Zbor Aeroflot escala Moscova 8

Zborurile cu Aeroflot si escalele lungi din Moscova: prețuri, bagaje, servicii la bord

Experiențe Recomandări

Mulți aleg inițial compania Aeroflot pentru prețurile foarte bune spre Asia sau Cuba, dar descoperă un zbor plăcut, servicii de foarte bună calitate la bord, în care nu se simte reducerea de costuri palpabilă în alte părți și personal binevoitor. Poveștile cu pasageri beți nu sunt de actualitate, în prezent fiind interzis consumul de alcool pe zborurile operate de către companie. Am zburat pe 6 segmente cu Aeroflot, spre Cuba și Thailanda, via Moscova, detaliez expereința mea de zbor, precum și servicii, de ce Aeroflot este recunoscută pentru calitatea cateringului la bord, limitări bagaje și opțiuni escale prelungite în Sheremetyevo International Airport, Moscova.

De ce să zbori cu Aeroflot?

Are una dintre cele mai tinere flote din Europa: 122 de avioane, cu baza în Moscova, Sheremetyevo International Airport.
Rutele permanente: 109 destinații și mai mult de 51 de țări – flota proprie. În colaborare cu partenerii, acoperă mai mult de 1000 de destinații Servicii excelente la bord.
Este floarte ușor tranzitul în Sheremetyevo International Airport, fiind un aeroport nou construit. Nu trebuie luat tren, autobuz, etc pentru deplasare, se ajunge imediat dintr-un terminal în altul.

Unde am zburat cu Aeroflot:

În Cuba, Zbor București – Havana și retur via Moscova, desigur, deci 4 segmente de zbor, escale de 2 respectiv 4 ore.
Din Bangkok în București, via Moscova, deci 2 segmente de zbor: escală 22 de ore în Moscova.
Ambele zboruri la clasa economică.

Cum am ajuns să zbor cu Aeroflot:

O companie Sky Team cu prețuri foarte bune.
Prima oară a fost un vis realizat Cuba, la un preț pe care nu îl găseam în alte părți și a doua oară a fost cea mai avantajoasă variantă de întoarere din Asia: promoții se găsesc în destinații din Asia la bilete round trip și în anumite perioade, cu diferite limitări, dar pentru o direcție, exact atunci când ai nevoie nu prea. Când îmi căutam eu orice altceva era de 3 ori mai scump și așa am ajuns iar să zbor cu Aeroflot.
A fost o încântare, un zbor foarte liniștit, calm, s-au aranjat toate lucrurile exact așa cum trebuia. O să detaliez ambele experiențe mai jos.

Am zburat în Cuba cu Aeroflot

Când: Iunie 2011
Visam să merg în Cuba, iar când am avut și mijloacele financiare – luasem o primă destul de mare și neașteptată, acesta a fost primul meu gând: mă duc în Cuba. Am găsit căutând pe un site de rezervări zborul cu Aeroflot, într-o zi și cumpărasem biletul și gata. București – Moscova – Havana și retur 680 de euro, cu toate taxele incluse și desigur bagaje de cală, catering, etc, toate cele incluse la companiile de linie. Pentru 2011 era un preț extraordinar, de atunci s-au ieftinit foarte mult biletele de avion.

Moscova – Havana: 13 ore

Am avut noroc să am și escale scurte, iar aeroportul Sheremetyevo, fiind nou și dintr-un foc construit, permite accesul foarte fluid între terminale. Asta se traduce prin faptul că nu am avut niciun moment de confuzie vis-a-vis- de cum trebuie să ajung dintr-o parte în alta, iar deplasarea este de doar 10 minute pe jos, într-o zonă plină cu restaurante și magazine.
A fost plăcut, oamenii binevoitori, foarte de ajutor la schimbul de porți, etc.
M-am simțit în siguranță și foarte relaxată. Era prima oară când zburam intercontinental și eram și singură, dar am fost foarte liniștită și nu a fost nimic care să mă facă să mă simt inconfortabil.
Zborul în sine: la dus am văzut 4 filme bune, nu am putut dormi, eram destul de emoționată, mergeam în necunoscut, rezervasem ceva în Cuba în Havana, dar nu aveam încă lejeritatea pe care o am acum de a călători, aveam emoții, adrenalină. Am scris aici despre pregătiri și cum am ajuns în Cuba (totul a fost exact cum știam din documentarea de pe net, inclusiv prețul taxiului).
La întoarcere am dormit foarte mult, am mâncat, eram relaxată total.

Catering: excelent, atât București – Moscova cât și pe zborul lung. Din București în Moscova o masă și Moscova – Havana două mese principale, cu bufet cald, salată, desert, etc. și o masă mai puțin cuprinzătoare: brioșe și cafea-ceai. Răcoritoare, cafea și ceai la discreție pe tot parcursul drumului.

Cu bagajele nu am avut probleme, am avut mai puține decât aș fi avut voie.

zbor aeroflot cuba havana
Prima oara in Sheremetyevo International Airport
zbor aeroflot cuba havana 1
Spre Havana din Moscova cu Aeroflot – in Sheremetyevo International Airport

zbor aeroflot cuba havana 2 zbor aeroflot bucuresti cuba havana 3

Thailanda cu Aeroflot: Bangkok – Moscova – București

Când: Septembrie 2014
Dacă spre Asia am mers cu o combinație de zboruri, ajungând în final în Hong Kong (am scris aici despre fiecare și prețuri, bagaje, etc) la întoarcere aveam o problemă.
Planul meu inițial era să mă întorc din Singapore. Un singur bilet – am început să caut cu o lună înainte de a pleca – era foarte scump. Am găsit un bilet cu Aeroflot din Bangkok în București, cu toate taxele incluse, bagaje, etc 288 de euro. Cu ajutorul unei prietene care are o agenție am cumpărart biletul direct de pe siteul lor, încerasem eu de 4 ori dar nu reușeam, îmi dădea eroare la final, după ce parcurgeam tot procesul.
Mi-a fost și frică să nu îmi fi luat banii, că eroarea apărea după ce introduceam datele de card, dar nu a fost cazul, nu am avut nicio neplăcere din acest punct de vedere. Aveam un card visa electron, ING, nu știu dacă aici să fi fost problema, dar nu am reușit. În schimb prietena mea a reușit din prima și așa am ajuns să văd și Bangkok-ul.
Prețul plătit pentru prețul mic: Escală 22 de ore în Moscova; mi-am asumat-o, în fond veneam acasă.

Cum a fost zborul:

Bangkok – Moscova: durată: 9 ore

Liniștit, foarte plăcut. De la pornire ni s-au dat căști, restul chitului de călătorie fiind deja pe scaune: pătură, pernă, mască de ochi, papuci de unică folosință. Și o etichetă, să o lipim pe scaune, pentru a semnaliza personalului dacă dorim să fim sau nu treziți pentru mese.
Am văzut două sau trei filme, am și dormit, a fost foarte odihnitor totul și foarte relaxat. Decolare-aterizare la timp, niciun eveniment.

Kit de zbor lung Aeroflot
Zbor Aeroflot escala Moscova
Aeroflot clasa economica
Zbor Aeroflot escala Moscova 2
Masca pentru dormit

Zbor Aeroflot escala Moscova 3

Zbor Aeroflot escala Moscova 13
Bagajele mele de mana, aici in Sheremetyevo International Airport

Bagaje: la economic 23 de kg la cală și bagajul de mână la bord, este admis să ai 10 kilograme, indiferent în câte bucăți. Aici aveam emoții deoarece aveam 4 bagaje mici de mână cumpărasem multe cadouri, măști de lemn, diverse altele de peste tot dar aveam și câteva haine într-unul dintre bagaje, la care eram pregătită să renunț dacă era vreo problemă. Nu a fost absolut deloc, mai ales că niciun bagaj nu era voluminos. Iar când am intrat în avion, un steward amuzat s-a oferit să mă ajute să le aranjez. Deci foarte simplu, rușii sunt relaxați la aceste aspecte.

Catering: două mese calde cu salată de creveți, pâine, unt, dulce. Răcoritoare, apă și cafea/ceai pe tot parcursul drumului. La bord nu se servește – vinde alcool. Mâncarea foarte bună – pentru serviciile de bord – și se poate alege un tip de meniu opțional în funcție de dietă-orientări religioase-vârstă înainte de zbor, am scris mai jos la capitolul catering mai multe.

Zbor Aeroflot escala Moscova masa
catering Aeroflot
Zbor Aeroflot escala Moscova 4 catering
Am primit doua mese consistente, nu am fotografiat-o decat pe prima
Zbor Aeroflot escala Moscova 5
Desi nu beau suc de rosii decat in avion, la bord mor dupa el, este un mister!

Moscova – București: 2 ore 40 de minute

Foarte bun zbor, o masă caldă similară cu ce am avut între Bangkok și Moscova. Eram atât de obosită că nu am mai stat să fac poze.
Cu bagajele nicio problemă, am avut iar un pic emoții și spre casă! Eram atât de fericită, asta țin minte. Decolare-aterizare la timp.

Escala 22 de ore în Sheremetyevo International Airport

A fost dureros, dar timpul a trecut mult mai repede decât m-aș fi așteptat. Noroc că aveam internet, prize – am stat mult la Burger King, am citit, am așteptat. Am și dormit puțin în sala de așteptare, zona de tranzit. Nu se pune problema să îți fure cineva bagajele. Dar mai mult în stare de veghe, nu aveam stare deloc, dar resurse aveam, știam că ajung acasă, eram nerăbdătoare. Și când ești pregătit pentru ceva, îți dozezi energia.

Din acest motiv: doream acasa, eram pe drumuri de mai mult de 2 luni, nici nu m-a interesat posibilitatea – care exista – de a iesi din aeroport, nu este nicio problema, sunt formalitati, servicii de custodie bagaje, etc

Capsule Hotel – V-Express

Nu este vorba chiar de capsule, sunt camere mici care au tot ce trebuie, este curat, baie în cameră. Hotelul este situat în Terminalul E, o cameră costă în jur de 50 de euro pentru o noapte, single, cele economy, mai sunt variante business și first class.
Sunt 46 de camere, trebuie rezervate în avans, eu nu știam de această opțiune, la fața locului am aflat și era tardiv.
Aici a stat Edward Snowden, fostul angajat CIA care a dezvăluit informații secrete, în timpul aziliului din Rusia. În perioada respectivă hotelul a avut o mare expunere internațională.

Aeroportul în sine are tot ce trebuie: multe magazine, case de schimb, restaurante, toalete, este curat, etc. Pe web – siteul aeroflot sunt hărți cu fiecare terminal, le puteți consulta dacă aveți nevoie de mai multe informații.

Zbor Aeroflot escala Moscova 10
Flota Aeroflot: Sheremetyevo International Airport
Zbor Aeroflot escala Moscova 9
Aeroflot: Sheremetyevo International Airport Moscova

Zbor Aeroflot escala Moscova 12

Zbor Aeroflot escala Moscova 11
Zona pentrun tranzit, sala de asteptare este izolata, aici sunt portile de imbarcare
Zbor Aeroflot escala Moscova 6
Dupa 22 de ore (care s-au făcut 23) in Aeroport eram fericita: veneam acasa!

Servicii la bordul avioanelor Aeroflot

Mese calde și foarte consistente
Răcoritoare și cafele pe tot parcursul zborului.
Șervețele umede.
Mască de ochi, papuci de unică folosință, pătură, pernă – la economic.
La Business am văzut niște borsete, nu știu exact ce conțineau. Și desigur mult mai multe facilități.
Vânzarea de alcool la bordul Aeronavelor Aerofloat este interzis din August 2013.
Cu toate acestea, vânzare și consumul pe anumite rute lungi era interzis cu mult înainte: de exemplu Havana.

Mâncarea și serviciile de catering Aeroflot:

Aeroflot a fost inclusă între cele mai bune 10 companii aeriene din punct de vedere al serviciilor de catering.

Ce se poate comanda special față de meniurile servite din oficiu pe toate rutele, așa cum am scris și arătat mai sus:
După tipul de regim următoarele opțiuni: pentru diabetici; fără lactate și proteine; mese fără grăsimi și cu nivel scăzut de colesterol; fără gluten; cu puține calorii; fără sare.
După religie: mese pentru post creștin; pentru musulmani –mese Halal; pentru hinduși non-vegetarieni și Kosher, pentru evrei.
Mese vegetariene: mese strict vegetariene; mese hindu/asiatice vegetariene; mese pe bază de fructe.
Copii: pentru bebeluși până în doi ani, cu multiple alegeri și pentru copii de peste 2 ani.

Pentru a comanda: fiecare meniu are un cod. Recomand să puneți opțiunea odată cu rezervarea. Și mai ales: dacă modificați ceva la rezervare, trebuie reintrodusă opțiunea de masă specială.
Toate variantele sunt valabile la plecările din Moscova, alte plecări au servicii mai limitate, trebbuie să verifiați.
Mesele speciale se pot comanda cu până la 36 de ore înainte de plecare.

Limitări bagaje la Aeroflot:

Clasa Economică: 23 kg la cală, 10 kg bagaj de mână
Clasa Economică Premium: 2 bagaje de 23 de kg la cală, 10 kg bagaj de mână.
Clasa Confort: 2 bagaje de 23 de kg la cală, 10 kg bagaj de mână.
Clasa Business: 2 bucăți de 32 de kg la cală, 14 kg bagaj de mână
La bord, bagajul de mână: dacă bagajele nu depășesc 10 kg, respectiv 14 kg, nu contează numărul de bagaje. Din experiența mea: nu mi-a controlat nici mie nici nu am văzut să îi fi controlat cuiva bagajul de mână.

Găsește aici accesoriile de călătorie sau bagajul potrivit

Sky Alliance

Fiind o companie Sky Team, serviciile Aeroflot sunt moderne, au toate facilitățile precum mobile check in și altele.

În concluzie expereința mea de zbor cu Aeroflot a fost excelentă, m-am simțit bine, am avut tot ce era necesar, zborurile au fost liniștite și fără pasageri care să creeze probleme, plus un preț excelent.

Zbor Aeroflot escala Moscova 1

42 thoughts on “Zborurile cu Aeroflot si escalele lungi din Moscova: prețuri, bagaje, servicii la bord

 1. Super articolul. O intrebare am… in martie voi calatori dus-intors Buc- Bangkok via Moscova cu Aeroflot… trebuie sa am pre-arrival visa? Multumesc anticipat Victor

  1. Multumesc! Pentru escala sub 24 de ore nu trebuie, daca este vorba despre viza pentru Rusia, pentru cei care zboara cu Aeroflot. Pentru Thailanda se poate lua Visa on Arrival , am explicat in articolul de mai jos ce si cum. Multi prefera insa sa isi ia inainte, pentru a nu realiza formalitatile acolo, dar este foarte simplu. Eu tot asa as proceda. http://extravita.ro/2015/06/21/viza-in-asia-on-arrival-cum-se-obtine-in-dubai-hong-kong-malaezia-indonezia-singapore-si-thailanda/

  2. Multumesc mult. In Thailanda am mai fost cu escala la Istanbul si imi aduc aminte cum se ia viza on arrival ? eu aveam emotii cu Moscova dar m-ati linistit. Deci in Moscova va trebui sa stau in tranzit area, va trebui sa trec si pe la controlul de pasapoarte… multumesc anticipat

  3. Da, in tranzit area, este mare, sunt chiar si hoteluri. Da, este un control pasapoarte la sosire si vi se pune pe bilet poarta de imbarcare pentru avionul 2, dar atat. Este frumos acolo in aeroport, wifi la KFC, multe magazine, sala de asteptare, atc

  4. Ce hoteluri sunt in tranzit area? Ma uit la un zbor cu overnight stop de 17 ore in Moscova. Trebuie scoasa viza sau chiar ma pot caza la unul din hotelurile de care spui fara a mai avea nevoie de viza?

 2. Buna!
  Iti multumesc pentru articol, a fost de mare ajutor avand in vedere ca vineri vom pleca in Maldive si vom avea escala in Moscova.
  O intrebare mai am….se fumeaza in aeroport, in zona de tranzit?

 3. Buna Mire,
  La intoarcerea din Havana, zborul nostru din Moscova (Sheremetyevo) catre Bucuresti s-a schimbat de la 11:05 la 9:55, lasand doar 55 de minute de escala. Din experienta ta, avand in vedere ca trecem din terminaul D in E, crezi ca ar fi suficient timp sa ajungem?
  P.S. Am luat un singur bilet dus-intors Bucurest – Havana.

  1. Va fi timp, altfel nu va dadeau biletele asa, dintr-un foc, o singura cursa. Este posibil chiar sa fiti asteptati/ghidati. Daca nu, din D in E faceti 10 minute maxim, 5 sau mai putin daca stiti cum este aeroportul si nu va uitati dupa semne, sau mergeti foarte repede, nu exista tren, ori ceva de luat, este super simplu si bine semnalizat aeroportul. Insa sa nu fie coada la intrare, la control, este o verificare, sa mergeti in fata, spuneti a aveti cconexiune scurta, abordati un agent cu biletele pregatite, in mana. Timp este, sigur, numai sa nu fie intarzieri. Și mai ales sa nu stati la nicio coada, nu oprire la toaleta nimic. Daca merge totul foarte usor si aveti timp bine, dacca nu, nu 😀 Drum bun

 4. Buna. Ai idee daca vrei sa iesi din zona de terminal in alea 20 de ore de escala, cum ar trebui procedat? este cumva vreo viza de o zi pe care o putem lua de la aeroport? sau trebuie luata de dinainte?

  1. Buna, trebuie luata viza, fara nu se poate si din cate stiu trebuie luata inainte, deoarece 20 de ore nu intra la tranzit, doar peste 24 de ore este nevoie de viza de tranzit care se obtine mai simplu. In caz de tranzit fortat se poate obtine o viza de la consulatul din aeroport, dar nu este cazul la escala mentionata, daca nu obtineti viza inaintr trebuie sa stati in aeroport. Recomand totusi sa dati un telefon la consulat aici
   http://www.mae.ro/travel-conditions/3740

  2. Buna! Iti multumim pentru sfaturile foarte utile pe care le oferi. Am si eu o intrebare: mergem de pe JFK in SVO apoi OTP. Escala este de 3 ore in Moscova, insa trebuie sa schimbam terminalele (de pe D trebuie sa ajungem pe F). Am gasit unele pareri, cum ca in acest caz trebuie totusi viza. Exista zona de transit de pe un terminal pe altul ? Multumesc frumos

 5. Buna
  Urmeaza sa plecam in Thailanda cu escala in Moscova. Vreau sa cumpar biletele insa unul din pasapoarte nu e gata. Pot completa cu datele cartii de identitate si ulterior (online) sa revin pe rezervare si sa completez cu datele pasaportului. Nu am gasit nimic pe la intrebari si nici la mail nu raspund. E oare gratis?

  1. Nu stiu daca poti cumpara direct fara sa ai datele finale, poate prin agentie, sa tina biletele, ei pot face rezervare si completa datele ulterior. Nu am avut situatia descrisa vreodata, asa ca nu stiu, imi pare rau

  2. Acum iau si eu insa nu mi-a aparut nimic sa adaug bagajele? Nu se inregistreaza acum?

  3. Nu stiu sa iti spun. Eu nu am mai avut nevoie de bagaje in plus. Ai in bilet bagaj de 20kg inclus din ce stiu eu. Si nu am mai avut nevoie de altul.

  4. Aeroflot este o companie de linie, bagajul de cala este inclus. Se poate suplimentar, contra unei taxe mai mari. Adica ai voie cu doua bagaje de mana plus unul de cala

 6. Buna,

  Urmeaza sa plecam in Maldive iar la intoarcere avem o escala de 16h in Moscova. Se poate obtine viza pt a putea iesi din aeroport?

  Multumesc 🙂

 7. Sa inteleg ca nu au probleme cu ” cetatenia romana” …? am incercat sa cumpar de pe siteul lor si dupa introducerea datelor…nimic…eroare s.a.m.d.p. …mai multe incercari dar fara rezultat.
  P.S. multam fain de informatii oricum.

  1. Imi pare rau, multi altii reusesc, nu stiu care este problema, nu cred ca au ce probleme sa aiba cu cetatenia romana atata timp cat au zboruri din Bucuresti 🙂 Incercati sa cumparati poate printr-o agentie?

 8. Buna,
  As vrea sa mi cumpar un bilet din Hong Kong la Praga , cu escala in Moscova (Sheremetyovo) de 3 ore (Aeroflot), am sunat azi la ambasada Rusiei din Bucuresti ca sa intreb daca e nevoie de viza, am primit raspunsul cum ca depinde pe ce terminal aterizeaza avionul…si de pe ce terminal porneste celalaltul,si daca am bagaj de cala sau nu… ok, problema e ca probabil iti arata terminalele dupa ce cumperi biletele…pt ca acuma nu mi arata asa cva, si nici nu stiu unde as putea gasi pe ce terminal ajunge si de pe ce terminal pleaca pe data de 1 martie 2019… 🙁

  1. Cred ca nu stiu cei de la Ambasada, nu ar fi primul caz… la capitolul Transit without visa (TWOV) din linkuld e mai jos scrie clar: Holders of an onward ticket have the right to visa-free transit for up to 24 hours.Passengers not holding a return/onward ticket may be denied entry. Adica daca nu este billet dis-intors plate sa fie refuzata intrarea.
   https://www.aeroflot.ru/ru-en/information/airport/passport

   Cred ca cel mai bine intrebati direct la Aeroflot pe pagina lor de Facebook, desi eu am stat 23 de ore fara sa am nevoie de viza pe Sheremetyovo, la fel toti cei cu care am discutat, nu au avut nevoie.

 9. buna,

  plecam in mai in Maldive si avem escala in Moscova cu Aeroflot si la dus si la intors. avem nevoie de viza? mentionez ca nu vom iesi din aeroport.

  1. Nu, sub 24 de ore tranzit, cu zbor Aeroflot nu este nevoie de viza, daca nu iesiti din terminal, mergeti la tranzit direct. Aeroportul este frumos, curat, nou, usor de ajuns dintr-o parte in alta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *