Digul de Larg Constanta 13

Digul de larg din Constanța: minunat pentru plimbările cu bicicleta și nu numai

Constanța România

Digul de Nord, sau Digul de larg este singurul loc din Constanța unde putem admira apusul de soare pe mare! A fost închis o perioadă, pentru reparații și redeschis, accesul fiind exclusiv pentru pietoni și bicicliști. Însă până la dig, mai este de parcurs încă o distanță de câțiva kilometri. Nu este tocmai confortabil să mergi pe jos, că mai trec și mașini, însă am văzut atâtea lucruri interesante încât nu îmi pare rău deloc.

Îmi place să mă duc în unele locuri ”la plezneală” fără prea multă documentare (sau deloc) și să văd ce descopăr, ce mă surprinde. Să mă relaxez adică și să o iau din aproape în aproape. Mai ales când locul este la o aruncătură de băț și nu este ca și cum dacă nu văd/fac tot din prima, posibil să nu mai am o altă ocazie. Fiind din Eforie Nord, am toate ocaziile să văd Digul de Larg de câte ori vreau. Așa că efectiv m-am dus la Poarta 1 în port și am luat-o la picior! Uitați ce am văzut pe drum și ce este util de reținut, dacă planificați o plimbare aici.

Digul de Larg Constanța: Galeria Foto este la finalul articolului, tot traseul și ce am remarcat prin port 

Construit pentru a proteja navele, Digul de Larg, sau Digul de Nord este un loc ideal pentru promenadă. Mai ales că accesul este rezervat pentru pietoni și pentru bicicliști. Aerul este curat și atmosfera interesantă: mai vezi o navă cum intră în port, poți admira diferite nave militare, macarale, dar și minunatul apus pe mare. Numai de aici, pentru că la noi, vedem răsăritul pe mare.

Sunt și zone unde vin mulți oameni să pescuiască, iar înainte de a se închide accesul cu mașinile pe dig, mulți constănțeni făceau și picnicuri acolo. De altfel, acesta este și motivul pentru care s-a oprit accesul, plus faptul că se lăsau multe gunoaie. Acum, este mai aglomerat în apropierea Farului Alb, în rest nu prea.

Se intră pe la Poarta 1

Digul de Larg Constanta 14

De la intrarea pe Poarta 1, este o distanță de aproximativ șapte kilometri până la Farul Alb. Iar de acolo… digul de larrg, opt kilometri! Se poate parcurge cu mașina, cu bicicleta, motocicleta (scuter, trotinetă etc) sau pe jos. Eu am mers pe jos, pentru că… nu credeam că este chiar atât de mers, credeam că de la intrare până la capătul Digului de Larg este de mers cam nouă, sau 10 kilometri. Nu, cam 15 de fapt!

Așa cum am scris, nu m-am documentat prea mult și nu îmi pare rău deloc, mi-a plăcut plimbarea. Asta nu înseamnă că o voi mai repeta. Însă o dată a fost frumos. Data viitoare, voi veni cu mașina până la Farul Alb, desigur.

La Farul Alb este și o parcare. De acolo, mai aveți 8 kilometri de mers până la capătul Digului de Larg. Așadar, sunt 15 kilometri dus și 15 întors de la intrarea în port. Ideal pentru plimbările cu bicicleta!

O dată este amuzant de parcurs toată distanța pe jos. Mai ales că sunt multe lucruri interesante pe traseu: nave de tot felul, macarale, peisaje frumoase. Însă până la Farul Alb, trec și mașini și unele cu viteză. Pentru a mă feri am urcat sus pe dig, parcurgând distanța lângă stabilopozi. Mi-a plăcut briza mării și m-au amuzat privirile un pic nedumerite ale celor care treceau cu biciclete sau alte mijloace de transport. Sunt obișnuită oricum, îmi place să merg mult pe jos, singură atunci când doresc să îmi limpezesc cu totul mintea.

De la Farul Alb, accesul este numai pietonal, pe Digul de Larg. Până la Far vom vedea că este și un Muzeu, însă închis. La fel alte obiective, precum farul lui Carol.

Bine de știut, pentru vizita la Digul de Larg:

Dacă doriți să mergeți pe jos pe Digul de Larg, este de preferat să intrați cu mașina, să o lăsați la Farul Alb și de acolo să vă bucurați de plimbare în zona pietonală.

Pentru a intra cu mașina, se plătește o taxă de 22 de lei.

Imediat lângă Poarta 1 sunt și Duty Free-uri.

Digul de larg este deschis pietonilor și bicicliștilor zilnic, între orele 6:00-22:00.

Așa cum spuneam, pentru a ajunge pe Digul de larg se intră pe la Poarta 1, iar în apropiere se află:

Lounge-ul The View

Roata, ”Tomis Eye”

Cazinoul din Constanța

Notă: Fotografiile din acest articol sunt realizate cu un telefon Samsung Galaxy S20 Ultra. Iar cele cu mine le-am făcut punând telefonul pe trepied, cu ajutorul unui suport pentru telefon. Și desigur cu timer. Da, am alergat un pic de colo-colo, am o telecomandă dar cumva, nu prea îmi place să o folosesc.

#ExploreWithGalaxy

Gara Maritima COnstanta
Gara Maritima Constanta – aproape de Poarta 1
Digul de Larg Constanta
Spre Farul Alb
Digul de Larg Constanta 1
Spre Farul Alb
Digul de Larg Constanta 2
Spre Farul Alb
Digul de Larg Constanta 3
Spre Farul Alb
Digul de Larg Constanta 4
Spre Farul Alb
Digul de Larg Constanta 5
Spre Farul Alb
Digul de Larg Constanta 6
Spre Farul Alb – eram sus pe dig

Port Constanta

Port Constanta 1

Port Constanta 2

Digul de Nord Constanta

Port Constanta 4
Aproape de farul alb
Port Constanta 3
Spre Farul Alb
Digul de Larg Constanta 7
Spre Farul Alb
Digul de Nord Constanta 3
Spre Farul Alb

Digul de Nord Constanta 1

Digul de Nord Constanta 2
Spre Farul Alb

Digul de Larg Constanta 8
Farul Alb
Digul de Larg Constanta 9
Intrarea pe Digul de Larg
Digul de Larg Constanta 10
Digul de Larg
Digul de Larg Constanta 12
Apus de soare pe mare in Constanta
Cazino Constanta
Cazino Constanta septembrie 2020
Tomis Eye – Roata de langa Cazino Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *