podul arouca portugalia

Arouca 516 Portugalia – cel mai mare pod pietonal suspendat din lume

Porto Portugalia

Sursa foto: Ponte516 Arouca

Dacă mergeți în Portugalia, aveți o nouă provocare: podul din Arouca, suspendat deasupra unui canion fluvial din nordul Portugaliei. Acesta a fost inaugurat oficial acum câteva zile și oferă priveliști spectaculoase: Garganta do Paiva și cascada Aguieiras, ambele parte din geoparcul Arouca, clasificat ca Geoparc Global UNESCO. 

Unde? În Arouca, un oraș frumos care face parte din zona metropolitană Porto. Se află la 300 de kilometri nord de Lisabona și la 60 de kilometri sud de Porto.

Orașul este faimos pentru Geoparcul Arouca, care face parte din Rețeaua Europeană a Geoparcurilor și din Rețeaua Mondială a Geoparcurilor, European Geoparks Network respectiv Global Geoparks Network.

Podul din Arouca: lung de 516 metri

Pasarela suspendată de cabluri este situată la o înălțime de 175 de metri deasupra solului. Jos, frumosul râu Paiva curge vertiginos până la faimoasa cascadă Aguieiras.

Conform Guinness World Records, cel mai lung pod suspendat din lume pentru pietoni este Podul japonez Kokonoe Yume, care s-a deschis în 2006 și se întinde pe 390 metri . Însă podul suspendat Charles Kuonen, care s-a deschis în Alpii Elvețieni în 2017, are 494 metri.

Deci da, Podul Arouca 516 este cel mai lung în acest moment însă pașii pentru acreditarea Guiness probabil că sunt mai complicați și că va mai dura o perioadă. Dacă nu va fi depășit de altă minune tehnologică în scurt timp.

Investiția pentru construirea podului Arouca 516 a fost de 2,3 milioane de euro.

Copiii cu vârsta sub 6 ani nu sunt admiși și toate vizitele vor fi însoțite de ghizi. Pentru a cumpăra bilete sunt trei websiteuri, pe care le puteți accesa din pagina oficială a podului Arouca 516, aici. 

Prețuri podul Arouca 516

Copii între 6-9 ani, studenți și seniori (peste 65 de ani): 10 euro

Adulți: 12 euro

Sunt și pachete pentru familii, de la 30 de euro (doi adulți plus un copil), dar și alte pachete.

Biletele pentru podul Arouca 516 oferă și intrare liberă pentru trasele din Paiva, Passadiços do Paiva. Aceste trasee sunt absolut spectaculoase datorită naturii minunate și s-au deschis și acesta după ce fuseseră închise prin prisma situației actuale, însă biletele nu se pot cumpăra decât online. Vedeți aici detalii pe pagina oficială. 

Ore de deschidere:

Aprilie-octombrie: 09:00 – 19:00

Mai-septembrie: 08:00 – 20:00

Noiembrie-martie: 09:00 – 17:00

Notă: articolul NU este sponsorizat. Nu voi preciza mereu acest lucru, deoarece precizez mereu atunci când ceva ESTE sponsorizat, însă când scriu despre câte un parc sau altă atracție mă trezesc că îmi trimite câte cineva câte un mesaj cu reproșuri că este publicitate. Măcar de i-ar auzi cel de Sus, să fie primit că nu m-aș supăra deloc ci dimpotrivă :).

Evident, o atracție din Portugalia sau de pe altă parte de pe glob, sau mai știu eu ce companie aeriană care nici măcar nu operează în România mă găsește pe mine să îi fac reclamă pe un blog scris în limba română, că fără mine nu mai puteau. Evident că nici toate comunicatele nu au legătură cu publicitatea, deși nu am absolut nimic împotriva ei. Însă atunci când este cazul, menționez acest lucru.

Mi-a plăcut enorm acest loc (online deocamdată) și m-a bucurat tare mult să scriu despre această nouă atracție. Este acel tip de articol pe care îl scrii cu bucurie și cu anticiparea plăcută a unei vizite viitoare, când va fi cazul. Parcă simt deja mirosul proaspăt al frunzelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *