Barbados conditii calatorie

Barbados le va pune vizitatorilor o brățară electronică pe perioada carantinei

Noutăți

Barbados a implementat noi restricții pentru vizitatori. Insula a fost deschisă turiștilor încă din luna iulie a anului trecut, oferind și facilități pentru nomazii digitali: o viză specială valabilă un an de zile. Mulți oameni care lucrează online (avocați, IT-iști etc) au optat pentru această facilitate, atrași de frumusețea insulei, de condițiile de a-și desfășura activitatea inclusiv de libertăți (înainte de pauza națională) și de ospitalitatea localnicilor. Citiți aici câteva dintre poveștile celor care au ales Barbados pe timp de pandemie.

Condiții noi de intrare în Barbados:

– test PCR efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea pe insulă – autoritățile vor verifica veridicitatea documentului.

– Călătorii trebuie să descarce aplicația BIMSafe unde pot încărca rezultatul testului înainte de a ajunge la destinație. Aplicația este necesară pe tot parcursul șederii în Barbados. La sosirea în aeroport, vizitatorii vor primi și brățara de monitorizare. Aceasta se conectează la aplicație*

– La sosirea pe aeroport, vizitatorii pot să fie supuși unei noi testări COVID-19. Ulterior, aceștia sunt transportați până la locul unde vor efectua carantina, un hotel pre-aprobat. Vizitatorii nu au voie să părăsească camera pe perioada carantinei.

– În perioada carantinei, vizitatorii trebuie să poarte o brățară electronică, care va fi conectată la aplicație.

– Călătorii vor efectua un test în cea de-a cincea zi de la sosirea pe insulă. Dacă testul este negativ (durează în general două zile până când se primește rezultatul testului) vizitatorii sunt liberi să se bucure de tot ceea ce oferă destinația.

*Manipularea brățării va trimite o alarmă autorităților din Barbados. Prin aplicația BIMSafe, vizitatorii trebuie să trimită timp de șapte zile câteva date, printre care temperatura. Toți vizitatorii sunt încurajați să vină cu un termometru de acasă. După ce trec cele șapte zile, călătorii pot păstra brățara ca suvenir. 

Barbados conditii calatorie 1
Sursa VisitBarbados site oficial

Călătorii trebuie de asemenea să se supună restricțiilor Covid-19 din Barbados, printre care purtarea măștii în spațiile publice

Începând cu data de 3 și până pe 17 februarie, este ”pauză națională” în Barbados. Nu sunt permise adunările, sunt deschise numai serviciile esențiale precum magazine, benzinării, farmacii, dar acestea funcționează după un orar redus. Plajele și parcurile insulei pot fi folosite numai pentru înot sau exerciții fizice de la ora 6 la ora 9 dimineața. În rest, fiecare stă la domiciliu. între orele 19 seara și 6 dimineața nu este permisă circulația.

Conform MAE, cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare pentru a călători în Barbados în scop turistic, pentru o perioadă care nu depăşeşte 90 de zile. Tot pe linkul MAE sunt ordonate toate restricțiile de intrare în Barbados, inclusiv linkurile către formularele care trebuie să fie completate anterior vizitei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *