au avut greutăți mari. Și probabil vor mai avea de acum înainte. La fel cum noi nu ne putem face planuri decât acum și totul fluid, la fel trebuie să funcționeze și ele. Dar mai au de plătit furnizori, angajați etc.

Din cauza volumului uriaș de cereri de rambursare, companiile aeriene au avut nevoie de termene de procesare a cererilor mult peste medie. In medie, acestea au durat mai mult de 120 de zile. Pentru că… nu a fost suficient personal să proceseze, să lucreze, o perioadă au fost și birourile închise, carantine, a fost greu pentru noi toți.

În ultimele șase luni de zile, Vola.ro a depus cereri de rambursare pentru 41.739 clienti afectați de anulari. Totalul compensărilor: 6.020.490 euro

rambursari vola

Din aceste cereri și compensări, au procesat până în acest moment:

Au rambursat sau reprogramat zboruri de peste 4.214.343€, pentru 29 635 de pasageri, 71% dintre clienții afectați. Adică: rambursări în numerar, reprogramare gratuită sau vouchere.

Mai au de soluționat: 12.104 de cereri în valoare totală de 1.806.147€. Clienții primesc în continuare asistență.

Dintre aceste cereri în curs de soluționare, peste 8000 (1 milion de euro), deci trei sferturi aproape sunt pentru zboruri Blu Air, clienții nu au primit încă soluții de la compania aeriana (conform vola).

Totodată, Vola a rambursat inclusiv taxa de serviciu percepută în momentul rezervării biletului de avion – taxa de serviciu.

Notă: acest articol nu face parte din nicio campanie plătită, de altfel nu am avut vreodată nicio colaborare de niciun fel cu vola.ro (nici barter nici de orice natură). Nu sunt afiliată lor și nu vă pot ajuta cu cererile de rambursare, sau cu întrebări suplimentare, nu cunosc foarte bine politicile companiei. Dar au anunțat un chat pentru clienți, pe pagina lor de Facebook și pe website.

Menționez acest lucru că am mai avut situații în care am scris despre ceva (tot ca o noutate fără să am vreo campanie, ceva, preiau multe comunicate/știri) și mi se cereau detalii care țin de bucătăria internă a companiei. Mi s-a părut interesant să vedem situația de ansamblu, pentru că de multe ori suntem tentați să privim numai din punctul nostru de vedere, ce dorim noi și uităm că unele probleme chiar nu au soluții imediate. Multe altele chiar nu au soluții deloc. Sper ca toată lumea să găsească o soluție bună, să continue să călătorească și să trecem prin această perioadă de tranziție cât mai ușor. Și să continuăm să iubim călătoriile.

Orice experiență aveți, poate fi utilă pentru alți călători. Le pot vedea dacă lăsați un comentariu la acest articol.  Mă bucur că au comunicat aceste date, sunt bune pentru transparență.

Sursa: vola.ro

Au anunțat totodată că deschid linie de chat pentru a face față solicitărilor. Aceasta este din câte am observat activă pe messanger.

rambursari vola 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.