Zbor Aeroflot escala Moscova 8

e-viza pentru Rusia, în scurt timp, a anunțat Vladimir Putin

Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat de curând că va înlesni procedura de a obține vize pentru a intra pe teritoriul rus, deoarece dorește: milioane de turiști internaționali. Conform declarației acestuia, doritorii vor putea obține ușor viza online, în patru zile pentru majoritatea țărilor, odată ce pandemia se va termina.

În momentul de față procedeul de a obține viza pentru a vizita Rusia este foarte complicat. Deocamdată granițele Rusiei sunt închise pentru turiști din motivul pandemiei actuale, însă înainte de pandemie Rusia era o destinație foarte căutată. Erau sute de grupuri de turiști din România care ajungeau vara în tot felul de circuite.

Mai dorite, dar mai puțin contactate (din motive de conveniență, timp, preț) erau excursiile cu Transsiberianul. Această excursia o doream și eu, la modul o dată în viață. Visam cum și cât aș sta în fiecare loc. Visez să văd și Lacul Baikal și să petrec câteva zile măcar acolo, alături de șamanii siberieni. Da, în Siberia șamanismul a supraviețuit de milenii.

Desigur sunt atâtea locuri de văzut în Rusia, atâtea mistere, atâta frumusețe. Lăsând politica la o parte, în Rusia credința este importantă, Ortodoxismul este important, alături de artă, de cultură. Sunt multiple motive pentru care mulți își doresc să viziteze Rusia. Iar cei care nu doresc, ei bine, nu îi obligă nimeni să se ducă.

Însă va fi interesant de văzut câți doritori vor fi, din ce țări, odată ce pandemia se va termina, săbiile vor intra în tecile lor și noi ne vom putea relua preocupările de zi cu zi.

Nu am ajuns încă în Rusia, adică nu am pășit efectiv. Însă am zburat de două ori cu Aeroflot, având escală în Moscova. O dată când am mers în Cuba și o dată când m-am întors prima oară din Thailanda în țară. Era cel mai ieftin zbor Bangkok-București, dar cu o escală de 23 de ore în Aeroportul internațional Sheremetyevo. Noroc că era bine organizat, am scris despre experiență aici:

Zborurile cu Aeroflot si escalele lungi din Moscova: prețuri, bagaje, servicii la bord

Însă evident, aș dori să și intru în țară, va veni sper și acel moment, cât mai curând.

e-viza pentru Rusia, cu obținerea vizei în patru zile. Sursa: declarația Președintelui Federației Ruse

Cu toate că Rusia încă nu primește turiști din străinătate, în țară nu sunt prea multe restricții. De exemplu, nu se solicită purtarea măștii în aer liber, am vizionat acest clip frumos și de altfel așa am ajuns să văd și declarația. De când a început pandemia mă uit la acest fel de videouri, cu plimbări în diferite locuri de pe glob, pentru a-mi mai potoli setea de călătorii și pentru bună dispoziție, desigur. Video de la începutul lunii aprilie a.c.:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *